Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Normális ha a tizenéves...

Normális ha a tizenéves lányod bevonod a takarításba?

Figyelt kérdés

Egyik barátnőm mondta hogy nekik otthon a lányok nem csinálnak ilyesmit.

Nekem 14 éves a láynom de már 2 éve bevontam a takarításba ami nem csak a saját szobájából áll, hanem fürdő-wc, porszívózás, felmosás stb.

szerintetek nem sok ha heti 2x megcsinálja ezeket? N

2012. nov. 20. 15:40
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
20-as vagyok. A fiúgyereknek is meg kell tanulnia, hogy a takarítás nem női munka, ahogy a család eltartása sem csak a férfi dolga. Az én fiam 2,5 éves, mióta járni tud, azóta segít is pl: szemetet kivinni (fürdőszobai szemetet összekötött zsákban) teregetni, (ruhákat, csipeszeket adogatni), vásárlás után elpakolni, porszívózni. Na azt különösen szereti, egy idő után el kell tőle könyörögni a porszívót.
2012. nov. 21. 13:55
 22/27 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem ez normális. Engem anyu 9 évesn vont be a házimunkába.Most 14 vagyok és napi szinten takarítok.
2012. nov. 21. 19:28
 23/27 anonim ***** válasza:
46%

Nekem anyu haztartasbeli volt. Reggeli mire felkeltünk keszen volt, suliba vitt minket, bevasarolt, kitakaritott mire jönni kellett ertünk... Igazabol soha semmit nem kellett segitenünk otthon. "klasszikus" csalad modell volt, anya otthon, apa dolgozik. Most meg itt allok 22 evesen, otthonrol nagyon messzire elköltözve, hogy ugyan mit hogyan is kell csinalni... Persze meg tudok mindent csinalni az elsö pillanattol (nem gond vasalni vagy bekapcsolni a mosogepet, annyira nem vagyok haztaratasi analfabeta :D ), de a közel 100 nm-es lakas kitakaritasa megallas nelkül 1,5-2 ora... Nem vagyok ra büszke, de "gyakorlok" ezerrel es akarom csinalni, az mar masik dolog, hogy meg mindig utalom :D

Majd a sajat gyerekemmel mar mas lesz :D

2012. nov. 21. 20:13
 24/27 anonim ***** válasza:
84%

Normális, legalábbis nálunk. Vannak dolgok, amiket szeretek, például a mosogatást tök bírom, egész jó kis meló:) A portörlést és porszívózást is szeretem, de például söprögetni utálok. Sokszor hallom, hogy nem kell a gyereknek takarítania, mert a gyerek dolga a tanulás, de szerintem ez hülyeség, a szülőnek sem csak az a dolga, hogy eljárjon dolgozni és pénzt keressen.

Ha nekem lesz gyerekem, bevonom majd a házimunkába (és a férjemet is:D) nem egyedül gürizek majd.

2012. nov. 22. 11:32
 25/27 senior24 ***** válasza:

Egyáltalán nem baj ha bevonod!Sőt!Akkor mikor fogja megtanulni h mi is az a házimunka?Ne járj ugy mint rengeteg ember h a 15 16 éves gyerekeinek még annyit sem mer mondani h 'légyszi mosogass el,vagy a saját szobádat takaritsd ki vagyha kaja kell akkor te is tudsz magadnak kenni egy kenyeret".Mert vannak ilyenek és tudod mit csinálnak egész nap?SEMMIT!elvárják h ugy ugrálj ahogy ők fütyülnek,ugy beszélnek veled mint egy utolso koszos r'banccal,szolgáld ki őket,nyald ki a p'csájukat,pénzeld őket.Ja és egész nap csak Facebook,facebook,facebook,és facebook.

Én ismerek olyan nőt,aki munkatársam és most áprilisban lesz 40 éves.Anyuci rakja el neki a kaját minden nap és saját bevallása szerint nem tud főzni,és a gyerekeit is lapasszolja az édesanyjának.Ja és nem tud teát főzni!!

Nem vicc!!!Látod ezért kell ugy elkényesztetni a mai kis tiniket!

2013. febr. 7. 17:36
 26/27 senior24 ***** válasza:

Nem nem szabad!nehogy megtedd,még a végén megtanulná és akkor nem lenne egy semmirekellő elkényeztetett követelőző kis majom.Már elnézést!Hogy lehet egy szülö,egy anya,ennyire.....nem is mondom h micsoda.

Mert az övéi nem csinálnak semmit!Ez igen!Idióta barátnő/nő ismerős idióta példáját akarod követni?

Tudod kik lesznek,milyen emberek lesznek azokbol?ha egyáltalán az ember kategoriába lehet majd öket sorolni.

Tudod kik azok az Olsen ikrek?Na olyanok.Öket meg a hasonlo jo életü sorstársaikat meg hagy ne jellemezzem!

Ecsém!!!

2013. febr. 17. 15:50
 27/27 senior24 ***** válasza:

A MAIAK? :D :D :D :D :D :D

Vicc kategória!!!Hagy ne jellemezzem a maiak legnagyobb részét,tisztelet a kivételeknek!

Gratulálok szülők!!!Elkényeztetés és indokolatlan s'ggkinyalás,pénzosztogatás a két szép szeméért mindenekfelett!!!Csak igy tovább!

Viiiicccc!!! :D

2013. febr. 17. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!