Miért gondolják a mai lányok, hogy naponta annyit kell készülődniük, mintha fellépésük lenne egy színházban?
Szia!
A most 22, 23 éves volt lány osztálytársaim egy részének már hullik a haja a sok festéstől, hajvasalástól. Az arcuk elkezdett ráncosodni a rengeteg festéktől. Hozzáteszem ők már 11-12 éves koruk óta festik magukat. Mi lesz velük 50 évesen?
A családomban is van egy remek példa. A nagynéném most 50 éves. A sok festéktől úgy néz ki, mint egy "bányarém". Az anyukája, aki a nagymamám, 76 éves. Mentek az utcán és találkoztak egy ismerőssel. Aki a nagymamámnak mondta, hogy milyen jól néz ki 50 évesen. A nagynéném majdnem elsüllyedt szégyenében. A mamám soha nem festette magát. A nénikém meg 16 éves kora óta festi magát.
Szerintem is felesleges a tonna festék, meg a napi hajmosás. És szerintem nem attól lesz valaki igényes, hogy klónnak öltözteti, és festi magát.
Ami nagyon bosszant, hogy a mai tinédzserek többsége a külsőre ad, de belül üresek. a lélekre, vagy a tudásra kevésbé gondolnak.
Véleményem szerint, ha a mai tinik abból az 1-2 órából, amit a külsejükre szánnak,csak 40 percet a lelkük ápolásával töltenének, rájönnének, hogy az igazi értékek nem a sminkben, hajfestésben, külsőben vannak. Lehet lepontozni.
Ne haragudj.. de a te hibád..
Nekem reggel kb. 10 perc a "sminkelés" [arcitisztító, alapozó, szájfény] heti 2× meg simán elég hajat mosni.. vasalni nem szoktam.. mondjuk főzni én is csak az alapokat tudom.. [husi leves, sült hús, sült krumpli ilyenek.. meg a sütik persze.. ^^]
esetleg még kéne velük beszélni.. (:
14l
Majd rájönnek, hogy nem ettől VALAKIK, és hogy smink nélkül is ugyanúgy rájuk ismernek.
Én 3 évig csináltam ezt, aztán 17 évesen meguntam. Inkább alszok 1 órával többet.
Na meg legalább már nem a képmutató emberek vannak körülöttem, hanem azok, akik előtt nem kell megjátszanom se magam.
Örülök ennek a témának...
Szóval, szeretném leszögezni, hogy nem egy visszamaradott csitri vagyok! Én egyáltalán nem sminkelek!! Semmi púder, semmi szájfény, semmi semmi! A reggelem úgy néz ki, felöltözöm, mosakodom, fogat mosok és ennyi... Most valahogy úgy érzem, hogyha ezt egy korombeli lány olvasná, úgy képzelne el engem, mint egy 2 tonnás zsírtól fröcsögő valamit... Ez nem így van. Szerintem egész jól nézek ki... Habár ezt egy korombeli sem hajlandó értékelni, de a smink és társai hiánya miatt még nem szóltak be... Azért remélem igaza lesz annak a hozzászólónak, aki azt írta, hogy majd lesznek olyanok- ha kicsit nagyon idősebb leszek- akik ezt értékelni is fogják. Szerintem mást is szerettem volna írni, de most nem jut eszembe semmi... :( Átkozott feledékenység! :D Jaa, hajat sem vasalok. Egyébként néha irigykedek azokra a lányokra, akik kihúzzák a szemüket, és ilyen enyhébb dolgokat csinálnak, de tudom, hogy csak hülyét csinálnék magamból, és, hogy egyszer még örülni fogok neki, hogy nem engedtem a csábításnak! :) Tizennégy/lány *ne tizenegynek olvassátok! :D*
Nem a legfrissebb kérdés, de a rá érkezett válaszokat nem tudom szó nélkül hagyni. Vasalom a hajam, mert a tépett fazonjához ez ezerszer jobban áll, mint az egykori dauer nyomai rajta. Nem minden reggel, de kétnaponta, amikor megmosom (igen, már tízéves korom óta olyan gyorsan zsírosodik, hogy nem egyszer szólt be miatta a tanár(!), hiába látta, hogy előző nap még kristálytisztán fénylett), sőt, ha jól sikerül beszárítanom, kihagyom ezt a lépést. Igen, festem is a loboncot, méghozzá mert az eredeti fakó szőkésbarnás színe látványosan elüt mind a szemöldökömtől, mind a stílusomtól/egyéniségemtől. Egyébként egyszínű sötétbarna vöröses beütéssel. Szoláriumba nem járok, imádom a hófehérségem, arisztokratikus és szép.:D Mivel van egy-két pattanásom, ezeket szeretem korrektor alá rejteni, illetve a szememet gyakran feldobom egy kis spirállal, néha halványszürke szemhéjpúderrel, de egyáltalán nem ritka, hogy sminkmentesen hagyom. Ruhából azt veszem keg, ami az alakomhoz és az ízlésvilágomhoz passzol, tökmindegy, mennyibe kerül vagy hogy láttam-e bárkin is előtte. Nem érzem, hogy ezek .iatt meg lennék fosztva az egyéniségemtől vagy ne tudnám, mit akarok elérni az életben. Elhihetik a mélyen tisztelt válaszolók, hogy kismillió dolog van, ami jobban foglalkoztat a megjelenésemnél, pl. pszichológiai, filozófiai témákban rengeteget olvasok, és művészeti alkotások (legfőképp versek) elemzése sem áll tőlem távol. Szerintem aki a külsejére fordított ideje alapján ítél meg mást, legalább olyan felszínes, mint a megítélt.
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!