Miért nem vagyok én is tökéletes?
Sziasztok!
Idén kezdtem a kilencedik osztályt egy finoman szólva is elit gimiben. Mentségemre szóljon, én megelégedtem volna egy átlagos "mezei" gimnáziummal (vagy szakközéppel) a szüleim és a tanáraim erőltették ezt a sulit. A félévim enyhén szólva siralmas lett. A jegyeim sokat javultak szeptember óta de még mindig nagyon butának érzem magam és nem is tartozom a jó tanulók közé. Suliváltásról szó sem lehet. Néha a pokolba kívánom az egészet.
A sportban sem vagyok jó és nem is nagyon értek semmihez sulin kívül. Zeneiskolát például nem engedhetünk meg magunknak. A szüleim elváltak, anyukám ki van készülve, apukámat nem igazán érdekli mi van velünk...
Ellenben az osztálytársaim 99%-a tökéletes. Minden túlzás nélkül. Külsőre szépek, ápoltak, a legjobb ruhákban járnak. Okosak, kedvesek, kiegyensúlyozottak és sok mindenhez értenek, sok különórára járnak (pl. tánc vagy zene, sport) A családjuk is tökéletes, a szüleik szeretik egymást, sokat keresnek, elismerésre méltó foglalkozásuk van, sokat járnak együtt kirándulni, moziba etc.
Bezzeg én csak egy átlag alatti vidéki lány vagyok aki az osztály legrosszabbja és akinek az egészből elege van!
Nem hiszem,hogy átlag alatti vagy,és Te vagy a legrosszabb.
Zeneiskola pénzbe kerül?nekünk anno ingyen volt...Miért nem jársz valamilyen fakultációra az iskolában?Az biztosan nem kerül pénzbe,vagy nagyon sok olyan közösségi hely van,ahol más fiatalokkal együtt csinálhattok vmi szabadidős tevékenységet.De egyáltalán érdekelnek vmi ilyesmi?
Én 29 éves vagyok,és bennem is sokx felmerül,hogy semmiben nem vagyok jó,mert ami érdekel pl sorozatokat imádok nézni,vagy lényegesen olcsóbban vásárolni a neten,és ezzel órákig ellenni nem ebbe a kategóriába tartozik.szeretek sütni,de türelmetlen vagyok,így annyira nem kiemelkedő.
A szüleidről nem tehetsz,de gondolom Te is okos vagy,ha oda jársz,biztos Te is szép vagy,ők pedig biztos nem modellek.A ruha az pénz kérdés,de mondjuk nagy turkálókban találhatsz márkás ruhát olcsón.Ha ez Neked fontos,de nekem sosem volt márkás ruhám 18 éves koromig,sőt utána se nagyon,és nekem mindkét szülőm dolgozott stb,de nem ez a fontos sztem.
Az meg,hogy tökéletesnek néz ki a családi élet...a szüleim volt,hogy veszekedtek,2 barátnőm volt a gimiben,mindig gondoltam,hogy milyen jó nekik a szüleik sose veszekednek,érettségi után az 5 éves osztálytalálkozón mondták,hogy mindkettejük szülei elváltak huszon x év után,szüleim 76 óta házasok...szóval nem minden arany,ami fénylik
Bizony az előttem válaszolónak igaza van. Egyrészt senki nem tökéletes. Másrészt elég sokkoló érzés, ha eddig játszva voltál az osztály legjobbja, most meg hirtelen mindenki legalább olyan okos mint te, ha nem okosabb. Tudom, én is a helyi "elit" gimibe jártam, ami országos viszonylatban szerintem nagyon messze van ettől a kategóriától. (Bele se merek gondolni, milyen hülyének éreztem volna magam egy csúcs iskolában.)És még így is voltak zseni osztálytársaim. Egyszerűen több energiát kell sajnos beleölni a tanulásba, másként nem megy. És, ha még minden olyan mint anno volt, kb. két év múlva többé-kevésbé tolerálni fogják, hogy téged a nyelvek érdekelnek és nem a fizika (vagy akár fordítva).
A menő meg márkás ruhákról annyit, hogy azok most státuszszimbólumnak minősülnek, de pár év múlva rá fogsz jönni, hogy igazából nem számít. A lényeg, hogy csinos legyél és ápolt. Lehet kínaiban is venni ízléses ruhákat, szépen összevariálva nagyon jól mutatnak. A márkás cuccok meg nem feltétlenül minőségiek és szépek. Az ápoltság nem pénzkérdés, vagy csak minimális mértékben.
Különórákat illetően nincsenek a környéken ingyenes lehetőségek? Pl. nálunk volt ingyenes sport, akár szakkör is, de volt városi szervezésben is.
Ja, és pl. az én férjemék nagyon nem voltak gazdagok, ő pl. csomó diákmunkát vállalt, és abból finanszírozta ami éppen kellett neki. De mondjuk ez inkább csak nyáron, mert év közben nem hiszem hogy jót tenne a jegyeidnek.
És a végén még egy kérdés? Az osztálytársaid azt éreztetik veled, hogy csak egy átlag alatti vidéki lány vagy? Mert ha igen, akkor ők pl. közel sem olyan tökéletesek és kedvesek, mint írod. Ha meg nem, ha normálisan viselkednek veled, akkor mi okod van ezt gondolni?? Nem vagy átlag alatti, nem vagy csúnya, és buta, max. csak nagyon magasra tetted a lécet.
1-es vagyok
látod néhány évvel idősebben sok mindent másként lát az ember,a második hozzászóláshoz fűzném hozzá,hogy én is gimitől kezdve minden évben vállaltam nyaranta diákmunkát,abból vettem egy csomó ruhát,vagy mentem a barátokkal nyaralni
ez bennem is felmerült,hogy ezt éreztetik-e Veled.Nincs köztük barátod,aki esetleg beavatna,hogy az ő életük se tökéletes? Kicsit úgy érzem olyan vagy,mint a Gossip Girlből-Pletykafészek-sorozat a Magányos fiú...a végén ő járt a legjobban.
A kínai résszel is egyetértek,a József városi piacon 10ezer ft-ból igencsak jól bevásárolhatsz,aztán 4 év múlva,ha jól tanulsz az egyetemi ösztöndíjadból megveszel magadnak mindent.
És még valami,a mi giminkben a mi osztályunk tök erősnek számított,sok volt a jeles,de kitűnő elsőnek én lettem harmadik év végén.Matekból én voltam az osztályból a legjobb,az érettségim is 97%-os lett,jártam a közgázra felvételi előkészítőre..szinte hozzá se tudtam szólni a dolgokhoz,mindenki erősebb volt nálam,mert a mi matek tanárunk csak és kizárólag érettségire készített.
Siralmas lett a felvételim,és a Közgáz közelébe se jutottam el,csak egy vidéki egyetemre.10 évvel később úgy gondolom inkább tanultam volna többet gimi alatt,és lettem volna a jók közt utolsó,mint első a rosszabbak közt.Nem voltak ők buták,csak nem matekkal akartak továbbmenni.Így is meglett a közgazdasági diplomám,és azzal is foglalkozok,de nem dicsekszem fűnek-fának a matek szigorlat 2-esemmel!! :-)
Hű, ezt a kérdést akár én is feltehettem volna, szinte minden szava egybevág a jelenlegi helyzetemmel. A kivételt ez alól a tanulmányi teljesítményem jelenti, én jóformán strébernek számítok az itteni viszonylatban, mégis lényegesen üresebbnek érzem a fejem a többiekénél, úgy gondolom, bármelyikük simán lepipálhatna, ha fordítanának nyulfarknyi időt a tanulásra.
'elég sokkoló érzés, ha eddig játszva voltál az osztály legjobbja, most meg hirtelen mindenki legalább olyan okos mint te, ha nem okosabb.' -> Igen, pontosan így érzek most, nem is lehetne találóbban megfogalmazni. Ahonnan én jöttem, mindenki többet "gyengélkedett" nálam, így eleve szert tehettem egy egészséges önbizalomra, amit aztán a tanárok sorozatos dicsérete a fellegekbe erősített tovább, tisztára értékes, éles eszű diáknak állítottak be, és annak is éreztem magam. Erre idén szeptemberben kiderül, hogy a jéghegy csúcsára alapoztam egész eddigi életemben.
A külsőmet ápolom, amennyire tőlem telik, változatosak és jól festőek a ruháim, egyedül az alapadottságaimmal nem vagyok elégedett, meg persze fogynom sem ártana 5-6 kilót. Csak ugye, miután az ember egyórás busz-és metróútból esik haza 4 óra tájékán, semmi kedve sporthoz fogni, hogy utána este 10ig görnyedhessen a tankönyve felett. A különórákra ugyanez vonatkozik; nem férnek bele az időbeosztásomba. Így hogy alakíthatnám ki az önbecslésemet?...
Megsúgok egy titkot:senki sem tökéletes.
és gyakran igazat lehet adni ennek az idézetnek:
The loneliest people are the kindest. The saddest people smile the brightest. The most damaged people are the wisest.
Áhh,hallod.. ami tökéletesnek látszik,az sokszor a legtökéletlenebb idiótaság!:D Túlzás nélkül állíthatom,hogy ezeket a gyerekek AGYMOSOTT MŰGYEREKEK.;)
Te meg a normális vagy,akinek nem az ilyen környezetet szánta az élet..ne félj,majd te boldogulsz,azokat meg eltartja anyuci meg apuci,mert most elvannak kényeztetve,azt megszokták és később így nem boldogulnak.
Sajnálom anyudat.:(
17/L
Mint volt tanár, (jelenleg nincs állásom, pedig szeretnék újra tanítani) azt javaslom, ha nem érzed magad ott jól, akkor most már félévkor, de legkésőbb év végén menj átr más iskolába! Különben csak szenvedni fogsz!
A szüleidnek mondd meg, ha ezt elleneznék, hogy itt privátban szívesen elbeszélgetnék velük!
szia !
én si most kezdtem a gimit szóval valamelyest tudom , hogy milyen ez most neked . én is egy elitebb gimibe mentem és néha én is úgy éreztem , hogy buta vagyok , de ez mostanság kezd elmúlni . abból a szempontból viszont más a helyzetetem , hogy én egy olyan himibe kerültem ahol a diákság nagyon összeteartó meg minden .
1. is lenne két kérdésem - mért hagytad , hogy a tanáraid meg a családod bele kényszerítsen egy olyan gimibe amit nem akartál ? és mért ne válthatnál sulit ? azt javaslom , hogy amikor megkapjátok a félévit ülj le anyuddal és mond el neki , hogy tudod milyen rossz neki most a válás miatt és nem is akarod terhelni , de úgy érzed , hogy neked ez az iskola nem való , hogy te itt nem érzed jól magad . szedj össze minél több érvet és probáld megbyőzni őt .
2. is , biztos vannak szakkörök a suliban ahova elmehetnél . rajz , vita , angol sport szakkör . ezek általában ingyenesek , biztos találsz valamit amit szívesen csinálnál.
3.is , az , hogy valaki ápolt , tiszta , nem pénzkérdése . kínaiból , meg turiból is fel lehet öltözni úgy mint egy hercegnő . az , hogy a hajad meg legyen mosva , ki legyen fésülve , az , hogy a körmöd ne legyen tövig rágva , és ne legyen alatt egy homokozó stb. pedig szerintem alap dolog egy lánynál.
4. is , és itt van az amit szerintem nagyon jegyezz meg . általában a tökéletesség álarca mögött mindig sok fájdalom rejtőzik , csak ezt elrejtik a legtöbben . lehet , hogy úgy tünik x-nél nincs veszekedés , x-en mindig márkás holmi van , x kedves , szép tökéletes . de lehet , hogy x haza megy és leszedi magáról a sminket és egész este bőg . probálj meg a maszk mögé nézi .
remélem jobbra fordulnak a dolgaid sok sikert .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!