Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak a szüleimmel?

Mit csináljak a szüleimmel?

Figyelt kérdés

A problémám az, hogy ha egyedül szeretnék is lenni, állandóan zavarnak a szobámban anyumék. Pl. hogy nem-e kell valami, nem-e vagyok éhes stb. Valamikor már 5 évesnek érzem magam mellettük, pedig 1 év múlva már nagykorú leszek. :D

Már annyira idegesít!

Hiába szólok nekik, hogy most tanulni szeretnék, de akkor is bejönnek és kérdezősködnek erről-arról. Ha pedig mondom nekik, hogy tanulni akarok, mert így nem fogok megtanulni, akkor meg persze megsértődnek, ha mondom nekik, hogy most nem érek rá, mert nem igaz, hogy nincs 5 percem (persze mindig tovább maradnak jóval...) Csak mire megint belerázódom a tanulásba, mostanában örülök, ha le bírok ülni néhány órára. Vagy pedig járkálnak a lakásban össze-vissza, én pedig csak csendben tudok tanulni.

Most például apum meg nálam TV-zik, mivel ők nem köttették be magukhoz a kábel TV-t, mert hát ugye ők sose tévéznek...

2013. jan. 2. 17:22
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja és hiába írom ki az ajtómra, hogy ne zavarj, akkor is képesek zavarni.
2013. jan. 2. 17:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Vigyél haza pár rossz jegyet, és ha csodálkoznak, jegyezd meg, hogy te szerettél volna tanulni, de állandóan megzavartak...

Na, de most komolyan. Nem lehet velük megbeszélni, hogy most 1 óra tanulás van, aztán 10-15 perc szünet, amikor beszélgethetnek veled, meg szel, iszol. Aztán újabb 1 óra tanulás.

Tévézés: ha annyira muszáj néznie a tv-t, ment át te az ő szobájukba tanulni addig.

2013. jan. 2. 17:32
 3/5 anonim válasza:
100%

Hát te nyilván fiú vagy, gondolom lánnyal nem csinálnának ilyet.

El birom képzelni, milyen a rámenős szülőkkel élni. Nekem amikor problémám volt velük mindig úgy oldottam meg, hogy a probléma megoldása ne legyen nekem tett engedékenységként számontartva:

pl.: eltiltottak a géptől: attól fogva minden este bent ültem a szobályukban, és amikor kiküldtet, megkérdeztem:

-Na de akkor mit csináljak?

Általában azt mondták dühösen: amit akarsz! vagy: Miért nem mész ki valakihez? és aztán szépen ott tartottam, hogy már inkább engedek gépezni mint hogy mindig zavarjam őket.

figyelem: csak saját felelősségre! semmilyen kockázatot nem vállalok.

2013. jan. 2. 17:34
 4/5 anonim ***** válasza:
Maszturbálj úgy, hogy rajtakapjonak. Többet nem fognak rád nyitni, és a korodra tekintettel nem hiszem, hogy emiatt megbüntetnének, vagy akár lecsesznének. :)
2013. jan. 3. 04:22
 5/5 gkatalin válasza:
szia,én szülő vagyok de még kisebb a gyerekem de bele gondoltam a helyzetedbe az ajtóra olyan zárat tennék fel amit be is lehet zárni,bár lehet hogy ha bezárod az ajtód azért is megharagudnak de nem értem őket, szerintem nem fogták még fel hogy te is egy 'felnőtt' ember vagy. van egy mondás amit én már a fejembe véstem amit nekik is kellene: gyermekeinknek 2 dolgot adhatunk az életben gyökereket és szárnyakat!
2013. jan. 5. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!