Húgom 11 évesen a szüleimmel lakik egy szobában. Mikor fog erről leszokni?
Keresztlányom 12 évesen még az anyukájával alszik. Mivel az apukája folyamatosan éjszakás, ez nem is zavarja Őket. De az is tény, hogy a leányzóban sincs egyelőre hajlandóság, hogy külön aludjon.
Ha a húgod a félelmei miatt nem akar külön szobában aludni, arra azért vannak trükkök. Égve hagyott kislámpa, vagy konnektorba dugható éjszakai fény. Halkra állított zene, ami elfedi a hangokat. Nem tudom, milyen helyen laktok, de egy kistermetű szobakutya is megoldás lehetne, mert lenne társasága, és nyugodt lenne, hogy jelezne a kutyus, ha valaki bemenne a szobába. És persze a nyitvahagyott szobaajtó is megnyugtató lehet. Vagy az, hogy bébiőrzőt (egy oldalú rádiót) raktok a szobájába, mert ha felriad és hívja anyukátokat, hallani fogja a rádión. Sőt ha bemegy a betörő és motoszkál, arra is beindul a rádió. Ez meg biztonságot adna neki.
Az égve hagyott kislámpát, és a kutyát, meg a nyitott szobaajtót is próbáltuk, de egyik sem jött be.
A bébiőrző jó megoldás lehet.
Az a legnagyobb probléma, hogy anyuék ezt a helyzetet normálisnak látják és nem akarják semmire sem kényszeríteni.
Hát ha mindkét (mindhárom) érintett félnek jó így, akkor nehéz lesz változtatni.
Szerintem olyan 13 éves kora körül már erősebb lesz benne a saját terület vágya, mint a félelem. Ekkortájt már jön a diákszerelem, a csajosabb dolgok, amikről könnyebb magányosan elmélkedni az ágyban.
Téged miért zavar ennyire? Feszültség van miatta otthon?
Az én volt osztálytársam még 14 évesen is a szülei közt aludt az ágyban... anyuci nélkül nem ment sehova, mert sírt ha anyuci nem volt ott...
ezen minél előbb változtatni kell, mert ez nem normális dolog.
háát nem tom én 14 vagyok és én is félek a betörőktől (basszus a régi ofőm rém történeteket mesélt betörésekkel kapcsolatban) és én néha még most is anyáékkal alszom
14L
Én éjjeli fénnyel alszom. Ez megnyugtat. :)
12/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!