Mi a véleményetek arról hogy ha egy 14 (augusztusban15) éves gyereket bármeddig (akár du5-től másnap délig vagy még annál is nagyobb ideig) elengednek a szülei?
49%-osnak csitu legyen.:D
Diszkópatkányok sorába sosem vágyódtam, úgyhogy a szüleim feje nem fájt az elengedésen, városban haverokkal sötétedésig (8-9 óra) lófrálhattam, ottalvás sem volt tabu, persze kettesben csak nőneműeknél, srácok mellé kellettek a "nehezékemberek" is + a felnőtti felügyelet. Azóta nem kanászodtam el, hazudozásnak sem éreztem szükségét, hisz nem éltem burokban egészségtelenül.
Engem szüleim barátnőkhöz átengednek úgy, hogy ott aludni is akár, de csak úgy mászkálni hajnalokig nem. Strandra, városba elengednek, de 8 körül már itthon kell lennem. Ha csak barátnőkkel sétálok és nem másik városba, akkor 8-9 körül kell hazajönnöm legkésőbb. Discoba, bulizni még nem járok, nem is engednének valószínűleg.
15/L
Szia!
Én 14 éves vagyok a barátnőm is, a szüleink volt olyan ,hogy több napig nem voltak itthon , és a a barátnőmnél aludtam.
Egy okos szülő nem engedékeny, hanem ismeri a gyerekét és bízik benne. Az életre neveli ennyire egyszerű. 20 éves vagyok és 14 évesen (nyáron) voltam először bulizni (jó én vidéki voltam nem pesti az nehezebb eset). Hajnal 6-ra értem haza (anyum bnőjének a lányával mentem) és egy kortyot nem ittam, jót táncoltunk, megkaptam az első csókom ennyi. Ha a gyerekednek elmondod, hogy attól nem lesz több, hogy részegen tántorog (lánynál kiábrándító) elbeszélgetsz vele. Anyukámon azt láttam amikor elkezdtem lázasan készülni (nem smink!!) hogy ő is olyan velem mint egy kamasz és együtt "örül". Azóta is mindent elmondok neki, még 20 évesen is, nem azért mert kell, hanem mert rám nézve neki vannak a legjobb tanácsai, ismer stb. És hozzá teszem ahhoz képest, hány ajánlatot kaptam férfiaktól, mennyire alantas volt némelyik, mindegyiket tudtam kezelni, soha nem tartoztam a "ribi" kategóriába, pedig lenne rá esély, csak más életszemlélettel rendelkezem.
Másik oldal: akit tiltottak a szülei, az mindig hazudott az anyjának, itt aludt ott aludt, matt részeg volt..És a szülők csak "óvni akarták".. El lehet dönteni, hogy melyik a jobb? Ismered a gyereked és elnegeded (pedig az én anyám sem aludt) és tudsz mindenről, mert elmondja neked? vagy pedig tiltod és úgyis ellóg - ekkor szoktak hazudni és bajok történni.
ÉLETRE KELL NEVELNI A GYEREKET..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!