Gyűlölöm, hogy mindent ennek kell alárendelnem. Mit tegyek?
Sziasztok!
Augusztusban megyek nyelvvizsgázni. Heti 2 nyelvórám van és ezekre az órákra rengeteget kell tanulnom. Másra alig marad időm. A barátaim is hívtak le a tóra de nem mehetek velük mert tanulnom kell. Rohadtul elegem van, már a sírás kerülget. Apám is ordítozik velem, hogy miért nem csinálok mást is. Nem tehetek róla, hogy ilyen bamba vagyok és ennyit kell tanulnom. Egyedül anyukám támogat mert ő erőlteti ezt az egész nyelvvizsga dolgot. Tanulás, tanulás, tanulás még nyáron is! Elegem van! Akármennyit tanulok nem megy a nyelv sem....
Pont azért nem megy a tanulás, mert nem tudsz lazítani. Be kell jól osztani az időt, és mindenképp menj fürödni (ebben a dög melegben pláne), mozogni, levegőre...
A másik: felül kéne vizsgálni a tanulási módszeredet, mert lehet, hogy azzal van a baj, nem tudsz hatékonyan tanulni. A könyv fölött görnyedezés nem egyenlő a tanulással, amire egyébként is csak limitált ideig képes az emberi agy. Vagyis tanulj egy órát, menj le a haverokkal fürödni a tóra két órát, gyere vissza, megint tanulj egy órát, aztán zuhanyozz le, hallgass egy kis zenét, kapcsolj ki, majd jöhet az újabb tanulás... Csak így fog menni.
Viszont: a nyelvvizsgáért még hálás leszel egyszer, szóval fogd fel inkább jó dolognak, mert az! Megéri a befektetett munka! Kitartást neked!
Javaslom, hogy néha tarts egy kis pihenőt. Milyen nyelvvizsgára készülsz? Szóbeli, írásbeli, közép, emelt, angol, német, valami más?
Rengeteget tud segíteni, ha vannak kidolgozott témáid, kidolgozott feladataid, általában feladatokat be lehet szerezni valahonnan, megkérdezheted róla a tanárodat. Ha pedig kidolgozod a témákat, amik ott felmerülnek, nem érhet meglepetés (szóbeli esetére mondom). Ha valamelyik ismerősöddel az adott nyelven beszélgetsz, vagy tudsz valakiről, aki már lenyelvvizsgázott, megkérdezheted a tapasztalatairól. Akár engem is, nemrég nyelvvizsgáztam, közép angol, origo szóbeli, TELC írásbeli.
Sok sikert, én is csak azt tudom mondani, hogy később rengeteget számít. Felvételi, állás, stb. ... És ha rendesen felkészülsz, hidd el, nem fogod azt érezni, hogy a pénzt az ablakon hajítottad ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!