17 évesen nem akar iskolába járni, rengeteg a hiányzása,4 tantárgyból bukott félévkor. Mit lehetne csinálni?
Figyelt kérdés
Párom előző házasságából van egy 17 éves fiú gyerek. Óriási gondok vannak vele 5-ik osztályos kora óta. Már akkor is sokszor megbukott és rengeteg hiányzása volt. Most 17 évesen elsős egy szakiskolában. reggel viszik az iskoláig, suli utá n mennek érte, most mégis kiderült, hogy megint nem jár iskolába. Évvégén mindenből különbözeti vizsgát kell csinálnia. Nem is akar menni iskolába, mert úgy gondolja, hogy akkor sem lesz munkája. A nagyszülők megvesznek neki mindent, szó szerint mindent, több a gyerek zsebpénze mint az én fizetésem. Azt hiszi élete végéig így lesz. segítsetek légyszives, mit lehetne vele tenni? A beszélgetés már megtörtént egyszer, tízszer, százszor...nem ér semmit.2009. ápr. 23. 09:03
1/9 anonim válasza:
Mivel 17éves,így tankötelezett 18éves koráig,azaz abban a tanévben teljesen amikor betölti,és ha az iskola szól a gyámhatóságnak,hogy a srác nem jár be,akkor súlyos bénzbírsággal terhelik a szülőt.A párodnak ezt mondd meg meg a nagyszülőknek is! Biztos nem lesz a cukorfalatjuk,ha megtudják. Nehogymár egy kölyök mondja meg mi legyen...
2/9 A kérdező kommentje:
Sajnos már kijött a bírság, így derüt ki hogy hiába kisérgetik felváltva a suliba, mégsincs ott. A nagyszülőknek meg hiába, ők úgy gondolkoznak, hogy ha nem vesznek meg neki mindent akkor "elveszítik" őt. Pl: elektromos gitár (bár nem gitározik- csak szeretett volna, 70 ezres mobiltelefon, csak márkás cipő....) stb. A párom meg sík ideg, velem veszekszik az egész miatt, a volt feleség meg szószerint leszarja a gyereket, 8 általános a végzettsége, és oltja a gyereket, hogy minek tanulni ebben a válságban. Egyébként meg a gyámhivatalnál 2 éve lemondott róla jogilag...
2009. ápr. 23. 09:51
3/9 anonim válasza:
Nagyjából én is ezt csináltam. Szerintem hagyd békén és próbálj szeretetteljes légkört biztosítani neki. Már ha szereted. Nem feltétlenül lesz rossz vége.
4/9 anonim válasza:
Tudom hogy szigorúan hangzik, de egy benntlakásos iskola talán segítene. Meg kéne neki mondani, hogy ha ezt így folytatja állami gondozásba klerül. Az pedig nem egy lányregény!
5/9 anonim válasza:
17 évesen nagyon ilyesztő az állami gondozás:)
6/9 anonim válasza:
Állami gondozásba kerül?? Ezzel akarod megfékezni? Ott ugyan ezt csinálhatja.Sőt,bármikor leléphet.Kimenőkön csak annak számít a pontos visszaérkezés aki tényleg maradni akar.A nagyszülőkkel kell beszélni,felnőtt emberek.Ha támogatni akarják a gyereket tegyék a pénzt betétekbe.Amit csak akkor kaphat meg ha a tanulmánya,magatartása legalább elfogadható.Különben megszakítsátok a nagyikkal a kapcsolatot.
7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszoka! Az állami gondozás szóba sem jöhet!
Eleget hallani azokról a gyerekekről akik ott élnek, és kitanulják a bűnözést, a lányok meg állnak a sarokra.
Talán a sok beszéd segít valamit, és remélem hamarosan benő a feje lágya is.
2009. ápr. 30. 14:29
8/9 anonim válasza:
nem állami gondozás kell , nem is szeretetteljes légkör. Az ilyen embernek a MUNKA való . Csak intézzenek el neki egy 3 hetes melót az építőiparban. 1.- megtanulja a pénz értékét 2.-a melósok bántani fogják, szarba fogják nézni 3. megerősödik. 4 - ami a legfontosabb tiszteletet és munkamorált tanul. Én nem voltam ilyen gyerek, nálam ezt megelőzték , egyből 14 évesen nyáron betettek egy céghez segédmunkásnak és mindent amit előbb leírtam megtapasztaltam. Volt hogy sírtam nem vitás , mert olyan atrocitások értek. De visszagondolva az ember megszilárdul mint a beton és céltudatossá válik. ÉN MONDOM ENNEK A SRÁCNAK EGY KŐKEMÉNY MELÓ KELL. EGYBŐL ÁTÉRTÉKELI MAJD AZ ÉLET FOGALMÁT
9/9 anonim válasza:
Énis ígyvagyok vele . Énse szeretnék dolgozi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!