Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Valószínűleg félévkor megbukok...

Valószínűleg félévkor megbukok matekból. Mi tegyek?

Figyelt kérdés

1,5 az átlagom... És most írunk nemsokára dolgozatot, de egy szót nem értek!! Már sírok a gyötrődéstől, nem tudom, mi lesz velem. :( Mit tegyek?

16/L 10. osztály

2012. dec. 5. 18:17
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

hát a teljes négyzetté alakítással vagyok gondban.

pl. x2-4x+4=(x-2)2 ez nem értem hogy jön ki. :/ itt mi a szabály?

2012. dec. 5. 18:29
 12/20 anonim ***** válasza:
a négyzet -2ab + b négyzet
2012. dec. 5. 18:51
 13/20 anonim ***** válasza:
75%

Kérd meg a tanárodat, hogy segítsen. A pedagógusok alapvetően jó szándékúak és segítenek, ösztönöznek, de csak akkor ha látják az igyekezetet!

Kérd meg valamelyik jó matekos osztálytársadat, hogy magyarázza el neked.

2012. dec. 5. 19:14
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

x2-4x+4=(x-2)2

x2-4x+4=(x-2)*(x-2)

x2-4x+4=x2-2x-2x+4

x2-4x+4=x2-4x+4

És ezzel bebizonyosodott hogy a két oldal egyenlő. Visszafelé is igaz, tehát (a-b)2=a2-2ab+b2

Ha nem tudod megjegyezni nem nagy kaland levezetni.

Húúúú de régen volt, bárcsak ilyen egyszerű dolgokkal kéne foglalkoznom.

2012. dec. 5. 21:10
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok még egyszer. Ott van az eb elhantolva, hogy fel kell ismerni, hogy mi az "a" és mi a "b" tag. Ha megcsinálsz sok feladatot már látni fogod gyorsan.

Érthető így? Van még kérdés? (Amúgy tanár vagyok, szeretek magyarázni :)) szóval kérdezz nyugodtan!

2012. dec. 5. 21:13
 16/20 anonim ***** válasza:

Jaja, jól mondja az utolsó. Mármint azt, hogy ilyenkor már felesleges azzal bíbelődni, hogy megérted, hogyan kell levezetni. Megtanulod, hogy (a+b)^2=a^2+2ab+b^2, meg

(a-b)^2=a^2-2ab+b^2, van még több is, nem tudom ti mennyit használto. És amikor meglátsz egy ilyen tagot valahol, hogy: a^2+2ab+b^2, akkor már írhatod is át a megfelelő alakra. Sőt, ha szerencséd van akkor egyszerűsíthetsz is vele.

2012. dec. 6. 11:18
 17/20 anonim ***** válasza:
Huh tavaly én is ebből buktam félévkor konkrétan 1.0 val de kb az osztály 90% (Közgáz osztály szóval nem buták voltak többnyire :D ) Semmit nem értettem kb második félévbe eljártam matek tanárhoz heti 1x úgy sikerült össze hoznom az 1.8 at évégén és átengedett a tanár 2 essel mert "látta hogy igyekszek" szóval elég nagy mákom volt.
2012. dec. 8. 10:27
 18/20 anonim ***** válasza:

Szia. Én írtam privit. Hogy sikerült a dolgozat? Hogy érzed? Majd írd meg, hogy hányas lett.

Nekünk mindig azt mondta a tanár, hogy a matekhoz nem ész kell, hanem fenék. Le kell ülni és megtanulni a szabályokat. Van benne valami. Ezek később is sajnos elő fognak jönni, és akkor ez csak egy kis része lesz a feladatnak.

2012. dec. 8. 13:25
 19/20 anonim válasza:
Velem is ugyanez történt idén.Pont 1.5 volt az átlagom és mi is pont abból írtunk :( ironikus nem? :D
2016. jan. 24. 01:08
 20/20 anonim ***** válasza:
Ugyanigy vagyok most 4 evvel kesobb en is. 10-es lany vagyok itt mindjart a felev es az atlagom 1,4...
2016. dec. 12. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!