Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek is baj van a...

Szerintetek is baj van a fejemben?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok. Még soha nem volt barátom és soha nem is szeretnék. Egyszerűen nem tudom elképzelni úgy az életemet hogy egy ember mellett ragadjak le. Nagyon sok fiú volt aki szeretett volna tőlem többet mint barátság és volt olyan amikor én is többet éreztem de amint kezdtek komolyabbra fordulni a dolgok úgy éreztem hogy megfulladok és habozás nélkül dobtam a fiúkat. Most már eljutottam odáig hogy hétvégente mindig más sráccal kavarok. Emiatt sokan ribancnak hisznek (talán az is vagyok?) de én jól érzem így magamat. A barátnőim szerint ez már beteges és pszichológushoz kéne mennem. Ennyire nagy baj lenne hogy félek a kötöttségektől? Egyébként a barátnőimmel sem vagyok olyan bizalmas viszonyban, inkább csak felületi barátságnak nevezném. Igazából ez annyira nem zavar, csak néha jó lenne ha nekem is lenne egy legjobb barátnőm akivel mindent megoszthatok. Szerintetek ez nálam ilyen lelki dolog lehet vagy pusztán csak ilyen a természetem?
2012. nov. 20. 16:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem lelki eredetű, de nem kell pszichológushoz menned ezzel. Egyfajta védekező mechanizmusra gondolok, félsz a kudarcoktól talán? Miért nem engedsz magadhoz közel - úgy igazán - senkit?

Én 17 évesen ugyan ezt csináltam... nekem is inkább felszínes barátságaim voltak... Annyi a dolgod, hogy önmagadban jobban kell bíznod, és nyitnod az emberek felé - persze ez nem olyan egyszerű... Nem mondom, hogy mindenkinek át kell esnie pár csalódáson, mert nem törvényszerű. Legyél lazább... tudom, hogy nehéz. Ha egy srác tetszik pl. miért nem próbálod meg vele a kapcsolatot? A helyedben én belevágnék, persze beszélnék az érzéseimről vele, hogy legyen türelmesebb, stb. Bízz önmagadban, nyiss az emberek felé... :)

L22

2012. nov. 20. 17:47
 2/8 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok, azzal a különbséggel, hogy 16 vagyok, volt már barátom (aki iránt még mindig érzek valamit), és van legjobb barátnőm.

Szerintem is valami védekező mechanizmus lehet, én rettegek attól, hogy megint átvernek, és ezért nem merek belebonyolódni semmi komolyabba.

2012. nov. 20. 21:06
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha nem tudsz kötődni, az baj. Ha csak szórakozol, az nem.

Bocs ha hülyeségnek tűnik, de mikor kisbaba voltál, és sírtál, felvettek, vigasztaltak? A szüleidhez erősen kötődsz?

2012. nov. 20. 21:23
 4/8 A kérdező kommentje:
A szüleimhez sem kötődöm túlzottan, nem igazán szoktam velük beszélgetni. :/
2012. nov. 20. 23:03
 5/8 anonim ***** válasza:
És más valakihez? Barát, nagyi, unokatesó, bárki? Mert ha senkihez, akkor az elég komoly probléma.
2012. nov. 21. 09:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Te már sajnos lecsúsztál a lejtő egy olyan részére,ahol igaz barát nélkül nincs visszaút.Nem fenékig tejföl az életed,nem is irigyellek,de úgy érzem,hogy azt kell mondanom,hogy ha valaki akar változtatni,akkor tud is.Ha nem akarsz,akkor úgysem fogsz változtatni.Nincs baj a fejedben..azzal van probléma,hogy elkezdtél lecsúszni.
2012. nov. 21. 12:43
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
baj van mert hülye kérdés már megint ez
2012. nov. 22. 02:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha találsz valakit, akivel tényleg jól kijössz, ne engedd el :) Nem baj, ha nem nagyon szeretnél kötődni, csak olyan embert kell találnod, aki hasonlóan áll hozzá ehhez. Viszont el kell tudnod fogadni mások hibáit, lehet hogy emiatt nincs egy különösebb ember az életedben, mert mindenkire ráunsz a hibái miatt.

Bocsi, lehet hogy hülyeséget beszélek, de hirtelen ez jutott eszembe

2012. nov. 25. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!