Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ikerbabákkal ki, hogy boldogul?

Ikerbabákkal ki, hogy boldogul?

Figyelt kérdés
Ikres anyukáktól kérdezném van-e aki sokat van egyedül velük,szerintetek szükséges-e állandó segítség,tudtok-e valahogyan kikapcsolódni,hogy működik például a séta,ha nincs apuka otthon?Nicsenek ikres ismerőseim,ezért érdekel,ki,hogyan oldja meg a mindennapjait két babával.
2012. márc. 2. 13:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Most várod őket, vagy már megvannak? Az én fiaim 18 hósak múltak. Mikor hazajöttünk a kórházból, szinte első naptól egyedül voltam velük és a nővérükkel, akkor volt 21 hós. Ha akartam volna, lett volna segítségem, mert hugom munkanélküli volt és közel lakik, de csak akkor hívtam, ha nagyon kellett, mert nem akartam hozzászokni hogy segítenek, és a gyerekeket se akartam hozzászoktatni, mert ha meg talál munkát (hála Isten így is lett), akkor egyik napról a másikra nem jött volna, és akkor estem volna a mélyvízbe. Nálunk azért volt gond a séta, mert ott volt a nagy. Csak azért kellett hugi hozzá,mert a kislány még nem tudott egyedül jönni sokat, és elég nehéz volt cipelni mikor néha egyedül mentem velük és elfáradt. Amúgy tolókaros kisbicajon jött, de ikerkocsi mellett nem tudtam tolni azt is, így kellett még egy ember.

Én megfőztem mellettük, de sokszor elhatároztam hogy holnap rendelem a kaját, aztán mégis kihúztuk, egy fogás mindig volt minden nap a kislány miatt főtt kaja. Kikapcsolódni nem tudtam, mert nagyon anyásak voltak a kicsik az elejétől, és most is. Ha megyek vásárolni, viszem minimum a kislányt, de van hogy mindhármat. Sokszor apa nélkül, egyedül,de az is megoldható. Mióta másznak, azóta sokkal-sokkal jobb, már mindent meg tudok tőlük csinálni ami fontos, két fogás van mindig ebédre, mert eszméletlen mennyit tudnak enni az ikrek.

Szóval igazán csak az eleje volt nagyon nehéz, az is inkább az éjszakázások miatt, sajnos még most is sokat kelnek, de már csak oda kell bújni vagy megfogják a kezem és alszanak tovább. Ezért fél éjszaka minimum ott alszom köztük, hogy én is tudjak pihenni.

Szépen eljátszanak együtt, szeretnek labdázni, kisautót tologatni, kukucsolni egymással, úgyhogy szerintem az elejét leszámítva sokkal jobb, mint mikor egy baba van. Lányommal összehasonlítva, most tött dolgot tudok csinálni, mint mikor ő ennyi idős volt.

2012. márc. 2. 13:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem 1 évesek az ikreim. Van,hogy sokat vagyok velük egyedül, de vannak időszakok, amikor a férjem is itthon van többet. Én elvagyok velük egyedül is, persze sok a tennivaló és bizony néha úgy érzem, hogy nem tudok velük annyit foglalkozni,mint kéne, mert különben meg a lakásban nem lenne semmi megcsinálva...nem kell magyarázni gondolom:) Mondjuk legalább el vannak együtt, nincs egyik sem soha egyedül, ez az egyik előnye az ikrességnek. Tudod, én nem tudom milyen 1 babával, szóval nem tudom pontosítani a különbséget, milyen eggyel és milyen kettővel. Biztos,hogy sokkal egyszerűbb eggyel, még ha nem is könnyebb feltétlenül...

A séta katasztrófális, belvárosban lakunk kicsi liftes házban, amibe nem fér be egy ikerkocsi sem. Szóval nagyon nagy macera lemenni, őszintén, sokszor inkább el sem indulunk, ez egy kész program:( Ha minden igaz, 1-2 hónap múlva költözünk, így már csak olyan helyet keresünk, ahol nem probléma lemenni. Akinek természetes,hogy csak berakja a babát a kocsiba és indulás, az nem is tudja micsoda kín ez és neki milyen szerencséje van. Komolyan, nekem ez keseríti meg az egészet, utálom! Olyan környékre megyünk majd,ahol könnyebben lehet 2 gyermekkel élni, mert olyan a környezet. Hát a belváros nem az. Nagyon nem. Nincs is hova menni.

Amúgy a napirendünk már rég megvan, nagyjából tudjuk is tartani, szerencsére a 2 babám össze van hangolódva:)

Hát most ennyi jutott eszembe. Ja, arra a káérdésre,hogy kell-e állandó segítség...sztem nem. Persze más,ha mondjuk az ikrek mellett van még másik testvér is,főleg ha az is pici,akkor biztos jobb,ha van kire számítani. De talán ha "csak" ők vannak, nem kell. Az már lustaságból eredne.

2012. márc. 2. 13:50
 3/6 A kérdező kommentje:
Már megvannak,20 hónaposak,fiúk és nagyon-nagyon elevenek!Azért kérdeztem,mert én is mindig egyedül vagyok velük,de neked,hogy ott a leány is...már meg sem szólalok,le a kalappal!!A séta a legnagyobb gond,mert a fiaim 10 hónapos koruk óta(amikor felálltak)nem ülnek babakocsiba,csak gyalog sétálunk!Elég nehéz egyedül,mert ketten futnának négy irányba..:)
2012. márc. 2. 13:56
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én ikreim a jövő héten lesznek 1 évesek és van még egy 8 éves lányom is. Mi anyukámmal egy udvarban lakunk, így van segítségem napoközben amíg Apa dolgozik a lányzó pedig suliban van, de az az igazság, hogy én az elejétől úgy alakítottam, hogy csak a legvégső esetben kérem a segítségét. Így persze könnyebb, mintha ténylegesen egyedül lenné. :-) A sétával nincs probléma, egyszerre öltöztetem őket és mivel kertes házban lakunk így cipelnem sem kell a "bababuszt". Sokan kérdezik, hogy nem nagyon nehéz-e két babával, de valójában nem annyira nehéz, mint ahogy azt én is elképzeltem. Amíg csak szopiztak, addig nehezebb volt, mert nálunk nem működött a tandemszopi, úgyhogy előfordult néhányszor, hogy amíg az egyiket szoptattam a másik sírt. Most abból adódnak néha gondok, hogy ha túl közel kerülnek egymáshoz (még nem járnak, de szuperül közlekednek anélkül is), akkor van hajtépés, arc-átrendezés, hátbaverés stb. De szerencsére csak ritkán, mert általában jól eljátszanak együtt. Mindent egybevetve én nagyon élvezem az ikres anyaságot, minden nehézségével együtt. Egyébként amikor még terhes voltam velük egy szintén ikres anyuka tanácsolta, hogy próbáljam mindig a humoros oldalát nézni a dolgoknak és ez nálam nagyon bevált, sokkal könnyebb átlendülni a nehézségeken.
2012. márc. 2. 14:11
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Le a kalappal előttetek, ikres anyukák! Nekem egyszem fiacskám van, aki most volt 1 éves, de konkrétan semmit nem tudok mellette csinálni. Se főzni, se takarítani, semmit. Annyira lóg rajtam, hogy lépni nem tudok néha. Néha belegondolok, mi lett volna, ha ketten vannak...hát szerintem befontam volna a szemöldököm. Minden elismerésem nektek!
2012. márc. 2. 21:38
 6/6 anonim ***** válasza:
Én 90%-ban egyedül vagyok az ikreimmel. Mindenhova 3-an mentünk. Nagyobb volt az álmélkodás az ikrek láttán, mint a bosszankodás, amiért nem hagytam őket otthon. Szerencsére fél órás körön belül volt minden (posta, patika, közért, drogéria), ahova befért az ikerkocsi. 2 éves kortól gyalog mentünk a rövidebb utakra. Szépen megtanulják, hogy úttestre tilos menni, zebrán csak kézfogással megyünk át, stb. Aztán a zárt játszótereken meg ketten szaladhatnak három felé. Nem egyszerű, de megoldható.
2012. márc. 27. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!