Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért felejtek el mindent?...

Miért felejtek el mindent? Tizennégy éves vagyok, FONTOS!

Figyelt kérdés

Szóva,l, ha valamit megtanulok pl.: egy témazáró dolgozatra előző este, akkor abból reggelre már rengeteg mindent elfelejtek. Vannak bizonyos dolgok (Amiben nem találok semmi logikát, mint pl.: nyelvtanban a kötőszavak) amiket egyáltalán nem tudok megjegyezni. (Mondjuk a kötőszavakat pont tudom, de az ilyen toldalékokat nem...) Mindent elfelejtek pillanatokon belül. Muszáj vagyok mindent felírni a kezemre, mert ha nem teszem, csak úgy elrepül. Ha valamilyen tanagyagot nagy nehezen meg tudok jegyezni, akkor is, rengetegszer, de rengetegszer át kell ismételnem... Ha elmegyek a boltba vásárolni lista nélkül, és nem a szokásos dolgokat kell venni, akkor szinte biztos, hogy valami kimarad. Van olyan, ami több embernél előfordul, hogy bemegyek egy szobába, és elfelejtem, mit akartam ott csinálni, és ha mondani akarok valamit, akkor elfelejtem, hogy mi volt az. Névnapok, szülinapok nuku. Valami gyógyszert nem lehet kapni erre? Mert egyébként nem annyira zavarna, de a tanulás miatt nagyon idegesítő. Tudom, hogy kell a szorgalom, meg minden, de mit érek vele, hogyha tudom, hogy úgy is elfelejtem... Tudom, hogyha gyógyszert is szedek, nem legyek egy Einstein, mert abban durván benne van a genetika is, de azért szeretném, ha jobban megmaradnának a dolgok. Nagyon fontos lenne a válasz!!

14/lány

#feledékenység #feledékeny gyerek #feledékeny kamasz #mindent elfelejt #nem tud tanulni
2013. jan. 7. 14:09
1 2
 11/12 anonim válasza:
Egyszerűen egy buta ember vagy
2017. jan. 17. 18:11
 12/12 @tesz válasza:

Kár, hogy ezt a kérdést csak most látom.

Azóta megoldódott a probléma?

Nekem is hasonló van. Van egy Depresszióról szóló könyvem. A kutatások kimutatták, hogy a depresszió a homloklebeny sérülései miatt alakul ki. Velejárói: felejtés, képtelenség matematikai feladatok megoldására, rossz alvás, fáradtság, kimerültség...

Valamitől lefáradsz, vagy fáradt vagy az is lehet az oka. Vagy csak egyszerűen nem működik megfelelően a homloklebenyed.

2020. jan. 9. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!