Mit tegyek ha már nem bírom? 14/L
Sajnos nem tudok jóĺ segíteni, pedig ön is bántalmazva nőttem fel. Igen, be tud égni a lékbe sajnos.
www.kek-vonal.hu/
ezen névtelenül lehet bármikor beszélni, mégcsak be sem kell mutatkozni, azt mondod el amit akarsz, ők csak meghallgatnak, meg csak annyiban adnak tanácsot amiben Te kéred.
Szerintem ne legyél beteg vagy ne árts Magadnak, ha meg hirtelen nincs semmi kéznél és nagy a nyomás, akkor már annál még a gyámhatóság is jobb (ha van rokonod akihez szívesen kerülnél, akkor oda helyeznek, meg a Te akaratodat is megkérdezik, manapság már nem visznek csak úgy el az akaratod ellenére).
Javítás:
,,Sajnos nem tudok jóĺ segíteni, pedig én is bántalmazva nőttem fel. Igen, be tud égni a lélekbe sajnos.''
A lényeg az, hogy a névtelen telefonvonalat, honlapot bármikor felhívhatod, írhatsz nekik, beszélgethetsz velük, névtelenül is, direkt arra van ez kitalálva, meg ők csak azt teszik, amit kérdezel, még a nevedet sem kérdezik meg, ha Te nem akarod megmondani.
Ha meg azt szeretnéd, hogy hirtelen azonnal elkerülj onnan, akkor meg lehet a gyámhatósághoz fordulni, mert az is jobb, mint a veszély az utcán vagy a szerektől, anyagoktól.
A verő szülők sajnos nehezen változnak, mert a verés az egy betegség, szóval azt remélem hogy találsz olyan megbízható hozzáértő felnőtteket akik segítenek.
Szia!
Már csak néhány évet kell kibírnod és 18 évesen elköltözhetsz, elmehetsz dolgozni, inkább a Mcdonald's és az albérlet, mint az ilyen szülők. Próbálj meg úgy viselkedni, ahogy ők elvárják tőled, ne nagyon mondj nekik semmit és ha leszólnak, ne szólj semmit. Gondolj arra, hogy nemsokára elmehetsz onnan. Lánykoromban nekem is voltak hasonló problémáim, de egy idő után megtanultam megvonni a vállam és nem foglalkoztam velük. Aztán ahogy betöltöttem a 18-at, nem szóltam nekik semmit, elköltöztem, elkezdtem dolgozni, estin végeztem el egy OKJ-s iskolát, majd a főiskolát, most végzem a másodikat és ezzel lezárom a tanulást egy időre. :) Van két szép gyermekem és őket szeretetben nevelem, mert tudom, hogy milyen rossz az, amikor nem kapsz megértést. Gondolj arra, hogy ezt meg lehet oldani. Ha segítség kell, írj, szívesen segítek! Vagdosni nem érdemes. Az élet küzdelem, de a végállomás a fontos. Gondolj arra, hogy a buszmegállóba várni is utálatos dolog, mégis vársz, mert el akarsz jutni a célállomásra. :))) Ne add fel! Meglátod, hogy jó lesz ez, ahogy elköltözöl, elkezdhetsz valamilyen pályát választani, ha addig nem megy, lehet még nagyon-nagyon boldog felnőttkorod. Ilyen sorssal magad mögött nagyon bölcs felnőtt leszel és sokaknak tudsz majd segíteni, mert meg tudod őket érteni (néha azzal teszel a legtöbbet, ha el tudja mondani a bánatát valaki). Legyél okosabb náluk, gondolj mindig arra, hogy neked több eszed van és számolj el magadban tízig, aztán kész. Amikor érzed, hogy kezdenek bepöccenni, vagy szemétkedni, mindig mondd, hogy menned kell tanulni és vonulj vissza. Ne állj velük szóba sokszor, kerüld őket, legyél a szobádban és amikor csak lehet, tanulj. Egyébként is ez jó alkalom arra, hogy a jövődet megalapozd. Most foglalkozz azzal, hogy jó jegyeid legyenek, hogy később ne legyen nehéz, hogy még egy érettségit is meg kell csinálni. Ha most jó jegyeid lesznek, akkor tovább fogsz tudni tanulni, mindegy, hogy mit (OKJ-s suli vagy felsőfokú iskola), a lényeg, hogy megtaláld önmagad benne. Már csak négy év, gondolj bele, utána előtted a szabad élet. :)))
Ha nem bírod, akkor menj a gyámügyesekhez, de lehet, hogy azzal sem jársz jobban, ezt nem tudom.
Kitartást! Meglátod, meglesz a gyümölcse! :) És gondolj arra, hogy te okosabb vagy náluk, az okos enged, szamár szenved. Tanuld meg, hogy ne mondd ki, amit gondolsz. Ez egyébként is nagyon jó tulajdonság a mai világban. :)
Szia!
ha van kedved, irj priviben, nekem is ugyanez a problémám, sokra jutottam szerintem vele.
még1x : ha van kedved irj :)
15F
fogd magad és menj el az iskolapszichológushoz!! vagy ha van olyan tanárod, akit kedvelsz és akiben bízol,kérd az ő segítségét, mondja meg, kihez fordulj!
semmiképp se drogozz v igyál, ezzel nem velük, hanem magaddal fogsz kiszúrni.
nem igaz, h ez piti ügy, igenis nagyon súlyos lelki terror, és változtatni kell rajta. ha családsegítőkhöz kerül az ügy, szépen elbeszélgetnek a szüleiddel, akik vagy változtatnak a dolgaikon, vagy elköltözöl tőlük.
milyen típusú emberek a szüleid? édes szüleid,v mostoha apád van? sokat melóznak, nincs rád idejük,türelmetlenek veled? vagy piálnak, stb.,lecsúszott emberek? anyagilag hogy álltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!