Te mit mondanál a 14 éves lányodnak, ha meglátnád hogy a körző tűjével karcolja a csuklóját?
Miért hiszik, hogy divat???
Én nyár eleje óta csinálom, csak ez segít, mert ezt nem veszik észre itthon. Ha innék, cigiznék, drogoznék, azt nehezebb lenne eltakarni mint néhány sebet/heget a csuklómon és a combomon.
Baromira nem divat...miért lenne menő, hogy ha majdnem minden este sírsz és addig nyomod magadba a körzőt/rajzszöget/szikét, amíg nem vérzel?
Csak páran tudják. Ha te tudod a lányodról, mindenképp beszélj vele, ha olyan a kapcsolatotok.
Én igazából azért nem merem itthon elmondani, mert nem akarok pszichológushoz járni, félek, hogy csak gyógyszereket adna és rossz érzés lenne, hogy pénzért hallgat meg.
Szóval szerintem beszéld meg, kell neki a segítség!
14L
Ez nem divat, nem is értem, mi benne a divatos. Igazuk van azoknak, akik azt írták, hogy van valami a háttérben, feszült és szorong, bántja valami. Viszont a szakember hülyeség, én is vágtam magam (okkal), én is voltam szakembernél, és nem hogy segített, talán rontott is mindenen. Persze lehet, hogy van olyan, aki segíteni is tud, de szerintem nem éri meg kockáztatni...
16/L
Utsó. Szakember nélkül esélyed nincs arra, hogy helyre gyere. Orvosból, pszichológusból is van jó és rossz is. Azért, mert egy nem jött be, nem azt jelenti, hogy más sem fog. Egyébként a pszichológus nem ad gyógyszert, csak a pszichiáter. Ez lényeges különbség. Fiatalnak gyógyszert pedig csak nyomós esetben adnak. Akkor, ha annyira erősen szorong, hogy az komolyan veszélyezteti az életét, iskolai teljesítményét, kapcsolatait. A gyógyszer csak kiegészítés és átmeneti. Ebből kell kiindulni.
Én, ahol dolgoztam iskolában a pszichológust nagyon szerették a fiatalok, nagyon soknak segített, akit továbbküldött, csak jó helyre küldte, ahol megkapta a neki megfelelő segítséget.
Az iskolában és a nevelési tanácsadóban rendelő pszichológus ingyenes egyébként. A kórházban rendelő is.
Aki pénzes, azzal sincsen semmi gond. Kenyeret sem tud senki ingyen venni a boltban, tudást sem az egyetemen, a szoba bérlése sincsen ingyen.
Soha de soha nem értettem meg ez a karcolós dolgot! Nekem is voltak problémáim, vannak is de még eszembe sem jutott ilyen. Mellesleg ha meglátták volna itthon akkorát kaptam volna hogy kiviszem a falat. És az én vélmenyém szerint az a szöveg hogy a fizikai fájdalom elnyomja a lelki gondokat hülyeség.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!