Mennyit engednéd bulizni a gyereked nyáron?
17 éves, sokat segít otthon.
Nem túl megbízható (voltak már elég durva estéi), bár igérgeti, hogy megváltozik.
Azért ne túlozzunk a főiskolai évek szólnak erről,nem a gimis évek,bármennyire is divat.
Ok 17 évesen már menjen bár én előttem nem engedtem volna,max 1szer-2szer.
Engedd el többször is,de legyenek feltételeid,beszélgess vele,mennyire felesleges a sok ivás,s hogy megütheti a bokáját,ha valaki kihasználja,hogy részeg.
Adj neki pénzt óvszerre is,biztos ami biztos.
Én vagyok az, aki kétszer menne vele nyáron.
Mivel az én felelősségem a gyerek, ha baj lenne, a zsaruk rám néznének, hogy miért engedtem el, hová, stb... ezért igen, mennék vele. Azt, hogy más szülő mit csinál, az ő dolga.
Mivel segít, engedélyezném a két alkalmat, nekem is engedték, hogy 17 évesen két éjszakát a barátnőmnél töltsek, az ő szüleinek felügyelete mellett. Mivel nem túl megbízható, ezért nem engedném egyedül, mert nem vállalom azt, hogy egy olyan személy, aki iránt felelősséggel tartozom, kiműveljen valamit.
Más kérdés, hogy az én gyermekem nem jutott oda, hogy kiműveljen akármit is, tudta, hol a határ.
18 évesen, saját felelősségre mehet, ha felnőttként szeretne viselkedni, de akkor felnőttként kötelességei is jönnének a jogok mellett, felnőttnek nem adnék zsebpénzt, és a ház szabályai sem változnak, amíg otthon lakik. (télen 10kor kapuzárás, nyáron 11 és éjfél között, a család minden tagjára)
Nem gátolnám semmiben, ha saját lábra szeretne állni, ha elhagyja a szülői házat, semmibe sem lenne beleszólásom a saját értékei és vagyonköre az ő dolga.
Igen engedném, de feltételeket szabva:
-lehetőleg ne matt részegen érjen haza
-a megbeszélt időre érjen haza, ha máshol akar aludni, arról is szóljon
-AKÁRMIKOR AKÁRMI baj van AZONNAL telefonáljon
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Én 19 éves vagyok, egyetemre járok és anyukám biztos, hogy ezerszer jobb szülő! Sokkal több mindent enged, ilyen sose volt, hogy egész nyáron kétszer mehetek... Kétszer voltam részeg életemben, ennyi elég is volt tapasztalatnak, a hányásomban sose ébredtem. És még mindig az a véleményem, hogy felnőtt fejjel naná, hogy azt mondja, amit hallani akarsz, nem fog vitázni veled mit hogyan kellett volna csinálni, de belül tuti mást gondol, hogy mennyivel jobb kamaszkora lehetett volna, olyan mint a kortársainak...
Szóval anyukám sokkal engedékenyebb volt, de persze mindig kifejezte, hogy nem örül, hogy megyek bulizni, ezt nem kéne azt nem kéne, így meg úgy, ezért én nem is tudok benne megbízni, vagyis nem is akarok, mert nem akarom, hogy folyton becsmérelje mit hogyan teszek. A te gyerekeid álláspontját el sem tudom képzelni ilyen szempontból... Kénytelen lesz a 14 éves lány hazudozni, aztán ha baj lesz csak magadat okolhatod!
Utolsó,azért szerintem nincs teljesen igazad,ok én is úgy gondolom,hogy azért egy 17 évesnek több szabadság jár,feltételekkel nyugodtan menjen el bulizni,de tudjam hova megy,kivel,mikor jön itthon alszik,vagy másnál,és ne legyen matt részeg,ha megbízható akkor semmi gond nincs.
De azért igenis kellenek a szabályok egy 12-15 évesnek pl semmi keresnivalója szülinapi bulin,barátnős ott alvósbulin,vagy olyan házibulin ahol a szülök ott vannak felügyelnek és nem ihatnak,nincs is szüksége másfajta bulira,ez csak a mai tévhit,hogy a kis tizenévesek "éljék ki magukat",igyanak,szexeljenek,bulizzanak.
Kellenek a szabályok,kell a bizalom,kell a gyereknek egy kis tér,kell a jó kapcsolat a gyerekkel,ahogyan kellenek a büntetések és a dicséretek is ahhoz,hogy a gyerek jó nevelésben részesüljön.A kedves anyuka aki olyan szigorú,számomra is szigorú én engedékenyebb vagyok,de az ő dolga és senkinek sincs joga elítélni,meg becsmérelni,pláne nem egy 19 éves fruskának aki abszolút tapasztalatlan még,még gyereked sincs.
kell a szigorúság is és kell az engedékenység is,ha jól nevelték a gyereket tudni is fogja mi az amit lehet,mi az amit nem,az én gyerekemből nem lesz egy 13-15 évesen részegen fetrengő kis ribi akin átment a fél falu,és nem fog úgy kinézni,mint egy kiélt prosti,mert teszek róla,hogy jó nevelésben részesüljön,és jó gyerekkora,jó élete legyen.19L majd ha gyereked lesz addigra rádöbbensz,hogy nem gondolod teljesen jól a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!