Mit tehetnék, ha félek megkérdezni a szuleimtol, hogy járhatnék-e énektanárhoz, és elmenni is félek, pedig nagyon szeretnék énekelni tanulni? 14/L
Szerintem ha anyu ilyen domináns, akkor kerüld meg és kérdezd aput! Nekem bejött gyerek koromban ;) Aztán anyu elé meg már úgy álltam oda, hogy "beszéltem apuval, és ő megengedte"...
Amúgy meg csókoltatom az olyan szülőket akik nem hagyják tanulni a gyereket... Érteném a kiakadást, ha minden este bulizni mennél, vagy a fiúdnál akarnál aludni... De hogy külön órára nem enged ?!?!?! (Főleg ha valóban nem az anyagiak a probléma) Nekem ez érthetetlen!
nekem több dolog eszembe jutott,
lehet, hogy neki a nyelvtannulást előírták, vagy a munkájához kell, neked meg az éneklés "csak" hobbi
1
hogy állsz a tanulással? csodálom, hogy az előttem szólókban ez nem merült fel.
2
lehet, hogy mégiscsak anyagi okai vannak?
3
milyen a közlekedés, hova, mennyit utaznál, mikor, hogy jönnél sötéteben haza?
Az énektanároddal beszélj erről. (mert lehet, hogy az önbizalmadnál csak a botfüled nagyobb)
Nincs énektanárod a suliban? Gondolom, rá céloztak. Az ő véleménye tényleg számíthat.
Én iskolai kórusba jártam az énektanár javaslatára, ott is sokat lehet tanulni. Nálatok nincs ilyen lehetőség?
Erre a megoldás a zeneiskola, magánének szak. Általában nyár elején van beiratkozás, fél évre 8 ezer forint és itt hangsúlyozom hogy FÉL évre. Ha édesanyukád egyedül nevel akkor FÉL ÉVRE 2 ezer forint!!! Van mellette kötelező szolfézs ami érdekes is tud lenni ha odafigyelsz és tényleg jó az órák! Heti 2 alkalom szolfézs és 1 óra ének (azthiszem). Viszont kötelező a tananyag amit kell énekelned, de ha jófej tanárt kapsz időnként elővesz veled pár mai modern számot is ha nem vagytok lemaradva. Esélyt kapsz a fellépésre, szokott lenni tanszaki koncert is meg vizsga is amit szintén simán túl lehet élni. Odamész elénekled és viszlát!
Tudom ajánlani :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!