Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők, ti hagynátok, hogy a...

Szülők, ti hagynátok, hogy a 14 éves fiatok egyedül legyen éjszaka otthon, mert ti elmentek valahova?

Figyelt kérdés

Egyik munkatársam mesélte, hogy a férjével egyik este elmennek valahova és úgy 1 óra környékén érnének haza, addig pedig egyedül hagynák otthon a 14 éves gyermeküket.

Ti egyedül mernétek ilyenkor hagyni a gyereketeket, mert én személy szerint biztos nem hagynám ilyenkor éjszaka felügyelet nélkül..

2012. dec. 18. 23:04
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
91%

14 évesen már iskolai szünetekben dolgoztam, még a bérleteket meg a tankönyveimet is magamnak vettem. kollégista voltam. sztem már ott nagy baj van,ahol egy 14 éves fiatalt nem lehet egyedül hagyni akár egy egész napra is. nekem mindig elmondta anyu, h. a tűzhelyhez, gyufához nem nyúlhatok, ablakba nem mászhatok, ajtót nem nyithatok senkinek, de ő sosem kulcsolta rám, azt mondta, ha valami baj történne, pl. tűz, vissza se nézzek, csak szaladjak ki. már egész kis koromban rákényszerült, h. egyedül hagyjon. felnőttem a feladathoz ,mire hazajött, mindig fel volt mozgalom, elmosogatva, vagy letörölgetve. pedig 8nál nem voltam több.

sztem az a normális, ha korán önállóságra tanítják a gyereket. ne legyen mika, mint a mai fiatalok.

2012. dec. 19. 08:44
 12/29 anonim válasza:
85%
anyám a 13 éves húgomat otthon hagyja egyedül ameddig ő elmegy egy hétre Pestre szilveszterezni...ha talpra esett akkor miért ne??de ugye hogy az már nagy baj ha a húgom péntek, szombat éjfélkor jön haza??
2012. dec. 19. 10:02
 13/29 anonim ***** válasza:
88%

Ha megbízható a gyerek, és tartja, amit megbeszélnek vele, akkor minden további nélkül. Egy 14 éves már nem kisgyerek.

(Engem már szóltak meg azért is, mert a 6 évesem egyedül jöhet fel a lépcsőn, vagy liftezhet fel az első emeletre, úgy, hogy én fent várom. Jesszus.)

2012. dec. 19. 10:34
 14/29 anonim ***** válasza:
96%

Na ne már!

Én 6 évesen már kávét főztem apáméknak a gázon, kotyógós kávéfőzővel.

8 évesek voltunk, amikor ők elmentek a hétvégi nagybevásárlásra. Nekünk meg port kellet törölni, elmosogatni és kiporszívózni mire hazaértek.

14 évesen már anyánk nem hogy éjszakára, napokra magunkra hagyott. Egy hétre leutaztak az Alföldre nyaralni a rokonokhoz. Főztünk magunkra, bepakoltuk az automata mosógépet és kimis vasaltunk. SOHA SEMMI BAJUNK NEM ESETT.

Most 23 éves vagyok és sokkal önállóbb, mint bárki a korosztályomban és a hugaim is.

Tanítsd meg neki, hogy lássa el magát! Ha ennyire félted, a való életben sorra el fog bukni majd.

Ha elég idős a gyereked ahoz, hogy számítógépezzen, meg saját mobilja legyen, akkor az a min hogy nem kell mellé pesztonka.

Ne szeresd ennyire mjomszeretettel. Nem egészséges.

23L

2012. dec. 19. 11:35
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj nekem anyukám óvónő,úgy dolgozik a mai napig,hogy vagy fél 7re jár vagy fél 10re,nos ha fél 7re járt és én már iskolás voltam,Ő elvitte az öcsémet oviba,majd ment dolgozni,én meg mentem egyedül iskolába már 7 évesen is,szépen becsuktam az ajtót.Sőt mikor öcsém sulis lett akkor én 9 voltam,midnketten otthon voltunk és én vittem az öcsémet,így kellett megoldani anyukám egyedül nevelt minket,mondjuk kb 12 éves koromig éjszakára sose hagyott egyedül,de 14 évesen már simán ha kellett,elég megbízható voltam gyerekként is,és mindig vigyáztam az öcsémre is.
2012. dec. 19. 14:19
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleim engednék,indokolni nem tudom miért, de már hagytak itthon így, elvoltam. (Két kutyával:)))

14/F

2012. dec. 19. 15:53
 17/29 anonim ***** válasza:
81%
már 12 évesen volt, hogy több napig egyedül voltam itthon! kibirtam! ;)
2012. dec. 19. 16:18
 18/29 anonim ***** válasza:
95%
hát ezért van ennyi életképtelen fiatal...
2012. dec. 19. 16:53
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Amikor lementem a weekend házunkhoz nyáron engem 5 éves koromban a nagyi küldött ki cigiért a boltba az uncsitesómmal, Úgy hogy át kellett mennünk a vonatsínen és a főúton.

Anyum minimum 8 éves korom óta egyedül hagyott engem, persze elötte megetetett.

14 éves koromban már simán otthon maradhattam egy napot később esetleg egy hétvégét.

Nem értem miért aggódsz, aki 14 évesen nem bír aludni 3-4 órát, és mondjuik sikerül magára gyújtania a házat, az életképtelen, és jobb is hogy bennég(bocsánat hogy ezt mondom, de amúgy nem bírom elképzeénihogy ennyi idősen ne birna ki néhány órát egyedül)

2012. dec. 19. 22:08
 20/29 anonim ***** válasza:
én 15 éves vagy, de simán hagynám..
2012. dec. 20. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!