Szerintetek az normális, ha a 14 éves gyerekem tiltakozik a 21:00,21:30-as lefekvéstől hét közben, illetve a hétvégi 22:00-tól? Hétvégén maradhat fent addig, amíg saját maga el nem megy aludni?
Szerintem nem annyira nagy baj, hogy 21:30/22:00-kor szólsz neki, hogy menjen aludni.
Én 16 éves vagyok, és próbálok minél többet aludni hétköznapokon, hogy a suliban ne legyek fáradt, és tudjak figyelni az órákon. Egy éjszakázás teljesen tönkrevághatja a másnapomat, egész napos fáradtság, ásítozás... Nekem sem mondják meg, mikor menjek aludni, de nem is kell, mert ha lehetőségem van rá, 9 órakor már megyek is aludni, legkésőbb 10-kor. Sokan elhanyagolják az alvást, ha valami dolguk van, az alvásidőből vesznek el, nem pl. a szórakozás idejéből, pedig az alvás olyan életfeltétel, mint az evés, ivás, levegővétel...
16/L
Normális,mert tinédzser.Mi minden ellen lázadunk,minden ellen tiltakozunk,ami szerintünk nekünk nem jó..azt mondjuk és érezzük,hogy nekünk senki ne mondja meg,hogy mit csináljunk és mi a jó nekünk.Mi érezzük,hogy nekünk mi kell.Én érzem,hogy nekem mit szabad és lehet és kell megtenni azért,hogy jól érezzem magam és ne zülljek el.
Amikor megkaptam az első laptopomat,akkor hajnalokig nyomtam..anyám mindig leüvöltött,hogy menjek már fel aludni,mert ezt nem csinálhatom,ez nekem nem jó.Mégis 8.osztályig 4-es átlagot simán kihoztam a jegyeimből.Mondjuk a 7.osztály az nehéz volt.
Aztán változtak a dolgok,1 éve már akkor fekszek le,amikor fáradtnak érzem magam,vagy amikor úgy gondolom..és mostanában már nem rajongok annyira a hajnalokig gépezésért,mert már semmi jó film nincs szinte,azt a keveset,ami van,azt meg délután is bőven megtudom nézni.Na igen,be kell vallani,hogy felnőtt tartalmú videókat is néztem.Kíváncsi voltam,szerintem ez normális.Alakulgatott az életem,de szerintem egyre érettebb leszek és már nincs ilyenekre szükségem.Olvasgattam is,írogattam is..ismerkedtem az internetes világgal,a való világgal,amit nem látsz feltétlen,ha csak nézel ki a fejedből..
Na mindegy,lényeg az,hogy normális,hogy lázad!
17/L
hétköznap 2-kor fekszek le. hétvégén 3 kor. nem haltam meg.
ha nem álmos, akkor mi az értelme annak, hogy lefeküdjön?
15 F
Én 14 évesen még be voltam szabályozva,hogy 9-kor legkésőbb fekvés suliidőben. Hétvégén meg max éjfélig lehetett néznem a tv-t anyuékkal. De sosem reklamáltam,tudtam ez a rend,és jobb volt pihenten menni iskolába,mint kómásan. Meg hát akkor nekünk nem is volt 188 csatorna,hogy legyen valami egetrengető műsor,amit nem lehet kihagyni :). Nekem így volt jó a gyerekkorom.És az én gyerekem sem fog másként felnőni.
24/L
15 vagyok, és nekem nem mondják meg mikor feküdjek le. Illetve 10kor már szólnak, hogy menni kéne, mert álmos leszek, meg elég volt ennyi gépezés/olvasás/regényírás mert holnap nem fogok tudni figyelni a suliban. Most vasárnap eléggé kivoltam (barátnők, barát, család...stb. kikészültem) és egyszerűen nem tudtam aludni. Ezért leültem a géphez és kiírtam magamból mindent... Ez úgy fél 12ig tartott, utána lefeküdtem, de nem tudtam aludni, így játszottam a telefonomon. Éjfél körül aztán letettem, de forgolódtam még. Ma...hát mit ne mondjak nagyon fáradt voltam. Már 5. órában alig bírtam nyitva tartani a szemeim és...8 órám volt.
Amúgy be tudom én magamnak rendezni az időmet, tudom, hogy aludnom kell, tudom, hogy reggel fél hatkor alig fogok kimászni az ágyból, ha nem fekszem le időben, nem vagyok hülye, hogy rám kéne parancsolni. Eldönti egy 14 éves gyerek is, hogy meddig marad fent. Persze az egészséges szülői célozgatás, hogy ideje lenne aludni... holnap könnyebb lesz felkelni, stb. De nem ráparancsolni... szerintem. :)
15/L (lassan 16.. :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!