Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyire nem normális az,...

Mennyire nem normális az, hogy ez nekem rosszul esett anyukámtól?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi,hogy mennyi NEM normális dolog az,hogy ennyire sz*rul esett ez a dolog anyukámtól??

Kicsi korom óta beszédhibába "szenvedek".Azért azt írtam h "szenvedek",mivel a nevembe van egy pár r betű és raccsolok,nem tudok normálisan beszélni és a környezetembe mindenki tud.És engem ez nagyon zavar (tudom hogy nemkéne hogy zavarjon), és,most /ma/ kezdtek ráérezni a kiejtésére megkérdeztem anyut:Hogy meg mutathattom-e neki már,hogy megy??Erre Ő haggyal már ezzel most annyira nemérdekel gyakoroljad és kész.

Pedig jókedve van ,kedves volt mióta hazjött meg azután is.Most megint megkérdeztem,hogy tényleg nemakaord?Válasz:Szerinted vicceltem?? és elment játszani.

Jó tudom,hogy 13 évesen nem ilyenen kéne felkapni a vizet,de ez rosszul esett.Ez normális ebben a korban vagy csak én viszem túlzásba??

2009. aug. 11. 19:11
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
58%

Te miért nem jársz logopédushoz?

A raccsolás száz százalékosan kikezelhető, a 8-10 életév előtt és később is szinte teljesen megszüntethető.

Szerintem szólj anyukádnak, hogy logopédushoz akarsz menni. (Ő miért nem iratott be évekkel ezelőtt??)

Kérdésedre, lehet, hogy nagyon sokmindennel volt tele a feje, de azért rád is figyelhetne. Ennyiből nem lehet a szituációt megítélni.

2009. aug. 11. 19:18
 2/21 A kérdező kommentje:

Ja ült a gép előtt és játszott 5 percel később megkérdeztem leírtam ide mi volt a válasza :(

Jártam logopédiushoz csak elköltözztünk és nem volt időnk elmenni ,de én gyakoroltam itthon és ma már /magamhoz képest/ nagyon boldog vagyok még Z betűs,de eddig még ennyi se volt mos legalább már rezzeg a nyelvem a szájpadlásomnál :) Csak ezt szerettem volna anyuval is megosztani...

Megkérdezhetném (ha nem lesz sok a kérdésekből)

,hogy Ti milyen "teknikával" mondjátok ki az r betűt??

Ugy értem hova helyezitek a nyelveteket mennyire rezzegtetik adtok-e ki közbe más hangot??Mert nekem ha hátul van a nyelvem jobban r betűs,de ugy olvstam,hogy elől a fogaknál kell lenni :S köszönöm előre is .

És köszönöm Neked a gyors választ

2009. aug. 11. 19:25
 3/21 anonim ***** válasza:
86%
Szegényem, azért ne vedd a lelkedre, ő is emberből van, lehetnek rossz pillanatai. Csak gyakorold és szépen fog menni. Hidd el, ő is nagyon fog örülni!
2009. aug. 11. 19:44
 4/21 A kérdező kommentje:

Hát igyekszem :)

Remélem megtudom csinál szeptember elejére ,mert már bizsereg az egész szám a sok zümmögéstől :)

Még leírni válaki amit kérdeztem még??Sokat segítenétek vele,mert ideág is így jutottam el,hog sokat olvastam és egy válaszoló leírta,hogy kezdjük el.

2009. aug. 11. 19:50
 5/21 anonim ***** válasza:
Szia!Szerintem normális hogy ezen kiakadtál ezen.Egyébként én a fogaimtól kb olyan 5-6 mm-től helyezem el a nyelvem és csak mondom és eléggé megrezegetem :D Sok sikert a a beszédhez!
2009. aug. 11. 19:54
 6/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Aranyosak vagytok.Én már akkor is sírva fakadnék ha CSAK a nevemet tudnám kimondnai :(.Mert mér beszéd közbe nem is annyir ahhaltószik vagyis elhúzzom már kitapasztatltam milyen szavakat kell kerülnöm kigyűjtöttem/bemagoltam milyen szavakat mondjak helyette:kivéve a hármat és még néhány ilyen szót nemtudok legfőképpen kiejteni,mert a szó közepén van az r betű és mivel az r betűt kihagyom nem mást mondok helyette így megakadok olyan mintha két szót mondanék.Alapból olyan a vezeték nevem,hogy mindenki visszakérdezi 2×,de így h a nevem közpén van az r betú ott szenvedek.A postán meg a hivatalokba mire megértik a nevemet vag anyu nevét és az nekem égő dolog látszik,hogymár Ő is zavarban van.Szóval köszönöm a bíztatást.És még várnám az olyan válaszokat,hogy ti milyen 'taktikával" ejtitek ki :)

2009. aug. 11. 20:04
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Én annak idején úgy tanultam meg, hogy T-t vagy D-t mondtam, és nagyon erősen nyomtam a nyelvem, úgy, hogy minél hosszabb legyen. Aztán egyszercsak R lett belőle.

Egy volt raccsoló

2009. aug. 11. 20:15
 8/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Neked is :)
2009. aug. 11. 20:31
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is könnyebben megy ha T-vel kezded pl. Traktor, Trombita.Én első osztályban mondtam ki először,"törpe"nyomdát igért a tanár néni ha kimondjuk (35-40 éve nyomdákat kaptunk jegy helyett:törpe= 5 medve=4 stb.) Annyira örültem, hogy felkiáltottam: "töRpét??",így első nap összejött.Úgy látszik akarni is kell. Szerintem Te is eléggé szeretnéd,biztosan rendben lesz.Figyelj arra ha anya szeretné hallani, Te mindenképp ráérj :-)
2009. aug. 12. 09:30
 10/21 A kérdező kommentje:
Hát én nemfogok anyura várni ha nemérdekli nemérdekli.Már annyiszor megkérdeztem tőle.Nemfogok rá várni.Én tanulom és kész,köszönöm a segítséget :)
2009. aug. 12. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!