Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tipp, hogy ne költsem el a...

Tipp, hogy ne költsem el a zsebpénzemet felesleges dolgokra?

Figyelt kérdés

Karácsonyra kaptam 10.000 Ft-ot, és mára azt vettem észre, hogy semmi nem maradt belőle, csak 2000 Ft! Pedig nem is költekeztem igazán, egyszer feltöltöttem a telefonomat: 1500 Ft+ kajára ment el. Vagyis 6500 Ft-ot költöttem kajára és néha üdítőre. Te jó ég, ez borzalmas, belegondolok, hogy annyi értelmes dolgot tudtam volna belőle venni.

De mindig megéhezek a suliban, itthon pedig sosincs kaja.

Mit tegyek, hogy ne költsem el felesleges a pénzemet? Most beleraktam a perselyembe 4500 Ft-ot, mert nemrég kaptam 2500 Ft-ot, de félek, hogy azt is kiveszem, és elköltöm...

16/L

2013. febr. 13. 19:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Gyűjtenél valamire? Mondjuk teló,vagy akármi,vagy csak rakosgatod,hátha kell még valamire?
2013. febr. 13. 19:10
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nézz ki egy célt, hogy mire vágysz, valami "nagy" dologra! Tedd ki a képét a persely fölé, és fogadd meg, hogy a perselybe csak befelé vezet az út, kifelé csak akkor, ha arra a dologra költöd, ami felette van.

Utána meg beszélj a szüleiddel, hogy sokszor vagy éhes, több kaja kellene. Ez nem normális, hogy éhes vagy, és nincs otthon kaja. (Ha meg válogatós vagy, add lejjebb az igényeidet. Jó ám a vajas kenyér, ha utána van egy jó kis motorod,vagy elmehetsz egy olyan táborba, ami érdekel, vagy tanulhatsz nyelveket, mert ki tudod fizetni a tanfolyamot, vagy a nyelvvizsgát rá... stb., amire vágysz).

2013. febr. 13. 19:15
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Néha menj el a szüleiddel bevásárolni és vegyél olyan dolgokat amiket a suli büfében megkívánsz. Olcsóbb és reggel csak bedobsz egyet a táskádba, már is nem a drága büfére ment el a pénzed :)
2013. febr. 13. 19:16
 4/6 anonim ***** válasza:

Én is nagyon sokat költöttem az utóbbi 3 hónapba kb 50et és most úgy döntöttem minden blokkot elrakom és hónap végén lesokkolom magam mennyit is költöttem és hátha leállok egy picit így,de olyan nehéz annyi jó dolog van ruha,smink,ékszer stb.. sosem bírom őket otthagyni :(

16/l

2013. febr. 13. 20:10
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Célkitűzés. Én egy éve kitűztem célul, hogy veszek egy számítógépet. Egy hónapja meg tudtam venni, saját pénzből. 120 ezer forint volt ami szerintem nem semmi ahoz képest, hogy szinte egy fillérem se volt még egy évvel ezelőtt.

Te is határozd el, hogy veszel mondjuk egy kecskefejőgépet, és arra gyűjtsél! Menj diákmunkára vagy ilyesmi...:)

Azt hogy érted, hogy sosincs otthon kaja? Nem álltok túl jól anyagilag? Vagy nincs kedve lemenni senkinek vásárolni?

Ha kell még valamiben segítség szólj!:)

16/f

2013. febr. 13. 20:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Mindig gondold át, hogy tényleg van-e rá szükséged. Én mindig csak leárazott cuccokat veszek. Pl. gondolj bele, meglátsz egy ruhát és rögtön beleszeretsz. Ez egy idő múlva amúgy is akciős lesz... Múltkor így spóroltam 6000 Ft-ot. Gondold át, hogy tényleg szükséged van-e rá. Sok sikert!
2013. febr. 22. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!