Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek hogyan induljak...

Szerintetek hogyan induljak el? Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Nagyon sokmindent szeretnék csinálni, komolyan elkezdeni őket, de annyi van, hogy folyamatosan csak gondolkozom az ötletekről, álmodozom és szinte nem csinálok semmit, mondván nem kell elsietni, mindennek eljön a maga ideje, még "érnie" kell, de már egyre jobban alkotni akarok.

A színjátszást és a rajzolást már elkezdtem, jó vagyok bennük tényleg. Szeretnék még ruhákat varrni és tervezni, kiskorom óta írni szeretnék egy nagy regényt, aminek a cselekménye és az íze folyamatosan változik és érik, szeretnék fotózni és modellkedni, mert mindkettőt élvezem, amikor csak simán a barátnőimmel csináljuk. Nagyon szeretnék egy drámát írni, színpadra megtervezni, megrendezni, mindent megcsinálni: a szöveget, a sminket, a díszletet, a zenét kiválasztani, a szórólapot, mindent. Szeretnék filmet forgatni, castingot tartani, forgatni, vágni, játszani a mozgóképpel...

Viszont a suli teljesen leköt, fontos nekem, hogy jó jegyeim legyenek, ezért naponta tanulok 2-3 órát, ha nem többet, ráadásul messze lakom a sulitól és sokat utazom, ez így lefáraszt, örülök, ha esténként kicsit leülök gépezni, enni, olvasni. Hétvégén is a barátaimmal vagyok, vásárolok, olvasok, lazítok, kikapcsolok. Viszont ez sokszot előjön, néha az egyik, néha a másik terv, néha az összes egyszerre.

Legszívesebben minden napot beosztanék, hogy mit csinálok, és akkor az a nap annak a tevékenységnek van "beáldozva", és nem kell mással foglalkoznom..

Viszont így minden a fejemben játszódik le és irigykedem azokra, akiknek sikerül megvalósítaniuk egy-egy álmukat (csinálnak egy kisfilmet, varrnak egy ruhát), mert azt érzem, hogy nekem is ezt kell csinálnom, mert akkor önmagam vagyok, de nagyon csalódott vagyok, hogy egyszerűen nem csinálom....

15L

2013. febr. 2. 17:43
 1/7 anonim ***** válasza:

Menj el egy pályaválasztási tanácsadóhoz, ő majd eligazít, hogy mit hogyan érhetsz el, mi minden kell hozzá, esetleg segít felmérni a valódi képességeidet.

Esetleg járj olyan tanfolyamra, szakkörre, ami a fentieknek megfelel. Ha a szorgalmas és tehetséges vagy, akkor az oktató pásztorolhat abba az irányba, ha meg nem, akkor megmarad egy kellemes időtöltésnek.

Akárhogy is, a tanulást továbbra is vedd komolyan, hogy nyitva álljanak előtted a lehetőségek, ha majd tényleg tudni fogod, merre akarsz menni! Sok sikert!

2013. febr. 2. 18:05
 2/7 A kérdező kommentje:
nem nagyon szeretnék egy irányba elmenni. mindent akarok..:/
2013. febr. 2. 18:19
 3/7 anonim ***** válasza:

Pedig muszály lez megbarátkoznod a gondolattal, hogy egyszerre ezt mind nem lehet csinálni. Mert akkor egyikben sem leszel elismert, mindenben csak középszerű maradsz, és egyik szakmában sem fognak komolyan venni.

DE!

Miért ne varrhatnál egy ruhát a szabadidődben?

Miért ne írhatnál egy könyvet, ha éppen nincs kedved varrni?

Miért ne csinálhatnátok egy kisfilmet a barátnőiddel, ha írni és varrni sincsen kedved?

Érted, mire gondolok?:)

Valamelyiket ki kell választanod, mint hivatást. Mert pl ahhoz, hogy vágóvá válj egész más képességekre és más tudásra van szükség, int ahhoz, hogy színész legyél.

De hobbinak megmaradhat a többi dolog.

2013. febr. 2. 18:32
 4/7 anonim ***** válasza:
Gondold végig, melyiket szeretnéd a legjobban csinálni. Engem is nagyon sok minden érdekel, de tudom, hogy csak az egyikben lehet a legjobb. Inkább ölj bele egy dologba sok időt, mint többe keveset és felületes munkát adj ki a kezed közül :)
2013. febr. 3. 18:24
 5/7 A kérdező kommentje:
Rájöttem hogy ha ezeket tényleg csinálni akarom akkor komolyan kell.. sehova sem fogok jutni azzal hogy csak simán beképzelt vagyok meg van önbizalmam és elhiszem magamról hogy egy művész vagyok, mert ha ennek nincs semmi eredménye akkor teljesen felesleges és nagy a koppanás, meg minek... Úgyhogy belevágok szerintem.
2013. febr. 3. 18:50
 6/7 anonim ***** válasza:

b*szott hosszú nem esik jó elolvasni...+ elveszel ezzel az emberek életáből 10 percet

15/F

2013. febr. 4. 19:33
 7/7 A kérdező kommentje:
teljesen felesleges volt idekommentelned, ha el se olvastad, elvett az életedből 20 másodpercet. szegény..:(
2013. febr. 5. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!