Mit tegyek, ha nem engednek abba a középiskolába, ahova
szeretnék menni?
Figyelt kérdés
Kinéztem magamnak a Kölcseyt Bp-n. Ezen belül a francia kéttannyelvűt. Nagyon megtettszett az iskola, 4.6 fölött van az átlagom, az itthoni próba felvételik, amiket írok 75 pont fölött van. Az a baj, hogy anya nem engedi, hogy oda menjek, mert szerinte a franciával semmire sem viszem. Apának ugyan ez a véleménye. Miért nem vinném semmire se egy angol francia nyelvtudással? Hogy vegyem rá őket. hogy azt tanulhassak?
2013. jan. 6. 15:52
1/8 anonim válasza:
Azért nem engednek mert az x nyelv nem tetszik neki vagy a suli? lényeges különbség..
ha koleszos lennél akkor az anyagiak is elég fontos szerepet játszanának.. 50-55E Ft/hó [kaja pénz 50%-át fizetve!!)
Ha csak a nyelv a bajuk mond hogy tanulsz mellette esetleg mást is.. mondjuk németet.. azzal jó esélyeid vannak.. és úgy halottam, hogy az eleje nagyon nehéz de utána könnyű..
2013. jan. 6. 16:15
2/8 anonim válasza:
Első te miről beszélsz? Középiskolásoknak teljesen ingyenes a kolesz, csak a kaját kell fizetni, az meg 10 ezer ft alatt van egy hónapban.
Kérdező, szerintem beszéld meg a szüleiddel, hogy mi nem tetszik nekik, és h ők mit akarnak helyette. Azért az sem mind1, h mi a kifogásuk a suli ellen.
2013. jan. 6. 16:25
3/8 A kérdező kommentje:
Nekik a sulival semmi bajuk, csak a nyelvvel. Mert hogy nemetet meg angolt kell tanulnom, mert kulonben nem viszem semmire..szerintuk a francia hulyeseg. Miert lenne az.?! Egy angol francia nyelvtudassal is el lehet kezdeni.Nemtudom mit csinaljak.:/
2013. jan. 6. 16:35
4/8 anonim válasza:
Második arról beszélek, hogy én is benne vagyok.. az utazás meg a kaja,o. pénz és a többi fizetniveló 50min/hó.. ;))
2013. jan. 6. 16:48
5/8 anonim válasza:
Mondd már el nekik, hogy a francia az Európai Unió hivatalos nyelve... számtalan francia cég van nálunk is, és mindig is kiváltság volt, hogyha valaki tudott franciául. Nem mellesleg ha úgy adódik el tudsz vele rengeteg országban helyezkedni, meg lehet nézni, hogy mennyi a frankofón országok száma (ahol nem hivatalos nyelv a francia, de a lakosság x %-a beszéli)...
2013. jan. 6. 16:50
6/8 A kérdező kommentje:
Utolso koszonom szepen.:) u.elotti en marciusba leszek 15 elvileg akkor mar lehet diak munkat vallalni. Ha evkozben nem, nyaron biztosan. Sokat nem fizetnek erte, de arra eleg lenne, hogy par honapig csak a kajat fedezzem. A kaja altalaba 15000 kell egy bkv berlet a koltopenz heti 3000 utazas 750ftx2
2013. jan. 6. 16:55
7/8 anonim válasza:
Azért használhatnád a fejed ha egyszer benne vagy. Nem mindegy az sem, h 15km re lakik Bptől vagy 100kmre. Ugyan úgy az osztálypénz se mind1, van ahol 2000ft/hó, van ahol 500. Mellesleg azt akkor is kell fizetni, ha közeli iskolába megy. Ne mind1 is, írta a kérdező h nem ez a baj. Akkor meg kérdező próbáld meg rábeszélni őket valahogy. Mást nem nagyon tehetsz.
2013. jan. 6. 20:08
8/8 anonim válasza:
Akkor próbáld meg mindhárom nyelvet tanulni. Vagy ha csak az angol-francia választható, ígérd meg, hogy következő évben folytatod a németet is.
És azt nézzétek meg, hogy a legtöbb középiskolában a francia az egyik kötelező úgyis. (legalábbis azokban, amiket neten megmutatsz nekik, azokban az legyen)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!