Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 16 éves leánygyermekkel ki...

16 éves leánygyermekkel ki hogy boldogul?

Figyelt kérdés
Én rettenetes anyának érzem magam. A gyerek igyekszik megfelelni az elvárásainknak, közepes tanuló és nincsenek magaviseleti problémái. Mégis nehezen tudom elfogadni, hogy kicsit különc és 1-2 barátnője van, azokkal is inkább az iskolában, és a fiúkkal sem nagyon találja meg a hangot, mintha kerülnék.Egéyz nap elvan a szobájában, zenét hallgat, ír. Attól félek, magányos lesz egész életében.

2013. jan. 28. 10:47
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Természetesen nem örülnék, ha olyan lenne, amit az utolsó leírt. Azt szeretném, ha boldog lenne. És nagyon sokat beszélgetünk, tudok a "szívügyeiről" is.
2013. jan. 28. 12:23
 12/15 anonim ***** válasza:
25%
Akkor problémázzál ezen a kérdésen, majd amikor 30 éves lesz és nincs családja. Ember még csak 16 éves, mit szeretnél, hogy pasikkal hemperegjen a kanapén? Fel nem fogom, miért kell bolhából elefántot csinálni.
2013. jan. 28. 16:36
 13/15 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, valamit nagyon félreérthettél. Nem, nem szeretném ezt, és nem fiúkra gondoltam elsősorban, hanem haverekre, barátokra, akikkel együtt kimozdulnának.
2013. jan. 28. 17:11
 14/15 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nem vagyok anyuka, én egy tizenhat éves lány vagyok, aki rettenetes gyereknek érzi magát. A szobámban ülök, zárt ajtó mögött, írok, zenét hallgatok, rajzolok, elmegyek az iskolába és visszajövök. A szüleim szerintem és az öcsém szerint is nagyon jó szülők, ők gyakran beszélnek az öcsémmel mindenféle iskolai, lelki, szívügyi dolgokról, de én olyankor (most is) a szobám sötétjében ülök, öngyilkosságos verseket írok, a halált tervezem.

Szerintem örülj, hogy tudsz vele szívügyekről beszélni, ez nagyon jó! Ha jó köztetek a kapcsolat, akkor bármiről tudsz vele beszélni, meg tudod győzni őt az érveiddel, hallhatod, hogy ő hogy érvel! Tizenhat évesen még fiatal az ember, bármi változhat:) Lehet, hogy ő ezt tartja fontosnak, nem a fiúkat. Sokan vannak, akiknek ebben a korban nem a pasikon jár az eszük, ami nem hátrány, egyáltalán nem az. Az, hogy csak pár barátnője van... Hát, gyakran előfordul azoknál, akik nem olyan társasági lények.

Miért lenne magányos egész életében? Most is vannak barátai (igaz, csak a suliban beszél velük), de tapasztalatból mondom, hogy ez nem azt jelenti, hogy magányos. Nekem, debil módon már hosszú idők óta a naplóm az egyetlen barátom. Néha kicsit aggaszt (biztos a lányod is így van vele), és általában fáj is, de túl lehet élni. Lehet, hogy Őt más dolgok érdeklik, más köti le a figyelmét, vagy esetleg kisebbségi komplexusa van, fél közeledni, ezért hiszi (vagy hiszed), hogy kerülik. Mindenképp beszélj vele, mert a magány nem jó barát, még ha az elején kedvesnek is tűnik. A magányosság rosszkedvhez, a rosszkedv pedig egy idő után depresszióhoz vezet. Egyébként volt már közelebbi barátnője?

Remélem, segítettem egy kicsit! :)

2013. jan. 29. 19:38
 15/15 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Köszönöm, nagyon érdekes, amit írsz. Mostanában beszélgettem a lányommal, és tudom, hogy nem magányos, csak lázadó és ezért egy kicsit elkülönül a többségtől. most úgy néz ki, ez a két lány eléggé hasonló. a lányomnak meg kellett értse, hogy nem a rózsaszín népszerű Barbie-lány a legjobb barátnő, lehet az a fekete rocker csaj is, és nem a gitáros, művész fiúk a legjobb haverok, hanem a csendes kockák :) egy kicsit megnyugodtam, köszönöm a kedves válaszokat!
2013. jan. 29. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!