Normális ha a tizenéves lányod bevonod a takarításba?
Egyik barátnőm mondta hogy nekik otthon a lányok nem csinálnak ilyesmit.
Nekem 14 éves a láynom de már 2 éve bevontam a takarításba ami nem csak a saját szobájából áll, hanem fürdő-wc, porszívózás, felmosás stb.
szerintetek nem sok ha heti 2x megcsinálja ezeket? N
Normális és nagyon hasznos.
Hasznos lesz számára később, mert a takarítás mikéntje a kisujjában lesz.
Erre a kötekedők azt szokták mondani, hogy "Takarítani a hülye is tud", pedig ennek is meg van a technikája, lehet idő-, tisztítószer-, és energia-takarékosan takarítani.
Ezt pedig meg kell tanulni, ki kell tapasztalni.
Jó, ha most tanulja meg, nem kell majd felnőtt nőként ezzel törődnie.
Dehogyis!
Én is már alig várom, hogy a lányaim nagyobbak legyenek! :) Félretéve a viccet, anyukám engem is és a nővéremet is bevont már szerintem úgy 10-12 éves korunkban is. Ők rengeteget dolgoztak, és segítséget kért, persze, hogy takarítottunk. Örömet is akartunk neki okozni. Különben hogy tanulná meg, hogy hogyan kell takarítani (mert azt is meg kell tanulni!),vasalni, főzni? Nekem volt osztálytársam,aki nem tudott vasalni 16 évesen, le voltam döbbenve és sajnos egyre több ilyen "nő" kerül ki a nagyvilágba.
Dehogy sok.
Sőt, így csak hozzászokik ahhoz egy idő után hogy mindíg rendet rajon, felmosson stb, és ilyennel majd felnőtt korában már nem lesz probléma :)
Szerintem is teljesen normális. Engem is bevont anyukám anno és később nagyon jól jött, amikor külön költöztem, hogy pontosan tudtam, hogy mit és hogyan kell csinálni.
Nekem most 2 éves a lányom, de ő is "segít", persze még csak a játék része az, ami neki élvezetes, de nem tervezem kihagyni ezekből. Nyilván nem fog WC-t pucolni 3 évesen, de a lapátot nyugodtan tarthatja a konyha esti felseprésénél. :)
Nekem az a véleményem, hogy 2 alapelv fontos:
- csak olyat bízz rá, amit biztonságosan el tud végezni
- szokja meg, hogy otthon neki is van tennivalója, nem szállodában van :) ugyanakkor ne legyen aránytalanul túlterhelve sem.
Teljesen normális fiút és lányt is,sőt már kisebbként is simán lehet teregetni,port törölni,mosogatni porszívózni,én már 8 éves koromtól besegítettem anyukámnak ahogy öcsém is.
Egyátalán nem sok,tanulja meg a gyerek,hogy nem csak henyélés az élet,tanulja meg hogy meg kell osztania munkát,és mindenkinek jó,hogy tisztaság van és jobban is vigyáznak rá ha dolgoztak Ők is vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!