Egy 14-15 éves lánynak mikor kellene legkésőbb otthon legyen?
Amit leírok, azt bizonyára tudja a kérdező, csak vita lehetett a szülőkkel belőle, és vár egy olyan választ, ami szerint neki lesz igaza!
Hát erre hiába vár, mert akik véleményt mondanak, azok nem lesznek ott, ha ő bajban lesz!
Attól függ, milyen családban nevelkedik. Minden gyermekét szerető szülő addig nem alszik, míg a gyermeke nem érkezett haza, nem tudja őt biztonságban.Ez most egy ilyen világ!
Budapesten mindegy, hogy milyen korú egy lány, szerintem úgy kell elengedni, hogy a szülőnek megmondja milyen helyre, kivel, meddig szeretne lenni. Majd megegyeznek, és a lány betertja azt, függetlenül attól, hogy a társasága mit mond menet közben. Ettől függ a későbbi bizalom.
Több oka is van, de nincs idő leírni.
Függ attól is,milyen etikai szokások szerint élnek.
Egy normálisan gondolkodó 14-15 éves lány valószínű, hogy nem hétköznap megy el otthonról, mert olyan nagy a követelmény, ami miatt iskola után, vagy edzés után, vagy külön óra után otthon kell folytatnia a tanulást. Aztán van olyan normális család, ahol a dolgozó szülők úgy érnek haza, hogy feladatot is kap egy 14-15 éves lány, így segít a szüleinek: pl. a vacsorához vásároljon be, vagy kapcsolja be a mosógépet, hogy egy adag ruhát ki tudjanak teregetni is még aznap, vagy ha kutya van otthon, akkor adjon neki enni, vagy vigye el sétálni.
Függ attól is, milyen értelmes a kislány, és a szülők milyen gondoskodóak.
Ha a lány nem szeretne "valaki vagy valami lenni", akkor mindegy, úgysem fog tanulni, úgysem akar jó foglalkozást magának, úgysem akar olyan munkahelyet, ahol jól tud majd keresni! A szülők belepistulhatnak, egy ilyen lánynál semmire sem mennek, menjen bele az éjszakába, aztán majd lesz vele valami!?
Van olyan család, ahol a szülőt nem érdekli, hogy mikor ér haza a lánya, nem érdekli, hogy kivel van, nem érdekli, hogy hol van? Majd haza jön.
Van olyan család, aki azt sem tudja, mikor van otthon a lánya, mert ők is ilyen életet élnek...
Aztán van olyan család, ahol zsebpénzt sem kap, mert nincs miből.
Van olyan család, ahol ennivaló sincs otthon, mert nincs miből, van olyan család, ahol sehova nem engedik el a 14-15 éves gyermeket, mert úgy gondolják, hogy ők rossz szülők, ha 14-15 éves lányt beleengednek az éjszakába!
Attól is függ, hogy hol él?
Egy vidéki városban, vagy faluban szinte mindenki mindenkit ismer, ott még éjszaka vagy hajnalban is haza lehet sétálni, biztonságosan.
Konkrét válasz:
A gyermeket a szülei ismerik, és tudják, hogy milyen feladatai vannak, mit bír, és mennyire terhelhető. Ettől függ, hogy hétköznap vagy hétvégén mehet-e el otthonról.
Természetesnek tartom, ha tanul, akkor legkésőbb 18:00-kor legyen otthon, mert a másnapra történő felkészülés, családi vacsora, tisztálkodás, időt vesz el, és ahhoz, hogy a 8 órát kialudja, bizony ez kell!
Hétvégén csak a szombat jöhet számításba, persze itt is józanul kell gondolkodni. Hiszen egy esti mozi is eltarthat 22:00-ig, és akkor csak 23:00-ra ér haza, vagy ha a barátnőivel találkozik, akkor szükségtelen 20:00-nál tovább maradnia.
Azt nem említettem meg, hogy a barátjával meddig maradhat, mert egy józanul gondolkodó "mai nő" 14-15 évesen még nem éjszakázik a pasijával.
A 14-15 éves lány ne akarjon olyan dolgokat, mint amit ma lát az életben, TV-ben, mozifilmen, mert sajnos ebben az országban kevesen élnek megfelelően.
Egy 14-15 éves lány nem felnőtt, csak annak hiszi magát.
És hogy tudja élni az életét csak MÉRTÉKKEL???
Ugyan kérem, még azt sem tudja elérni, hogy addig menjen el a mérték, amíg neki jó, vagy amíg ő is benne van!
Én felnőtt fejjel sem érzem magam biztonságban. Már többször tapasztaltam, hogy tőlem pár méterre váratlanul elkezdődött egy verekedés, és senki sem segített a verekedést megszüntetni, csak nézték-nézték, segítséghívás nélkül.
attól függ, ki szerint.
a szülők szerint 8-ra.
a lány szerint éjfélre.
a lány barátja szerint másnap reggel 8-ra...
#6/16
Ez tetszik, egyetértek :)
19/L
amikor én abban a korban voltam, örökké azt mondták a szüleim, hogy sötétedésre legyek otthon. ez úgy-e nyáron fél 1o is lehet, télen meg éppen csak 4 óra. persze ha valami értelmes foglalkozás volt, akkor télen is maradhattam tovább, de nem is vágytam a hideg téli estéket ok nélkül az utcán tölteni:D a másik kivétel pedig az évi 3-4 suli buli volt, ahol maradhattam a végéig is, de annak 9-kor vége volt mindig, s 1o percre laktam a sulitól:)
ezt a megoldást akkoriban sem éreztem túlzásnak s most visszagondolva is helyesnek tartom. bár annakidején nem 12-1-kor kezdödtek a bulik s a 14 éveseket a nagyobbak szivatták ha éjszakai clubba mentek, uh nem is vágytak oda.
21/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!