Kétségbe estem. Mit kéne tennünk?
Úgy szégyenlem magam,mert falnak tudnék menni a sok H1N1 es kérdéstől.
De mióta sorra kerülnek be picik,és kismamák Én megiedtem.
Van egy 7 hónapos fiam,és útba a kistesó.
Anyósom,férjem oltva,és úgy gondolom Nekem is kéne.Nem szeretném elveszíteni a babát,és FEL KELL nevelnem a fiam.
Az ünnepek alatt utaznánk el,de ott nem oltatják magukat.
Hogy tudom védeni a picit?Egyáltalán Tudom?
Van valaki akinek 1év alatti babája van,és várandos,és beoltatta magát??
Olyan jó lenne már vége lenne,de csak most jön majd az igazi járvány.
Tudom,sokan ellene-mellette,mindegyik tábort megértem,de Én magam már nem tudom mit tegyek.
Ha tartasz tőle, akkor én a helyedben inkább nem utaznék el. MEG lehet érteni ( gondolom rokonok).
Viszotn szerintem hiába oltatod be magad, te is hazaviheted, mert beteg nem leszel, de hordozó lehetsz. (Persze az megint más kérdés, hogy te TERHES vagy! Szóval lehet be kellene oltatnod magad, és reméljük, a szoptatással valamennyire véded a babádat is. Szopik még egyáltalán? Bár én ebben nem hiszek, hogy átmegy a védelem a szoptatással, de hátha. Viszont akár a ruhádon is lehet a vírus, így is haza lehet vinni.
szia,
nekem nemsokára lesz 6hós a lányom,és az egész csalad oltva van.Nagyszülők is.én is,a kicsi is.őket is be lehet oltani,,nem kapnak egész ampullát,a lányom csak kb 1/4ét kapta.
orvos szerint ez nem árthat neki,viszont találkozik a szervezete a gyengitett vírussal,így le tudja majd győzni ha találkozna vele élesben.
Szóval mi oltattunk és jól vagyunk :)
Mindenkinek köszönöm.
Sajna már nem szopizunk.
Kedves utolsó.A babádnak hogy kérted az oltást?Én neki nem merném inkább vitamin.Olyan tanácstalan vagyok,szüleimhez mennénk,sajnos csak üünnepek alkalmával találkozunk a távolság miatt,de mégse kérhetem hogy oltassák be maguk.
A Fiam féltem,mivel ő nem lenne védve ez ellen.
Nem hallottam még hogy babáknak beadnák igy egy picit.
és igen, mi az, hogy 1/4 ét adták be? Mint valami boszorkánykonyhán. Csipetnyi sót... Na, pl az ilyen dolgok mmiatt bizonytalanodok el. Az sem nyugtat meg, hogy gyerekeknek hogyan adják be , hogy felszívják aztán kinyomják a felét elvileg, de előtte jól össze kell rázni.
Most akkor minden évben ez lesz? Oltsunk, ne oltsunk? Mindkét döntésnél felelőtlennek tartanak ráadásul. Én mégegy őszt/telet nem bírok ki így, ja, ha egyáltalán túlélem ezt a mostanit... ezt poénnak szántam, de nem tudom rajta én sem nevetni sajnos.
Nem tudom hogyan legyünk okosok, hogy hozzuk meg a felelős döntést.
Utolsó!!
én is nagyon félek,eddig nem is érdekelt,szerencsére nem vagyunk beteges család.
De mióta kismamák,császáros babák belehalnak,picik kerülnek korházba,persze hogy megiedek.
Sajnos attól mert beoltatom magam (talán)még hordozó lehetek.
Megőrjít hogy nem tudom merre lépjek merre nem.
A Fiam féltem a legjobban,olyan kicsi még,szerencsére beteg se volt,de nem is szeretném.
Mi azért levegőre ki megyünk ha az idő engedi,és Cebiont adok neki.Sajnos többet NEM tehetek,de ha tehetnék se tennék,nem merném beoltatni Őt.
Köszönöm a válaszokat.
Én is a picit féltema legjobban. Persze láttam több érdekes cikket, amiben felvetették, hogy ne pánikoljunk a média miatt, mert pl. egy 13 napos periódust nézve világszerte 32 en haltak meg újinfluenzában, és hatvanezer valamennyien Tbc ben, mégsem kiabál senki, hogy tbc oltás! Pedig az lenne a fontosabb jelenleg állítólag. (Hans Rosling mondta) E közben csak párezer cikk jelent meg a tbc ről, és hatszázezer cikk az újinfluenzáról.
Emlékszem egyszer olvastam, hogy "Nem a világ lett rosszabb, csak a híradás lett jobb.". Ugye naponta kerülnek kórházba gyermekek más fertőző betegséggel, vagy egyéb betegséggel, ami nagyon szomorú, és többen meg is halnak minden évben ilyenekben. Az OEI honlapján nézve olyan betegségek vannak, amikről még hallani sem hallottam. Szóval sok minden más is van, nemcsak ez, és minden ellen nem lehet oltani ugye. Meg persze akkor a kérdés az lenne, hogy milyen áron.
Persze ezt a döntést mindenkinek magának kell meghoznia, hogy oltat vagy sem, és ez a legrosszabb, mert kiben bízzunk, mikor teszünk jót vagy éppen rosszat?
Segíteni sajnos nem tudok, látom, csak gondoltam leírom amit gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!