Örökbefogadva? Szülők, kamaszok, akik adoptáltak, adoptálva vannak!
A kérdésem azokhoz a szülőkhöz, szól, akik örökbe fogadtak, és azokhoz a kamaszokhoz, akiket örökbe yi fogadtak.
Szülök:
Mi okból fogadtatok örökbe? (meddőség áll a legtöbb adoptálás hátterében, de azért érdekelnének más okok is)
Hogy reagáltatok, amikor megtudtátok, hogy nem lehet babátok?
Mit életetek át?
Hogyan birkóztatok meg a nehézségekkel?
Mikor jutottatok arra a következtetésre, hogy örökbe kell fogadni, és mikor békéltetek meg a gondolattal, hogy más gyermekét fogjátok a sajátotokként nevelni?
Min mentetek keresztül az örökbefogadásig? (procedúrák, meg minden egyéb)
Lelkileg mi viselt meg a legjobban?
Hogyan kezeltétek ezt a tényt, hogy fogadta a család?
Elmondtátok a gyereknek, vagy nem?
Aki csak később mondta el, hogy reagált a gyerek?
Vagy kiskorától ehhez szoktattátok?
Milyen érzés volt örökbefogadni?
Leirnátok nekem a személyes tapasztalaitokat?
Kamaszok:
Mikor tudtátok meg, hogy örökbe fogadtak?
Hogy fogadtátok?
Mit életetek át tudva, hogy nem a vérszerinti szüleitek nevelnek?
Nem bántott titeket az a tudat, hogy valaki lemondott rólatok?
Más személyes tapasz
talat?
Nagyon örülnék neki, ha kapnék válaszokat :)
kedves második, igen ezt eltaláltad.
A könyvemhez gyűjtök információkat, mivel valahogy nem érzem élethűnek amit eddig irtam.
Kedves első! Azt azt az üzenetet, amit a kérdező kap, elküldenéd nekem is kérlek szépen? Illetve engem az a kérdés érdekel leginkább, hogy nagyon rossz volt tudni, hogy lemondtak rólad, vagy el tudtad fogad, mert szeretted a nevelőszüleidet, és őket érezted az igazinak?(Ha szeretted őket.)
(És amúgy én is könyvet írok, csak nem örökbefogadás a szituáció, hanem nevelőotthon.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!