Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Engednéd, hogy ezt hallja/láss...

Engednéd, hogy ezt hallja/lássa a gyereked?

Figyelt kérdés
Kisfiam másfél éves, most van abban a korban, amikor mindent, amit lát és hall, szívja magába, mint a szivacs. Jót és rosszat is. Egy rokon kisfiú 3 éves, rettentő csúnyán beszél (utállak, megrúglak, széttörlek, irigy vagyok, stb.) és sokszor verekszik is. Sajnos ez az otthoni körülményeknek köszönhető. A kérdésem az, hogy ti mit csinálnátok ilyen helyzetben? Hetente egyszer szoktunk találkozni a kisfiúval a nagymamánál, de én elgondolkodtam azon, hogy jobb lenne, ha ilyet inkább nem látna a kisfiam, így kerülni kellene (legalábbis egyelőre) a közös délutánokat. Nem szeretném, ha az én gyerekem is így beszélne/tenne, de félek, hogy sértődés lesz a dologból, ha jelzem, hogy miért döntöttünk így. Pedig épp elég lesz, ha ovis korában hall majd ezt-azt a társaitól, nem szeretném már most elrontani.
2010. ápr. 17. 10:11
 1/7 anonim válasza:
100%
Azt szeretném tudni, hogy az a kisfiú csak beszédjében ilyen durva, vagy egyébként is agresszív? Tehát attól is lehet félni, hogy esetleg testileg is bántalmazza a te kicsinyedet? Mert ha igen, ezt azért minden sértődés ellenére is szóvá kéne tenni, nem???
2010. ápr. 17. 10:20
 2/7 A kérdező kommentje:
Sajnos üt/ne is, ha engednénk, nem csak a kicsit, hanem minket, felnőtteket is. Egyetlen pillanatra sem lehet őket kettesben hagyni.
2010. ápr. 17. 10:23
 3/7 anonim ***** válasza:

Huh, nehéz kérdés....én 13 hetes kismami vagyok, de már most gondolkozom,hogy mi lesz, mert férjem unokaöccse is ilyen...ő még a "hülye" meg a "francba" szavakat is használja, és durva, 3 évesen.

Persze nem fogom kapásból eltiltani, de az biztos, hogy mindkét szemem rajta lesz, mikor megszületik a picink, és találkozunk.Azt eldöntöttem, hogy határozott leszek, akármi történik, mert a gyerekemről van szó.de tényleg nehéz kérdés....szerintem csináld úgy, ahogy a picidnek a legjobb, ha sértődés van, akkor sértődés van, nem hagyhatod, hogy más hülyesége, rossz nevelése miatt a te babád lássa kárát.Szerintem...de nagyon kíváncsi vagyok én hogy fogok reagálni és mit fogok csinálni mikor megérkezik a babánk....

2010. ápr. 17. 10:43
 4/7 anonim ***** válasza:
szerintem hanyagold!!ha már nagyobb és tudja hogy nem szabad ilyeneket mondani meg nem szabad ütni akkor már viheted mert úgysem fogja akkor már utánozni!!
2010. ápr. 17. 10:51
 5/7 anonim ***** válasza:
sajnos hiába tiltod el őket egymástól,az oviban is bőven eleget fog ilyeneket hallani meg látni.ott is lesznek ilyen gyerekek.és azoktól meg nem fogod tudni eltiltani.
2010. ápr. 17. 12:33
 6/7 A kérdező kommentje:
Utolsónak. Nem mindegy, hogy 3 évesen, vagy 17 hónaposan látja ezt a viselkedést. Most mindent leutánoz, akkor már jobban lehet érvelni neki, hogy miért nem szabad. Azért köszi a választ.
2010. ápr. 17. 12:42
 7/7 anonim ***** válasza:
bizony nem mindegy.én nem vinném,nem tenném ki ilyennek.amikor ovis lesz már sok minden kialakul a gyerekbe és természetessé válik,amíg ilyen picikék addig kell őket hajlítgatni,nevelni,ha el kezd beszélni ne csodálkozz hogy ez lesz az első szava is,esetleg annak akinek lenne szabad mondani.szóval véletlen elkerülhetetlen az ilyen agresszió,de direkt biztos nem tenném ki neki.
2010. ápr. 17. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!