Erőltessem vagy inkább ne?
10 éves, jó lenne, ha tényleg megszeretne valamit, mert 4-5 év múlva semmi nem viszi majd el a gép és a disco mellől.
A karate jó, bár kicsit erőszakos (nem tudom milyen beállítottságú a fiad, nem tűnik túl erőszakkedvelőnek), ajánlanék inkább védekezésre épülőt (a francért se jut eszembe a neve), vagy olyat, ami a finommozgást építi.
Esetleg valami tánc? Nem tudsz beszervezni egy lányt, ha ő kéri, hátha..
De lehet akármi, úszás (hordd el hétvégente, hátha megszereti), sakk, fallabda, tenisz, ha megtehetitek lovaglás..
Mondd el, hogy azt választ, amit akar, de jövő szeptemberig tegye meg, mert mozogni kell. Próbálja ki, ha nem tetszik, 1-2 hónap után választhat újat.
Szerintem tűzz ki neki valami jutalmat. Persze nem éépen ez a jó hogyha a gyermeked a jutalomért csinálja, de ez ösztönzi őt arra hogy csináljon valamit, és ezt a valamit jól csinálja. Például: rendezhet a bowling-partit a haverokkal, stb.
MEg ha már ugyis elkezd járni, akkor az első napokban összeismerkedik a csapattársaival, és ha már lesznek közöttük olyanok, akikkel nagyon jóban van, akkor már csak azért is hogy találkozhasson a barátaival, már csak azért is járni fog :)
Szerintem NE erőltetsd, mert engem is erőltettek 9-10 éves koromban tánc-ra, és nagyon utáltam mert elvette az időmet!
Ez csak ebben a korban fog lenni, 13-14 korától már nem fog otthon kuksolni, elmegy majd a haverokkal,csajokkal, és abban a korban méginkább nem kell majd erőltetni mert akkor egy idő után meg fog utálni téged! Hagyd rá, az ő döntéseiből, és hibáiból fog tanulni és nem abból ha erőlteted mindenre!
11/F
Kézműves szakkör van a suliban az nem érdekli és sajnos semmi más sem. Egyszerűen nem akar semmit. Ha rajta múlna egész nap csak tévézne vagy gépezne, de azt nem engedem. Amúgy mindenből négyes vagy ötös. Olvasni is csak azt ami kötelező vagy esetleg a Scooby doo-s könyvek.
Eddig abban maradtunk erőltetés nélkül hogy elmegyünk és meg nézi, aztán majd meglátjuk. Nagyon szeretném ha tetszene neki és járna rendszeresen.
Szia!
Nekem is az a véleményem, hogy semmiképpen ne erőltess semmit. Ha nem akar, ne járjon semmire. Ő nagyon jól érzi magát otthon veletek, ez azt bizonyítja, hogy jó szülők vagytok, megteremtitek a biztonságos családi légkört amit ő nagyon szeret és jobban érzi magát otthon veletek mint akármilyen edzésen vagy szakkörön. Vannak ilyen gyerekek, ezt el kell fogadni. A párom is ilyenfajta gyerek volt, csendes, kissé visszahúzódó, nem az a tipikus barátkozós, jobb szeretett otthon eljátszani magában vagy 1-2 barátjával mint focizni járni például. Az anyja nagyon erőltetett rá mindenféle hobbit, még balettra is beíratta, pedig a gyerek nem akart járni. Most 28 éves, de a mai napig nevetnek rajta az egykori osztálytársai, ismerősei hogy balettozott. A túlzott jó akarással nagyon el lehet venni a gyerek kedvét.
Ha mindenképpen azt szeretnéd, hogy mozogjon (ami kell is) akkor inkább valami otthoni sportot találjatok ki. Például ha van kert ott teniszezhet, focizhat apával, vagy kergetőzhet a testvérével ha van neki. Ha ez nem megoldható akkor járjatok el közösen a családdal sportolni, akár hétvégenként vagy 2 hetente, úszni, futni, kosarazni, terem focizni, télen sítáborba stb. Szerintem könnyebben rá lehet őt venni a sportolásra ha veletek együtt csinálhatja és nem kizárt, hogy így megtetszik neki valamit annyira, hogy gyakrabban szeretné csinálni és talán még edzésre is eljárna. Ezzel szerintem megjöhet a kedve valamihez. A lényeg, hogy ne küldjétek mindenáron, mert ha úgy kell járni valahova az embernek, hogy nem szívesen megy akkor az csak szenvedés.
Remélem tudtam segíteni. :)
Engem is erőszakkal kellett elküldeni egy judo-táborba anno, hogy legalább nyáron csináljak valamit. Szeptembertől elkezdtem járni az edzésekre, 3évig tartott. Azon a bizonyos nyáron nagyon haragudtam édesanyámra, de neki lett igaza.
Szerintem egy gyereknek - lévén gyerek - nem mindig csak azt kell csinálnia, amihez kedve van. Sportolni kell, sportolni jó. Ha nem tanítod meg neki valahogy a kitartást, ne számíts(on) nagy sikerekre felnőtt korában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!