Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 10 éves lányom elég gyakran...

10 éves lányom elég gyakran panaszkodik hogy görcsöl a hasa. Lehet hogy hamarosan megjön neki?

Figyelt kérdés
2012. aug. 13. 14:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Természetesen 10-ből 9-szer "csak" megjön, és semmi baj nincs. Ettől függetlenül én nem kockáztatnék, hogy ez pont az az egy kivétel lesz. Legfeljebb volt egy felesleges körötök. :)
2012. aug. 13. 16:28
 12/13 anonim ***** válasza:
37%
Van már rajta valami jele a nemi érésnek? Egyébként mondd neki azt, hogy minden hónapban megérik egy petesejtje, de amíg felnőtt korában nem lesz szerelmes egy fiúba és nem fognak szeretkezni, addig a petesejt nem tapad meg a méhe falában, hanem a méhnyálkahártyával együtt leválik amit vérzéssel jön ki a punciján és ez egy pár napig tart. Mondd neki azt is, hogy így készül fel a teste arra, hogy majd felnőtt korában kisbabája lehessen. De minél előbb beszélj vele, mert már az ő korában sok kislány menstruál.
2012. aug. 14. 08:29
 13/13 anonim ***** válasza:

A felvilágosítást mindenesetre kezdd el, mert 10 évesen már bármelyik pillanatban megjöhet neki (nekem görcseim sem voltak előtte).

Nekem is 10 évesen jött meg, és anyukám semmit nem mondott róla előtte, mert azt gondolta, "10 évesen még úgysem jön meg". Azt se tudtam, hogy létezik a menstruáció - internet akkor még nem volt, hogy ilyenekről olvassak, negyedikes voltam, ilyen dolgok nem izgattak. A betéteket, tamponokat nem tartották otthon szem előtt.

Képzelheted, hogy megijedtem, mikor elmentem pisilni, és véres volt a bugyim. Kis butus voltam, azt hittem, komoly bajom van, a sebet kerestem, és nem mertem szólni anyukámnak. De aztán nem állt el a vérzés, ezért már komolyan féltem, hogy meghalok, így végül szóltam. :))

2012. aug. 16. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!