Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek ha már nem bírom? 14/L

Mit tegyek ha már nem bírom? 14/L

Figyelt kérdés
úgy érem a szuleim tonkre teszik az életemet.Mindig az van amit ok akarnak,nem donthetek magamtol semmiben.Ha nekem nem tetszik az amit ok akarnak és ezt megmondom nekik,rogton elkezdenek kiabálni rám,meg leszolnak.Nem vagyok jo nekik,én probálok olyan gyerekuk lenni amilyet akarnak,de nem tudok,sehogy sem vagyok jo nekik.Ha olyat teszek vagy mondok ami nekik nem tetszik kiabálnak és néha meg is vernek.Régen is sokat kaptam toluk,még akkor is, ha valojában semmit nem tettem. régebben vagdostam magam emiatt,de én nem akarom ujra ezt tenni,de csak ez segít.Már nem is sírok minden nap,probálom elfogadni,de sehogyan sem megy.Sokszor gondolok arra,hogy elkezdek drogozni,inni,mert talán ez segítene,ezzel gondot okoznék nekik,de tudom ez nem helyes viszot beszélgetni veluk nem lehet.

2012. máj. 6. 15:36
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Megsúgom neked, hogy vannak ennél sokkkal, sokkkal nagyobb problémák az életben. Tényleg nem csináltál semmit? Csak mert most dúlnaka hormonok, lehet hogy megbántottad őket valamivel, ami nekik rosszul esik, te pedig ezt észre sem vetted. De tudod mit, drogozzál, igyál meg vagdosd magad nyugodtan ha téged ez megnyugtat. Útszélére is mehetsz, mindenki így kezdi... Cseszd el ezzel az életed ahelyett hogy segítséghez fordulnál (anárok, szociális dolgok...)
2012. aug. 19. 18:05
 22/22 anonim ***** válasza:

Szerintem is keresd fel az egyik családsegítő szolgálatot, hogy tanácsot, segítséget kapj.

Azonban több szempontból is meg kell vizsgálni a helyzetet:

- 14 éves vagy. Ez a kor egy nagyon viharos korszak mindenki életében. Ilyenkor sok lehet a konfliktus a fiatalok és a szülei között. Ez természetes dolog. A "sehogy sem vagyok jó nekik" elég jellemző gondolat a tizenévesekre, de legtöbbször nem ez az oka a szülő-gyerek közötti konfliktusnak.

- ha lelkileg, vagy testileg bántalmaznak, depressziós vagy, akkor erősen javaslom a családsegítő szolgálat felkeresését. Ők részletesen ki tudják vizsgálni az esetet, és tudnak segíteni a megoldásban. Lehet, hogy a megoldás a nevelőszülőknél, vagy nevelőotthonban való elhelyezésed lesz, de lehet, hogy a helyzet könnyebb, mint gondolnátok, és egyszerűbb a megoldás.

@Lillakamilla: Nagyon rossz tanácsadó vagy, és azt kell mondjam, hogy a jellemed hagy kívánnivalót maga után. Szerinted valóban a hazugság, kétszínűség, hamisság lehet egy -teljesen mindegy, hogy milyen- probléma megoldása??? Ha a te tanácsaidat követné a kérdező, akkor teljesen biztos, hogy végleg elveszíti a szüleit (amit lehet, hogy később megbánna), ráadásul a későbbi szociális kapcsolataiban is pontosan ezt a magatartást vinné át, ennek következtében soha nem találna egyetlen igaz barátot. Merthogy ilyen lelkülettel, mint amilyen neked van nem lehet...

2012. okt. 20. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!