Normális dolog ha egy 16 éves fiú szívesebben beszélget az egyik (férfi) tanárával, mint a saját apjával, jobban felnéz rá, mint az apjára? 16/F
Igen.
Ez klasszikusan az a kor, amikor a gyerek úgymond elfordul a szüleitől, nem jelent számára semmit a szülői tekintély, és lázad ellene. Pár év múlva lecseng ez az időszak, ha a szülők annyira nem veszik magukra.
Szerintem igen, velem is ez van. Bár én lány vagyok.
Nekem osztályfőnököm az a tanár, akire felnézek és ő a példaképem is.
16/l
Sokan vannak így ezzel.
Szerintem ez ebben a korban teljesen érthető.
Nekem is volt ilyen tanárom, bár én lány vagyok.
26/L
Ha az apával amúgy semmi gond, akkor ez sem baj.
Ha van oka (a srác életkorán kívül), hogy nem az apa a fő tekintélyszemély a számára, akkor meg örülni kell, hogy talált egy megfelelő felnőttet, és nem valami bandavezért tüntet ki a bizalmával a fiú.
Ekkora korában az én lányomnak is volt egy tanárnője, akivel nagyon közel álltak egymáshoz. Szerintem ez része a normális leválási folyamatnak, a szülőnek tudomásul kell vennie, semmiképpen nem szabad bűntudatot kelteni emiatt a gyerekben.
A kamasz kor diszkrét bája.
Abban a korban alakul ki a végső személyiség, le akar válni a szülőkről és ilyenkor ez egy adekvát válasz a benne zajló zűrzavarra.
Akkoriban alakul ki a végső énkép ami nem akar már olyan lenni mint a szülei és lehetne sorolni a dolgok mikéntjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!