Az lehetséges hogy ha egy 14 éves kamasz nem akar a szüleivel együtt élni, nem szeret velük lenni, akkor intézetbe nem lehetne teni?
Szép is lenne. A kamaszok 90%-a intézetbe menne. :DD
Nem, nem lehet elintézni. Kivéve ha vernek, de gondolom nem erről van szó. Fogalmad sincs, hogy egy intézet milyen. Sokkal rosszabb, mint a "hülye" szüleid.
Én sem voltam soha egy hullámhosszon anyámmal, ám ennek ellenére az sem fordult még meg a fejemben, hogy sok felületesen felügyelt idegen között jobb dolgom lenne, mint nála. Szerinted mennyi figyelem jut ott egy gyerekre? Gondolod, ugyanazt a törődést kapnád meg, mint otthon? Ki a fene támogatna, állna ki érted feltétel nélkül? Kire zúdítanád rá a panaszládikád tartalmát? Ki tekintene úgy rád, mint a világ valaha volt legtökéletesebb teremtményére? Szerintem sok szempontból rosszabb lehet az intézet, olyat viszont nem találok, amelyből jobb lenne. Ha nem a szüleid "húznák az agyad" folyton, akkor majd a többiek. Semmivel sem lennél nyugodtabb.
(Nyomatékosítom; veled vagyok egykorú, én sem tudom pontosan, hogy működik az ottani élet, a fantáziámra és az észérvekre hagyatkozom csupán, de ahogy elnézem, az eddigi válaszok is inkább nekem adnak igazat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!