Hogy mondjam el anyának, hogy sulit akarok váltani, mert rettegek?
Szeptemberben kezdeném a 9.-et egy elég jó hírű gimiben.Kiskorom óta az az álmom,hogy oda járhassak.
De most már nem akarom...Az osztálytársaim eléggé nagymenők lesznek,páran azok,akik jelenleg is az osztálytársaim.A jelenlegi osztálytársaim (akik jövőre is azok lesznek) teljesen rám szálltak.Piszkálnak a suliban,ha meglátnak a városban egyedül és facebookon is.
Olyanokat csinálnak,hogy hoznak otthonról/vesznek száraz kenyeret és az összeset szétmorzsálják a padomon és a táskámba is raknak nem keveset.
Gilisztákat raknak a tolltartómba.
Direkt a nyakamba öntik a vizet,elkezdenek óra közepén mindennel dobálni.
Matekóra előtt kiveszik a matekcuccomat és kiradírozzák a házimat,hogy egyest kapjak.
Leeresztik a biciklim kerekét,a kosarát teletömik taknyos zsebkendőkkel.
Az osztálykiránduláson "véletlenül" beleborították a biciklimet a medencébe az összes ruhámmal együtt és ehhez hasonló dolgokat csinálnak.
A dogák alatt alám dobják a puskájukat,ezért már több egyesem is van,mert szólnak a tanárnak,hogy "gyanús papír" van a lábamnál.
A külsős barátaik pedig még ennél is rosszabbak,ahogy hallottam másoktól.
Nem tudom,hogy mit ártottam nekik,hogy ezt csinálják.Visszahúzódó vagyok,sosem szóltam be nekik,rajtuk kívül mindenkivel jó a kapcsolatom.
De én már nem bírom ezt tovább,el akarok tűnni a környékről,jó messzire.Nem bírnám,ha 4 évig még ehhez hasonló dolgokat kéne elviselnem minden nap.Ráadásul az egyikükbe szerelmes vagyok(tudom,hogy bírok szeretni olyat,aki ilyeneket csinál...) és ha ez kiderülne,akkor még jobban szekálnának.
Egy távoli suliba szeretnék menni,ahol még hírből sem ismerik őket.De akkor kolisnak kéne lennem,amibe szerintem anya belehalna(2 napot alig bír ki nélkülem).Ha viszont itt maradok,akkor abba én bolondulok bele,már így is gyógyszert szedek...:S
14/L
Emiatt kár akár a jövődet elrontani, hogy nem a jó suliba mész. Hidd el, nem általános iskola lesz már! Lehet, hogy először még próbálkoznak, de utána úgyse, mert vagy benő a fejük lágya, vagy rájönnek, hogy szánalmasak és mindenki lenézi őket.
Amúgy meg szerintem most amúgy se tudnál váltani. Ez nem így megy, hogy ez nekem nem tetszik, nem megyek oda.
Nyilván azért van felvételi, mert meghatározott létszám van.
Nem biztos, hogy a gimi jobb lesz, de vegyél erőt magadon. Ha tényleg fontos neked, hogy anyukád közelében legyél, akkor hozd meg ezt az áldozatot érte. Amit tenni tudsz, hogy nem úgy lépsz be a gimnázium kapuján, mint egy vesztes, akit mindig bántanak. Ez egy új közeg, új lehetőség. Legyél az, aki szeretnél, és ne érdekeljen, mit gondol a többi. Ne add ki magad, ha nem akarnak veled barátkozni, akkor ne mutasd, hogy ez neked rossz. Mutasd azt, hogy erős vagy, és nem érdekel a többi. Saját magaddal foglalkozz, a tanulmányaiddal. És leginkább ne mutasd ki, hogy rosszul esik valami. Velem is ugyanez volt a helyzet, ugyanígy mentem föl gimibe, mint te. Végül sikeresen kimaradtam a jópofizásból meg a hamis barátságból, az egymás alá ásásból - aki barátkozni akart, az odajött. És igen, próbáltak bántani, de rájöttek, hogy fölösleges, mert nem veszem fel. Végül én lettem az emlékérmes. Mert saját magamra koncentráltam, nem a kicsinyes barmokra.
Még valami: küzdősport. Csak hogy önbizalmad legyen abban, hogy igenis erős vagy.
Higgy magadban.
Nyisd ki a szád és kérdezd meg h mi a f*sz bajuk van veled. engem is piszkáltak rengetegszer. De amikor kiborult nállam a bili oda mentem a gyerek hez és elküldtem melegebb éghajlatra. Álj ki magadért. Kérdezdmeg tőlük : mire veritek magatokat csak egy lánnyal tudtok kikezdeni? Nézd tudom, hogy ez nehéz dolog, mert én is rengeteget sírtam a lány wcben amikor senkise látott. De tudod mit? Erőssé tett engem ahogy bántak velem! Most már nemveszemfel a csúfolódást, szórakozást. Ha b*sztatnak álj ki eléjük, de ne 5-t az egy ellen felvonásba ,hanem beszélgess el a "főnökkel" és mond meg neki h mi f*szt képzelsz? Néztél már tükörbe? Az a bajod,hogy egy jó nő se áll veledszóba ésa haverjaid is azért vannak veled mert tömöd őket kessel? Nekik is van gyengéjük találd meg azt ! Biztos róluk is hallottál már kínos történetet, ha piszkálnak kezd el mondani a történetet és mond azt : bocs véletlenül kicsúszott a számon, ugye nem baj? Le fognak égni, csak bízz magadban., biztos van olyan barátnőd/barátod aki támogat. nincs? nyilj meg egy-két ember előtt, beszélgess velük és lesz! minden csak rajtad múlik! ha te nem változtatsz magadon senki sem fog! Negondold azt, mert nem te vagy a legszebb csaj a suliban , h szerencsétlenség vagy, van akinek te jössz be . Legyen önbizalmad és legyél büszke arra ami vagy, mégha hibázol is. Sok szerencsét 17 éves lány vagyok puszi:)
SzasszuS:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!