Ti elengednétek a 15 éves lányotokat a rockmaratonra, két 20 éves sráccal?
Hát, én lassacskán 21 éves vagyok, sok éve rendszeresen járok a rockmaratonra. Amit a fesztiválról tudok mondani: alapvetően nem gázos hely, így ha a lányod nem megy bele hülyeségekbe túl nagy baja nem lehet, de azért nem árt, ha van aki figyel rá, mert nyilván itt is, mint mindenhol máshol ahol sok ember szórakozik előbukkanhatnak olyan alakok akik megfelelő kihívásnak tartják egy 15 éves lány "megszerzését".
Az egyik kérdés, hogy milyen messze laktok a fesztiváltól? Mert ha valahol a közelben és bármi van ki tudsz menni fél órán belül akkor szerintem elengedheted, én is ott voltam egész hétre 15 évesen, bár tény, hogy mi a közelben laktunk és nap közben mindig haza kellett mennem pofavizitre, illetve az is, hogy fiú vagyok, de semmi baj nem lett belőle.
Illetve hát ha valaki olyan idősebb, fiú is megy vele, akit ismersz és megbízol benne akkor engedném ki. Vagy esetleg 1-1 napra kimehetsz vele Te is.
Ellenkező esetben ha az én lányom lenne én se engedném ki.
De teszem hozzá nem ritka a fesztiválon, hogy az ilyen idős (vagy még kisebb) gyerekekkel valamelyik szülőjük is kijön.
csak szülővel vagy ha nagyon gáznak érzi, akkor egy fiatalabb rokon, unokatesó, vagy barátnőm stb felügyeletével. Az, hogy "ismered" a fiúkat még semmire nem garancia...
A napi pofavizittel is rendben lenne.
Amúgy szerintem az, hogy haramabb érnek a mai fiatalok részben annak is köszönhető, hogy hamarabb elengedik őket a szülők, amit pedig nem lenne kötelező... (minket sem engedtek anno a szüleink 18 éves korig másokat meg már hamarabb is elengedtek a szüleik, tesómmal kicsit duzzogtunk aztán meg elfogadtuk, azért elszökni egy értelmes fiatal emiatt nem fog, vagy ha igen, ott már komoly nevelési bajok vannak...)
Én először szigetre 16 évesen mentem ki egy jóbarátnőmmel és az unoktesóm( 6 évvel idősebb) kalauzolt minket végig. És utólag belegondolva többször volt, hogy nagyon is jól jött, hogy van velünk egy olyan felnőtt, aki rokon, tehát sosem csalódnék benne, (nem úgy mint két haver fiúban, akiket ha úgy vesszük alig ismersz)
Világos, így teljesen jogos a döntésed. Egy idősebb unokatestvére vagy valaki aki elmenne vele nincs esetleg?
A helyedben amúgy azt mondanám neki, hogy keressen valami közelebbi fesztivált a környéketeken vagy bulit vagy akármit, oda elmehet és ha minden flottul megy akkor jövőre lehet róla szó, hogy messzebbre is elmehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!