Átszeretném magam neveztetni! Ezt hol lehet elindítani? (anyuékkal már megbeszéltem) 14/L
Nem hiszem hogy 14 évesen lehet ilyet, a szüleid beleegyezése (és intézkedése) nélkül.
Amúgy nem fognak úgy anyakönyvezni hogy Shaba, max Sába, ha ez a kiejtése.
a macskakaja az Sheba, nem Shaba, de pont ez jutott róla eszembe :)
hát szerintem nem túl jó ötlet, és tényleg max. Sába-ként fognak anyakönyveztetni...Én a helyedben azért várnék még pár évet a döntéssel, aztán ha később is akarod, hát csináld. Szüleid helyében sem engedném, de ez nem az én dolgom.
Szia! Ne törődj a rosszindulatú hozzászólókkal. Ha a szüleiddel megbeszélted, és támogatnak ebben, át tudod neveztetni magad, igaz, a Shaba névvel valószínűleg gond lesz, ha nincs ilyen az anyakönyveztethető nevek között. Lehet, hogy külön engedélyeztetni kell.
Amúgy esetleg jó ötlet lenne megkérdezni egy számmisztikust (numerológust), hogy milyen hatást várhatsz egy névváltoztatástól. Ők a régi és az új neved betűiből (amelyek egy-egy számnak felelnek meg), meg tudják nézni, hogy előnyödre szolgál-e a Shaba keresztnév. Ha szeretnéd, tudok ajánlani numerológust, ha érdekel, írj privit.
De ami a legfontosabb, hallgass a szívedre, az úgyis megsúgja, mi a jó neked!
Sok sikert kívánok az új nevedhez!
(Amúgy az én lányom 8 éves korában mondta, hogy keresztnevet szeretne változtatni, csak neki könnyebb volt sokkal, mert két keresztneve közül a másodikat választotta.)
Shaba alapból nem lehetsz, max. Sába.
Oh nem tudtam hogy a Shaba nem engedelyezett de koszonom az infot:)
Nem ertem hogy miert vagyok kis hulye.
Nem sokara zsido vallasu leszek,es orulnek egy heber nevnek.
Anyuek nem banjak,beleegyeztek.
Nem erzem magamenak ezt a nevet hogy Dorottya,ez tan bun?:-)
Nem vagyok buta,sem kis hulye en azt gondolom de hat kinek mi,valoban egy kerdesbol sok mindent leszurhettetek:)
Ajjaj... bocsanat hogy uj nevet szeretnek es hogy Anyukamek tamogatnak!
Eskuszom,hogy tobbszor nem sertelek meg titeket ilyenekkel.
Koszonom annak a par embernek a segitseget:)
U.i.: Saba is ugyanolyan jo.
Tudtommal a zsidó vallás nem "térítő" vallás. Azaz nem lehet felvenni. Vagy zsidónak születsz vagy nem. Pont.
Ráadásul anyai ágon öröklődik, úgyhogy hacsak az anyukád nem zsidó, akkor nem voltál/vagy/leszel zsidó. Vagy mi megint ez a bolondéria, hogy minden második tini zsidó akar lenni...
Egyébként a Sába szép név, de én a helyedben nem bántanám meg anyukámat azzal, hogy átváltanám a nevet, amit választott nekem. Még akkor sem tennék ilyet, ha a világ legrondább nevét adták volna. Plusz, ha az én lányom akarna ilyet tenni (pláne 14 évesen), nem engedném és még meg is bántódnék rendesen. Gondolkozz el szerintem ezen is kicsilány...
De felvehető vallás,csak 2 kőkemény évet kell szenvedni ahhoz hogy Zsidóvá avassanak:)
Minden megoldható.
Viszont akit bevettek a községbe,annak másabbak lesznek az elvei.
Egyébként a nagypapám Rabbi.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!