Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit kéne tennünk?

Mit kéne tennünk?

Figyelt kérdés

A lányom 15éves eddig minta tanuló volt,magán tanuló,elég sokat utazgatunk a férjem munkája miatt ezért lett magán tanuló.De most valami nagyon nem stimmel vele,most születtek meg a kis tesói(augusztus 28.án.)Mivel ikrek dupla felelősség és dupla annyi idő.A férjemnek el kellet utazni a és egyedül vagyok a kicsikkel és persze a kamasz lányommal is.Úgy érzem hogy valamit elrontok,rossz kedvű egész nap,vagy van olyan nap hogy úgy viselkedik mint egy 3 éves hisztizik,csapkod.Mielőtt megjöttek a babák ő volt az érett kamaszok minta képe,persze nem azt mondom hogy úgy viselkedik mint egy felnőtt de bármiről eltudtam vele beszélgetni.Megértette,hogy utazgatnunk kell,mondjuk most már ha pár napra megyünk van hogy egyedül van itthon.De ez soha nem zavarta,vagy ha mégis zavarta valami elmondta és megtudtuk beszélni normálisan.Nem tudom mit kéne tennem,elsőnek arra gondoltam hogy féltékeny vagy figyelem hiányos de a babákkal rengeteget van,kivéve akkor ha megkérem valamire,ha nem kérem meg,hogy segítsen akkor segít.De ha megkérem ég a földel össze szakad!:/ Nem ismerek rá.... Nem akarom elveszíteni a lányom... :(

34/N

2012. szept. 16. 07:35
1 2 3
 11/30 Julcs.Julcs.aaajucsi ***** válasza:
87%
szerintem féltékeny ..én még attól is féltékeny vagyok ha anyukám az ünokaöcsémmel játszik ..elég rossz érzés főleg ha mindenap el kell viselni h ő csak másodlagos(legalábbis ezt érezheti)
2012. szept. 16. 16:56
 12/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat,beszélgettünk ma is.Nagyából kiderült,hogy mi a baja.De most úgy érzem hogy nem kellet volna megtudnom.Van egy fiú elnézést férfi mert hogy röpke 26 éves akibe halálosan szerelmes és tudja,hogy a férfi nem így tekint rá...(nem mondta el hogy ki de van egy olyan sanszom,hogy a férjem egy ex ügyfele,akivel tartja a kapcsolatot és elég jóban lettek és feltűnt,hogy a lányomnak nem közömbös de nem tudtam hogy kezeljem)A másik ami nekem nagyon fájt és ezt soha nem fogom elfelejteni,hogy azt mondta hogy szerinte nem vagyunk alkalmasak szülőnek....mert ő lényegében magát nevelte fel és most még lesz 2 kis tesója is akikre vigyázhat...:/// Na ennél a pontnál éreztem úgy hogy óriási önuralmam van mert legszívesebben pofon vágtam volna...Most kb fél éve van az hogy egyedül hagyjuk ez is azért mert Ő kéri,mindent megtettem,hogy megfeleljek neki is és az apjának is,de úgy látszik így sem volt elég....
2012. szept. 16. 23:17
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Ahogyan a szuloknek is vannak elvarasai a gyerekkel szemben, igy ez forditva is teljesen normalis. A gyerekek nem azert szulettek, hogy a szuleiknek eleget tegyenek az eletben. Na azert akkor jol irtam h lehet szerelmes valakibe :-) Majd ha felno maskepp fogja ertekelni a dolgokat, persze attol fuggoen milyen eletet tud maganak kialakitani.
2012. szept. 17. 12:00
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem még nem késő (soha sem késő) helyretenni a dolgokat, bár persze nem lesz könnyű, egyrészt mivel a nagylányod pont a legnehezebb korban van, amikor nagyon érzékeny, kavarognak benne a hangulatok, érzések, valahol félúton gyerek és felnőtt között... és mellett még ott vannak a pici babák is. Nagyon fontos, hogy ne ő legyen a bébiszitter, bár nem írtad, de a sok utazásból úgy gondolom, anyagilag nem állhattok rosszul. Szóval ha gyerekfelügyelet kell, akkor ne a nagylányra sózzátok rá, legyen neki is önálló élete, szabadideje, hanem akkor fogadjatok fel valakit, vagy nagyik, nagynénik, nem tudom, milyen rokonok vannak is segíthetnek. Persze, ha a lányod szeretne a gyerekek körül segíteni, akkor azt mindig fogadd el szívesen, örömmel.

A pasi, hát, ha nem érdekli őt a lányod, akkor az egy fokkal jobb, mármint persze, a lányodnak most ez biztosan fáj, de majd biztos talál egy korban hozzá ilőbb srácot, nem egy férfit.

Szerintem a hangulatváltozások, hisztik akkor is meglennének akár, ha nincsenek kistesók. Szerintem az is furcsa neki, hogy te hirtelen folyton otthon van, korábban meg kevesebb időt töltöttetek együtt. Mivel most nem utaztok, kicsit talán unalmasabbak számára a hétköznapok, nincs az a pörgés, amihez korábban hozzászokott.

Beszélgessetek sokat, találjatok rá lehetőséget, hogy csak vele tudj foglalkozni, beszélgetni, vagy akár sétálni, vásárolni, tudom, nehéz a 2 pici mellett, de nem szabad elhanyagolnod a nagylányt sem. Hiába mondja, ő még nem felnőtt, szüksége van még rátok.

2012. szept. 17. 15:26
 15/30 A kérdező kommentje:
Igazából nem tudom mi van a fiúval...de a szavaiból úgy vettem ki,hogy nem érdeklődik iránta úgy ahogy az ő szeretné...azt tudom hogy a fiú kb 1.5hónapja bontotta fel az eljegyzését....Persze ha a férjem haza jön feltétlenül elmegyünk kettesben a lányommal valahova és eszembe sem volt őt egyedül itthon hagyni a kicsikkel!Természetesen ahol én vagyok ott lesznek a kicsik is!!!:)
2012. szept. 17. 15:46
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

"A másik ami nekem nagyon fájt és ezt soha nem fogom elfelejteni,hogy azt mondta hogy szerinte nem vagyunk alkalmasak szülőnek....mert ő lényegében magát nevelte fel és most még lesz 2 kis tesója is akikre vigyázhat...:/// Na ennél a pontnál éreztem úgy hogy óriási önuralmam van mert legszívesebben pofon vágtam volna...Most kb fél éve van az hogy egyedül hagyjuk ez is azért mert Ő kéri,mindent megtettem,hogy megfeleljek neki is és az apjának is,de úgy látszik így sem volt elég...."

Utazgattatok,magát nevelte fel,önértékelési problémái is lehetnek a lánynak a fiú miatt.Szegényem.. de majd csak kiábrándul abból a fasziból.Ha nem is napok,de mindenféleképpen hetek,hónapok kérdése!Mellette kell állni,de ide az önuralom nem elég.Gondolom estefele hulla fáradtan nincs kedved beszélgetni senkivel,hanem az ágyba rohanni,de hidd el,jobb,hogyha erőt merítessz valahonnan és figyelsz az első gyerekedre is!:D

17/L

2012. szept. 18. 22:24
 17/30 A kérdező kommentje:
Nekem már nincs ilyen,hogy este,reggel,éjszaka :)Én egész nap hulla vagyok :)DE beszélgetünk,vagyis próbálok beszélgetni!
2012. szept. 19. 07:13
 18/30 anonim ***** válasza:
49%
szimpla szeretethiány... a sok utazás közben senkit nem ismert meg jobban, és ti voltatok az ő társasága. most,hogy nem kap elég figyelmet senkitől, így hívja fel magára a figyelmet! Miért nem adjátok be valami bentlakásos suliba vagy kollégiumba? több embert ismerne meg és boldogabb lenne sztem
2012. szept. 21. 18:13
 19/30 A kérdező kommentje:
Közelebb akarok hozzá kerülni...nem kipaterolni a házból...sok barátja van...mondom van 3-4 igaz barátja akikkel bármikor számíthatnak egymásra...és nem hiszem hogy ha eddig magán tanuló volt most be kéne dugnom egy bentlakásos iskolába... :///
2012. szept. 21. 23:23
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondtad,hogy nincs otthon az apja.És hogy ti is utazgattok a munkátok miatt.Oké,hogy néha örül,hogy elmentek,de szerintem 1-1,5 hét sok egy 15 éves lánynak egyedül.Lehet,hogy nem mondta,mert örül a hirtelen jött szabadságának,de néha igenis magányos, biztos el szokott gondolkozni azon,hogy amíg más anyuka a lányával szombat délelőtt muffint sütött,addig te több száz kmre voltál tőle.Nem mondom azt,hogy rossz szülők vagytok,mert nem látok bele teljesen a családotokba,és ezért dolgoztok,hogy ne haljatok éhen,mindent megkaphasson,amit akar..stb.De gondolj bele,hogy mi mindent kellett feladnia a ti munkátok miatt.Pl. a suli...Oké,hogy vannak barátai,viszont normál helyzetben napközben a suliban van a többi vele egykorúval,de ő egész délelőtt egyedül volt,és most is csak te,és az ikrek vagytok neki.

Szerintem ebben igaza van,hogy saját magát kellett nevelnie,így is szeretethiányos,úgy érzi,hogy nem törődtök vele eleget,erre jött még két gyerek,akikkel osztoznia kell a szereteteden,ráadásul kamasz is..Neki sem könnyű.Az a legfontosabb,hogy éreztesd vele,hogy ,a kicsiket nem szereted jobban nála,próbálj vele közös programokat csinálni(pl. süssetek közösen,amikor itthon van a férjed,akkor vigyázzon ő a gyerekekre,addig ti menjetek el KETTEN shoppingolni,este,amikor alszanak az ikrek nézzetek meg közösen egy filmet,aztán a másik nap pedig menjen el vele az apja pl.fal labdázni,nagyszülőket meglátogatni,mozizni..stb.)

Az idősebb pasiról meg annyit,hogy szerintem ez normális,ha ebben a korban vonzódik a férfiakhoz,és néha úgy érzi,hogy a vele egykorú fiúk túl gyerekesek hozzá.Viszont mivel az apja keveset foglalkozik vele,nem lehet,hogy így akarja kompenzálni a férjed hiányát?

15/L

2012. szept. 22. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!