Mi a bajom? Tényleg képtelen vagyok a szeretetre? Vagy szociopata lennék?
Kérlek vegyetek komolyan, és a sértegetős kommenteket mellőzzétek lécci!
Túl vagyok már a kamaszkoron, fiatal felnőtt vagyok szóval erre sem lehet fogni.
Kezdjük a legelején. Még sosem voltam szerelmes. Ezzel nincs is nagy baj. Mindig ha buliban voltam, szemet vetettem egy fiúra , akkor elkapott az az érzés, hogy azonnal meg kell szereznem, de abban a pillanatban, hogy rájöttem én is bejövök neki (sőt!) kiderül, hogy komolyabban is érdeklem, szinte megundorodom tőle, és lerázom, azonnal menekülnöm kell. Szép lány vagyok, a barátaim mondogatják, hogy bárkit megkaphatok, és csodálkoznak azon , hogy mégsincs barátom.
Ezzel el is érkeztünk a 2. problémához: a barátok.
Sok emberrel vagyok körülvéve, akik normális értelemben barátoknak tekinthetők, mégsem kötődöm egyikükhöz sem. Nem szeretem őket, nem tennék meg értük semmit, ami segítene rajtuk, és ha akadna olyan alkalom az életüket sem menteném meg.
Elmondok egy esetet, ami nemrég történt meg, bár nem tudom, hogy emiatt bajba kerülhetek-e, ezért nem írom le részletesen. A lényeg, hogy a barátaimmal táboroztunk és tüzet gyújtottunk, annyira megbabonázott a tűz , hogy amikor ők nyugovóra tértek én még ott maradtam és néztem a tüzet. Aztán felgyújtottam a lakókocsit, és éppen hogy elkezdett égni. Ha várok 10 percet benn égtek volna, de aztán azt súgta valami, hogy ha hirtelen felindulásból követsz el valamit, annak sosem lesz jó vége, ezért eloltottam. Senki nem vett észre semmit, nem esett bajuk. De mégis, nem azért oltottam el a tüzet, mert meghaltak volna, hanem azért, mert mindenki tudta volna , hogy én csináltam, és irány a börtön.
A 3. baj: nemcsak, hogy a barátaimat nem szeretem, de nincs a földön olyan ember, akihez kötődnék, esetleg szeretnék. Még a szüleim se.
Jó családból származom, nincsenek olyan hatalmas méretű gondjaink, csak átlagosak, mint bárki másnál.
Mégis, mi vagyok én?
Az előző válaszoló arra gondolt,h a háziorvossal nem kell megbeszélned a problémádat,csak beutalót kell kérned tőle.
Ha ez az egész nem egy hülye vicc,akkor ahogy az előttem szólók írták:nagyon-nagyon gyorsan keress egy szakorvost.
Bár nekem nagyon úgy tűnik,h csak szórakozol.
Az előző vagyok.
Ha viszont tényleg így érzel,akkor ezen csak egy pszichiáter fog tudni segíteni.Olyan alapvető fogalmak ér érzelmek hiányoznak az életedből,amik nélkül nem lehet normális életet élni.
Miért segítünk másoknak?Mert az ember,mint minden állat, a túlélésre és az utódok létrehozására hajt.Ehhez viszont szükséges a többi ember segítsége,tehát a kölcsönösség elvén :segítünk,h nekünk is segítsenek.Egy normális emberben persze ez nem így fogalmazódik meg,és sokszor önzetlenül segítünk,csak a másik ember kedvéért.És ettől lesz igazán ember valaki.
Szia!
Szerintem is menj el ahogy a többiek mondták,Ő tud Neked EGYEDÜL segíteni ha Neki elmondo,hogy Te akarod ezt meg azt elmondani Ő abból is levesz valamit.Miért segítünk másokon??Pl.:mondjuk Te életvesélybe kerülnél csak jó lenne ha valaki segítene rajtad nem??Vagy ha komába esnél csak jó lenne ha az orvos segítene rajtad??És még sorolhatnám.Ha másnak segítesz más is segít majd neked.Nem értem,hogy lehetnek barátaid már megne sértödj,de SOK-SOK embernek nincs barátja,Te meg kijelented,hogy hagynád meghallni Őket és képes lennél Őket megölni??Más meg ha lenne barátja,olyan boldog lenne és mindenbe segítene neki,te meg...Hát figyelj nem megbántani akarlak,de ez számomra egy kicsit beteges,főleg ez a tüzes rész.Semmit nem éreztél volna ha MEGÖLÖD a BARÁTAIDAT,egyállatlán semmit.Nekem most kell olvasni a Kőszívűembert,de hát ebből te is annak látszol.Mi vagy?Te is ember vagy,csak szívtelen,de ezen segít a pszihologus és igenis akard ,hogy segítsen,mert ezzel nem magadnak fogsz ártani hanem másnak,lehet,hogy éppen egy kislánynak :(.Nem tudunk rávenni,hogy menny el,de ha egy kicsit és érzel valamit a szívedben elmész.
Utolsónak:a pszichológus nem segít!Ez személyiségzavar méghozzá pszichopatia vagyis pszichopatizmus!És hiába ordítozol vele nem érsz el semmit te tudatlan... :S
Am még nem kaptam levelet,de hát gondolom hazudni is szoktál elég sokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!