Mennyire nem normális az, hogy ez nekem rosszul esett anyukámtól?
Arra lennék kíváncsi,hogy mennyi NEM normális dolog az,hogy ennyire sz*rul esett ez a dolog anyukámtól??
Kicsi korom óta beszédhibába "szenvedek".Azért azt írtam h "szenvedek",mivel a nevembe van egy pár r betű és raccsolok,nem tudok normálisan beszélni és a környezetembe mindenki tud.És engem ez nagyon zavar (tudom hogy nemkéne hogy zavarjon), és,most /ma/ kezdtek ráérezni a kiejtésére megkérdeztem anyut:Hogy meg mutathattom-e neki már,hogy megy??Erre Ő haggyal már ezzel most annyira nemérdekel gyakoroljad és kész.
Pedig jókedve van ,kedves volt mióta hazjött meg azután is.Most megint megkérdeztem,hogy tényleg nemakaord?Válasz:Szerinted vicceltem?? és elment játszani.
Jó tudom,hogy 13 évesen nem ilyenen kéne felkapni a vizet,de ez rosszul esett.Ez normális ebben a korban vagy csak én viszem túlzásba??
Te miért nem jársz logopédushoz?
A raccsolás száz százalékosan kikezelhető, a 8-10 életév előtt és később is szinte teljesen megszüntethető.
Szerintem szólj anyukádnak, hogy logopédushoz akarsz menni. (Ő miért nem iratott be évekkel ezelőtt??)
Kérdésedre, lehet, hogy nagyon sokmindennel volt tele a feje, de azért rád is figyelhetne. Ennyiből nem lehet a szituációt megítélni.
Ja ült a gép előtt és játszott 5 percel később megkérdeztem leírtam ide mi volt a válasza :(
Jártam logopédiushoz csak elköltözztünk és nem volt időnk elmenni ,de én gyakoroltam itthon és ma már /magamhoz képest/ nagyon boldog vagyok még Z betűs,de eddig még ennyi se volt mos legalább már rezzeg a nyelvem a szájpadlásomnál :) Csak ezt szerettem volna anyuval is megosztani...
Megkérdezhetném (ha nem lesz sok a kérdésekből)
,hogy Ti milyen "teknikával" mondjátok ki az r betűt??
Ugy értem hova helyezitek a nyelveteket mennyire rezzegtetik adtok-e ki közbe más hangot??Mert nekem ha hátul van a nyelvem jobban r betűs,de ugy olvstam,hogy elől a fogaknál kell lenni :S köszönöm előre is .
És köszönöm Neked a gyors választ
Hát igyekszem :)
Remélem megtudom csinál szeptember elejére ,mert már bizsereg az egész szám a sok zümmögéstől :)
Még leírni válaki amit kérdeztem még??Sokat segítenétek vele,mert ideág is így jutottam el,hog sokat olvastam és egy válaszoló leírta,hogy kezdjük el.
Köszönöm szépen.
Aranyosak vagytok.Én már akkor is sírva fakadnék ha CSAK a nevemet tudnám kimondnai :(.Mert mér beszéd közbe nem is annyir ahhaltószik vagyis elhúzzom már kitapasztatltam milyen szavakat kell kerülnöm kigyűjtöttem/bemagoltam milyen szavakat mondjak helyette:kivéve a hármat és még néhány ilyen szót nemtudok legfőképpen kiejteni,mert a szó közepén van az r betű és mivel az r betűt kihagyom nem mást mondok helyette így megakadok olyan mintha két szót mondanék.Alapból olyan a vezeték nevem,hogy mindenki visszakérdezi 2×,de így h a nevem közpén van az r betú ott szenvedek.A postán meg a hivatalokba mire megértik a nevemet vag anyu nevét és az nekem égő dolog látszik,hogymár Ő is zavarban van.Szóval köszönöm a bíztatást.És még várnám az olyan válaszokat,hogy ti milyen 'taktikával" ejtitek ki :)
Én annak idején úgy tanultam meg, hogy T-t vagy D-t mondtam, és nagyon erősen nyomtam a nyelvem, úgy, hogy minél hosszabb legyen. Aztán egyszercsak R lett belőle.
Egy volt raccsoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!