Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Vannak itt rajtam kívul olyan...

Vannak itt rajtam kívul olyan kamaszok ikiknek semmihez nincs tehetséguk?

Figyelt kérdés
engem elszomorít,hogy nem értek semmihez,foleg,hogy ahhoz sincs tehetségem amit imádok

2012. jún. 14. 19:04
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
én énekelni imádok mindennél jobban,kicsi koromtól énekesno szeretnék lenni,de nincs hozzá tehetségem.még az írás megy nekem, amit még szeretek,de az is csak nagyon picit.
2012. jún. 18. 14:52
 12/22 anonim ***** válasza:

Na látod, ha már megvan, amit szeretsz csinálni, akkor már túl vagy az első lépésen. :) Most már el tudsz kezdeni dolgozni, hogy fejleszd magadat írás és éneklés terén.

Kezdjük az írással: ez tipikusan egy olyan dolog, amit kevés olyan csinál, akiknek semmit ne kellene tanulniuk róla. Az egy dolog, hogy meg kell találnod a saját stílusod, és a témát, amiről írni szeretnél. Azt el is kell tudni mondani. És van egy jó hírem: ez a technika megtanulható. :) Van egy csomó minden, amin múlik, hogy milyen jó egy történet. Hiába van egy jó sztorid, ha nem viszi magát előre a történet. Ugyanazt a dolgot el lehet mondani laposan, unalmasan is, és érdekfeszítően, úgy, hogy az ember alig várja már a következő szót. Tudni kell jellemezni a szereplőket, a helyszíneket, tudni kell bevezetni a cselekményt, részletesen kifejteni, úgy, hogy közben adagolod az információkat, egyensúlyt tartasz az izgalmas és leíró jelenetek között, egyszóval le kell tudnod festeni szavakkal a világodat.

Erről sok száz oldalt írhatnék, úgyhogy inkább ajánlok egy könyvet, ami nálam sokkal jobban el tudja magyarázni ezeket a praktikákat.

[link]

Nagyon jó könyv, én is olvastam, és az írás minden részletére kiterjed, a téma kiválasztásán át a könyv kiadásáig. Ráadásul tele van jó tanácsokkal és feladatokkal, hogy tudd fejleszteni magad. Egyszóval megtanít írni. :)

Na és most jön az éneklés: ez már kicsit keményebb dió, mert itt a dolog fizikai adottságokon is múlik. Kell hozzá bizonyos fokú jó zenei hallás, hogy érezd, mikor tiszta egy hang. És az sem mindegy, hogy milyen hangszalagod van. Például a mutáló fiúk tudnak érdekes hangokat produkálni. :)

Itt is feltették ezt a kérdést:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..

A 11-12-13 válaszokat nézd, ott is írják, hogy szorgalommal igenis meg lehet csinálni. Igazán még azt tenném hozzá, hogy az a plusz, amiről a 12-es ír, az nem a tehetség, hanem egyfajta belső kisugárzás, ami tényleg természetesen jön az emberből. Az a bizonyos X. De ennek az énekléshez nem sok köze van, vagy van az emberben, vagy nincs. Mindenkinek meg kell találni a stílusát. De ahhoz keresni kell egy jó énektanárt, aki tudja, hogyan hozza ki belőled a szunnyadó énekest. :) Az én ismerősöm is járt tanárhoz, hát a különbség leírhatatlan.

Úgyhogy ezt is fejlesztheted, csak hinned kell benne. Ha imádod az éneklést, akkor menni fog. :) Egyébként lehet, hogy nem is vagy olyan rossz, csak nem hiszed el magadról, hogy jó vagy benne. Ha hiszed, ha nem, még az énekesek is járnak tanárhoz. A zenei tehetségkutató műsorokban is hiába tehetséges valaki, általában még technikailag nincs ott a tudásuk. Ezért a továbbjutásuk után folyamatosan énektanárok készítik fel őket a következő fellépésre. Mire valaki technikailag is a csúcsra jut, az évek kemény munkája.

Bár az énekléshez azért tényleg nem árt, ha nem vagy botfülű, de ha elbizonytalanodsz, akkor gondolj arra, hogy ha műlábbal is lehet hegyet mászni, meg végtagok nélkül birkózni, akkor semmi sem lehetetlen. Csak hinni kell benne.

És ha kemény munkával megdolgozol a sikerért, akkor olyan kincs birtokába jutsz, ami keveseknek van meg. És ezzel a fajta tehetséggel, ezzel a kemény elszántsággal senki sem születik. Ezt magunknak kell elsajátítanunk. :)

Úgyhogy hajrá, ne add fel! :))

2012. jún. 18. 18:49
 13/22 anonim ***** válasza:

* Ja és még azt tenném hozzá, hogy ha imádsz énekelni, az olyan pluszt ad a produkcióhoz, hogy máris szerethetővé válik egy amúgy kicsit hamis dal is.

Ott van például Király L. Norbert, aki enyhén szólva érdekesen énekel. De olyan kisugárzása van, amitől az emberek egy része imádja (a másik meg inkább kalapáccsal hallgattatná el, de mindegy. :D ).

Nálunk is volt a suliban egy banda, aki sokszor fellépett iskolai tehetségkutatókon. Hangja az nem sok volt az énekesnek, de látszott rajta, hogy imádja, amit csinál, ezért bolondult érte majdnem mindenki.

Mindent összevetve az éneklésben sokszor nem is a hangon, hanem az előadó kisugárzásán, a produkció eredetiségén múlik minden. Lehet hibátlan a hangod, ha unalmas vagy. Pont mint az írásnál. Hiába van jó sztorid, ha nem tudod jól leírni. Itt is elő kell adnod magad. Attól lesznek rajongóid. =)

2012. jún. 18. 18:54
 14/22 A kérdező kommentje:
jo tudom,de mi nem tudnánk fizetni egy jo énektanárt,egyedul pedig nem fejlodom
2012. jún. 18. 18:56
 15/22 anonim ***** válasza:
Hát, az már nehezebb. :( De ne add fel, vállalj nyári munkát, és abból fizesd. Sajnos tényleg a pénz is akadály lehet. Énekelj sokat, és gondolj arra, hogy sosincs késő, van, akit 50 évesen fedeznek fel. Még érhet nagyon sokat a hangod.
2012. jún. 19. 14:59
 16/22 anonim ***** válasza:

Nincsenek.

És neked is több dologhoz van tehetséged, mint gondolnád. csak talán pont nem ott, ahol keresed vagy ahol a szüleid vagy tanáraid szeretnék.

2012. jún. 22. 14:18
 17/22 anonim ***** válasza:

Háhh, én vagyok a te embered.:D

Nincs semmihez sem tehetségem, vagyis eddig még nem nyilvánult meg ez semmiben sem.

2012. jún. 24. 21:05
 18/22 anonim ***** válasza:
Én is azt hittem tizen akárhány évesen, hogy nincs tehetségem semmihez. Aztán felnőttkoromban be is bizonyosodott ez :D
2012. szept. 23. 19:45
 19/22 anonim ***** válasza:
Utolsó: azért az szomorú, ha így látod. :( Biztosan van valamihez tehetséged, csak még nem találtad meg.
2012. szept. 23. 20:54
 20/22 anonim ***** válasza:
Hát szomorú is, de tény :)
2012. szept. 23. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!