Ti engednétek a 15éves lányotoknak hogy a 18 éves barátjánál aludjon, akivel már 7 hónapja együtt vannak?
20 éves vagyok, engem is engedett Anya ott aludni lassan 5 éve az akkori barátomnál, akivel később két évig együtt voltunk. Mivel mindent megbeszéltünk (tényleg mindent) ezért előtte elmentünk nődokihoz, tudta, hogy ha meg is történik a dolog, mindenre ügyelni fogunk.
Egész életemben úgy nevelt, hogy felelősen döntsek mindenről , és ha rosszul döntök, akkor is vállaljam érte a felelősséget.
És ha nekem lányom lesz remélem ugyanolyan kapcsolatom lesz vele, mint nekem Anyával.
Amíg maximálisan meglehet benne bízni, addig igen, elengedném.
Még mindig jobb ha otthon szexelnek, mintha kint a szigeten csinálnák.... Úgy is megoldják, ha otthon vannak, ha nem..
Huh kezdtem elkeseredni h mekkora egy sz'nnyláda világot élünk és h milyen fiatalok alakítják a mai generációt ami a mai kedves szülők tudatlansága miatt van és az h marhára modernek akarnak lenni,és h nem tudnak gyereket nevelni,de mikor olvastam a válaszokat azért megnyugodtam h a többségnek helyén van az esze.
A válaszom: MÉG SZÉP H NEM!!!Természetesen ilyenkor a kedves tini elkezd durcizni meg kiirja majd face-re h anyám k'rva apám meg k'csög de akkor sem szabad engedni.Lehet h sok szülö ott szurja el h elcsábul a gyerek hizelgésétől h na légyszi légyszi,de nem veszik észre h mindez szintiszta stratégia és késöbb már tudni fogja h hogyan szerezzen meg bármit,mert csak annyit kell mondania h légyszi légyszi.Később meg jön a szülők szánalmas védőbeszéde a gyerekeik érdekében h az ő gyereke biztos nem lehetett mert ö jol nevelte őket mert mindent megadott nekik amik csak ohajuk sohajuk volt.Nem értem h miért hiszik azt h az a jo nevelés ha lessük a gyerek minden kivánságát és teljesitsük és kiskirályként nevelik,attol h szabnak korlátokat attol még nem nevelnek rosszul,miért nem hiszik már el.Inkább hálásak lehetnének h nem faragtak vagy nem hagyták h a gyereke 15 évesen Siófok legnagyobb r'banca legyen.
Sajnos elég sok olyan is van h van két gyerek,az egyiknek mindent 15 évesen a másiknak meg semmit pedig 23 éves.)Most belemehetnék abba h pontosan hogyan is müködik és milyen különségek szoktak lenni de elkap csak a hányinger)A szülök tagadnak,mert ennyire hülyének akarnak nézni,mondván h ök nem tesznek különbséget a gyerekeik között,de ha elkezded bizonyitani,mert be is tudod a következő aljas szánalmas szülöi és emberi reació következik:
1. tagadás(még szép,h'lye lenne bevallani,az sértené a szülöi büszkeségét,előbb hal meg h odamenjek a gyerekéhez akinek már annyi fájdalmat okozott azzal h mindig mindent csak a tesojának adott meg,a szeretetet is!)Mert elkedz babázni a kedves anyuka és nem elég érett ahhoz h több gyereket neveljen
2. "Meg sem hallgat"
3. "besértődés" nem is olyan rossz stratégia,ha besértődik azzal csak probál lelkiismeret furdalást okozni a gyerekében(aki persze a szintiszta tényeket mondta csak elés persze normálisan is)aki majd késöbb bocsánatot is kér és igy ugy jön ki a helyzet mintha a gyerek csak aljas hazugságokat mondott volna anyucinak vagy apucinak
4. H'ülyének néz pl. micsoda?én? hát te h'lye vagy!,neked orvoshoz kell fordulnod! te rosszul látod a helyzetet! stb.
5.Kinevet ez sem rossz,a gyerek érezze magát szégyenben és érezze h mekkora butaságot mondott,azzal h elmondta a kemény makacs tényeket.
6. tereli a témát
7.Nem állnak veled szóba x napig
Majd mindezek után feláll a székből és odamegy a kisebbik(15) lányához és elhivja bevásárolni,nyaralni,fagyizni,autokázni,cipőt-ruhát venni és McDonaldbe hivni, a nagyobbik lányát meg befogja otthon takaritani.
Természetesen az otthoni takaritás 1 %-a sem maradhat meg mert akkor szigor kökemény módon,ha pedig megkérded h a kisebbik ezt miért nem tudta megcsinálni akkor meg a fentiek valamelyike vagy az összes érvényesül.
Úgy gondolom, hogy nem ismersz, és hiába vagyok 20 éves, eddig csak hosszútávú kapcsolataim voltak. A 2 éves után egy újabb két éves, és most van egy kicsivel több, mint egy éves, itt már össze is költöztem a párommal, és elég komolyan gondolunk mindent.
Nem lett belőlem ribanc, ezen a 3 emberen kívül senkivel nem feküdtem le, nem lettem terhes, nem kellett mennem abortuszra, nem volt nemibetegségem stbstb. természetesen kevés az olyan ember, akinek ha megengedik, ugyanolyan értelmes és normális marad, mint volt. Én csak azt mondtam, hogy ha megvan a jó kapcsolat, a maximális bizalom, akkor szerintem mehet.
És nekem is voltak korlátozva dolgok, amiket betartottam, felfogtam, hogy mit miért, volt, hogy duzzogtam, de soha nem írtam ki olyanokat, mint a mai tinik, hogy utálnám a szüleimet stb.
És nem, nem vagyok antiszociális sem, vannak barátaim, boldog vagyok, és szerintem édesanyámék semmit nem rontottak se az én, se a két idősebb testvérem nevelésében. De ismeretlenül persze lehet ítélkezni.
Nem ítélkezik senki. 20 évesen a 3. kapcsolat. Még hány lesz? Ez nem ribancság, vagy nem ribancság kérdése. Nem is az abortuszról és a nemi betegségekről szól. Hanem arról, hogy miképpen hat a személyiségre mindez. Főleg, hogy a legtöbb fiatal egyáltalán nem gondolkodik éretten és az érzelmek háttérbe szorulnak a kapcsolataikban.
Igazából a falnak nem szeretnék papolni. Fiatalokkal, gyerekekkel foglalkozom munkám során. Ha tudnád, hány egészségesnek látszó, de sérült van köztük. Nem mondom előfordul, de irodalmi ritkaság az olyan kapcsolat, ahol azt mondanám, hogy a sérülés veszélye nélkül lehet együtt lenni 15 évesen szexuálisan.
"És nem, nem vagyok antiszociális sem, vannak barátaim, boldog vagyok, és szerintem édesanyámék semmit nem rontottak se az én, se a két idősebb testvérem nevelésében."
Még szép, hogy nem vagy antiszociális. Az antiszociális ember a bűnöző karakter, maga a fogalom társadalom ellenességet jelent. A nevelés hatása pedig hosszútávú, sokszor akkor jelennek meg fontos momentumok, amikor már Te a saját családodat neveled. Emellett senki nem szidta a szüleidet, hiszen erre sem nekem, sem másnak nincsen sem jogi, sem erkölcsi alapja. Én csak azzal nem értek egyet, hogy 15 évesen az együtt alvásra valaki zöld utat adjon.
Természetesen a szülő sem tud mindent megakadályozni, de erre akkor sem adnám a beleegyezésem, ha a hátam mögött történik. Az más kérdés, hogy a bizalmamnak egy jó időre lőnének abban az esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!