Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Vennétek karácsonyra új...

Vennétek karácsonyra új telefont a gyereketeknek, ha pár hónapos készüléke van? Ez az ő ajándéka az kér amit akar?

Figyelt kérdés
Ezzel a szöveggel jön :) Hogy kérhetne új dolgot is ami nincs még neki, de ő másik telefont kér. Hajlok valahol elhinni, hogy igaza van, és ha már meg akarjuk ajándékozni azt kapjon amit szeretne. De még 4 hónapja vettük az újat, mivel összetört a régi (nem az ő hibájából egyébként, ezért rögtön kapott újat) Most kinézett magának valami újat, ami akkor még nem volt, vagy csak nem látta, nem tudom. Szerintetek?

2012. nov. 16. 22:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi idős amúgy a gyereked? Mondd neki azt, h karácsonyra kérjen valami mást (nem igaz ,h csak egy mobil érdekli a világon), és szülinapjára megveheti magának az új készüléket, ha a régit eladja, a hiányzó összeget pedig keresse meg rá, gyűjtsön rá, vagy végezzen otthon valami hasznos munkát érte, hogy azt érezze, hogy megdolgozott az álmáért.. Legalább egy kicsit.
2012. nov. 16. 22:25
 12/24 A kérdező kommentje:
15 éves. A világ legszebb kora :) Ezt a belepótlást is mondta már, hogy eladja a régit, csak kipótolni kell. De vagy nem kap újat, vagy kap, de a régit eltesszük. Bárkinek jól jöhet később, nem célszerű eladni áron alul. Egyébként mondtam neki, hogy nem kap mobilt, csak magamban inogtam meg, nem előtte :)
2012. nov. 16. 22:29
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
A technika olyan gyorsan fejlődik, hogy ha mindig modernebbet akar akkor 3. havonta vehetek is neki mindig újat. Jobb ezt az elején letisztázni, hogy ez nem így működik.
2012. nov. 16. 22:31
 14/24 anonim ***** válasza:
83%

Ha most kapott minek még1?:))

én is tini vagyok,de ha most kaptam volna nem kérnék még 1-et max ha rossz,össze törik ilyesmi. pedig megtehetjük:)

Kérdezd meg tőle,hogy nem akar-e inkább egy tabletet,v laptopot?? ha nagyon hajthatatlan akkor megvenném. mit tudsz tenni?:) de inkább tabletet kérnék :)) Én is azt kérek,most kaptam új telefont 1 hete :D

2012. nov. 16. 22:39
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Szép szülő vagy, a gyerek csak füttyent, hogy 4 hónap után neki jár a legújabb telefon, mert karácsony lesz... Szerinted ez nem szomorú? 15 évesen pofám nem lett volna még ilyenre se gondolni, pedig egyáltalán nem éltünk rossz életszínvonalon. Aztán ha 17 évesen a friss jogisjával a több milliós kocsit kéri maga alá, azt is szó nélkül, mert neki az jár? Ugyan mire fel mégis?

Abba kéne belegondolni talán, hogy ti sem fogtok örökké élni, ki fogja akkor mindezt alá rakni? Mert nagyon siralmas, hogy 15 évesen ennyire fogalma sincs a pénz értékéről vagy a ti belefeccölt munkátokból... Tényleg ennyire nem akarod meglátni, hogy mi a probléma?

2012. nov. 17. 01:07
 16/24 anonim ***** válasza:
Biztosan nem,most kapott telefont minek másik,az meg,hogy az kér amit akar,ha azt mondja vegyél egy BMWt te veszel?
2012. nov. 17. 06:08
 17/24 anonim ***** válasza:

Én megvenném. Viszont megmondanám hozzá azt is, hogy amíg el nem nyűtte ezt+utána az előzőt is, addig nincs új, legyen akármilyen alkalma.

Persze csak ha anyagilag megtehetném.

2012. nov. 17. 06:28
 18/24 anonim ***** válasza:

És amúgy milyen mobilt szeretne?

Nevelés szempontjából, tényleg nem biztos, hogy kéne kapnia újat, ha nemrég kapott, mert egy idő után valóban mindig az lesz, hogy arra számít, hogy mindent megkap.

2012. nov. 17. 12:41
 19/24 anonim ***** válasza:

"Ez az ő ajándéka az kér amit akar"

Nekem ez ütötte meg a szemem.Ajándékot kérni illetlenség mifelénk.Azt vagy kapok, vagy nem.Kikövetelni,megszabni nem lehet.Nálunk a karácsony a meglepetésről szól, ami lehet bármi.Az a lényeg, hogy senki nem tudja előre, mit fog kapni.

2012. nov. 18. 13:25
 20/24 anonim ***** válasza:
én is 15 éves vagyok, a telefonomat kb 1,5 éve kaptam! eszembe nem jutna újat kérni! ha a telefon arra való h telefonálj akkor nem mindegy hogy hogy néz ki és milyen a tudása??
2012. nov. 22. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!