Mit gondoltok azokról a szülőkről, akik irányítani próbálják 16 év feletti gyermekük életét?
Rengeteg olyan kérdést és kommentárt olvasok itt, amit olyan szülők írnak, akik uralni próbálják gyermekük életét és irányítani akarják azt, akár még 16 éves kor fölött is. Ilyen kommentekre gondolok például, hogy "ameddig az én házamban lakik/eszik azt csinálja amit én mondok", "megtiltottam neki ezt/azt", "megbüntettem ezért/azért". Ezek a szülők nem félnek attól, hogy ezzel eltaszítják maguktól saját gyermekeiket, és öregkorukban senki nem fog róluk gondodkodni vagy akár felhívni őket telefonon.
Nekem is van gyermekem, kettő is, egy 16 éves lány és egy 19 éves fiú... én még fiatalabb korukban sem tiltottam meg nekik soha semmit és sohasem büntettem őket, mégsem volt velük semmi probléma soha... mindkettő kitűnő tanuló és segítőkészek is...
És félnék, hogy később visszaütne, ha szabályozni próbáltam volna őket. Más nincs így ezzel, mi a véleményetek?
# 10/10
nem, csak szerinted a liberális nevelés = hogy a szülő nem törődik a gyerekkel
ez oltári nagy baromság, mert a példából kiindulva, mi baja lesz a gyereknek, ha ott alszik valahol? ja hogy véletlenül felfedezik hogy van nunija meg kukija az embereknek mert a szülő lusta felvilágosítani? látod megint a lustaság a döntő - ilyen idióta mellébeszéléssel nem lehet igazolni, hogy jó dolog agresszívnak lenni a gyerekeddel, inkább törődni kellene vele, nem kifogásokat találni, hogy miért nem vagy jó szülő.
ja igen, és érvek helyett ragadjuk le a személyeskedésnél, mert ez olyan felnőttes dolog. én meg remélem, hogy nincs gyereked és soha nem is lesz, amíg így (nem-)gondolkodsz. ha meg van, részvétem küldöm
Kedves utolsó!
Te írtad:
"Pl egy 13-16 éves gyereknek szerintem abszolút nem kéne buliznia,sminkelnie,innia stb.Ha a szülő rendesen nevelni a gyereket,akkor tanulni is fog,segítőkész is lesz,és nem fog hülyeségeket csinálni."
Buliznia nem kéne? Neked mit jelent a "buli" kifejezés?? Azért még átmehet a barátnőihez pizsipartyzni?..
Sminkelnie sem lenne szabad egy már középiskolásnak sem?? Attól, hogy te gyönyörű vagy és a te korosztályod már nem ad annyira a külsőségekre az övé még igen.
Innia tényleg nem kellene de sok befolyásod nincs rá. Előbb vagy utóbb de még 18 éves kora előtt ki fogja próbálni.
"Pl azt sem értem mikor a szülő megengedi a 15-16 éves gyerekének hogy a barátjánál/barátnőjénél aludjon,azért mert manapság sok szülő sz*rik a gyerekére,liberálisan nevel még nem kell mindenkinek ezt a hülyeséget követni."
Semmi közöd hozzá, hogy más mennyire felháborítóan liberálisan nevel vagy sem. Az ottalvás miért bűn? Nem feltétlen fekszenek le egymással ha meg mégis, védekeznek. Feltéve ha nincs egy prűd apjuk/anyjuk aki úgy véli, ehhez még kicsik vagytok, nem világosítalak fel. Akkor bizony nem lesznek képben és könnyebben becsúszhat egy gyerek- a kíváncsiságot nem lehet kontrollálni.
"Azért igenis egy 16-17 éves kérjen engedélyt,és beszélje meg a szüleivel hova szeretne menni stb.egy 18-19 éves meg ah otthon lakik igenis mondja el hova megy mikor jön,segítsen be mert otthon lakik,a szülők tartják el vagyis még nem felnőtt, ez alap dolog."
Igen, mindenki mondja csak el, hogy hova megy. A kiskorú kérjen engedélyt, stimm- na de az, hogy te úgy véled: mivel még a 18-19 de akár 22 éves gyermekem otthon lakik (mondjuk az egyetem mellett nem tud dolgozni, hogy elköltözzön), tovább uralkodhatok rajta..Na ez azért durva.
Az meg nem minősül büntetésnem sem szabályzásnak, hogy azt mondod "azért, mert azt mondtam", "amíg nem vagy 18.." majd ha már betöltötte: "amíg nem érettségiztél le.."(ha mondjuk év vesztes), ha már ez is megvolt: "ameddig itt laksz..".
Egyrészt következetlennek állítja be ez az egész a szülőket, másrészt ez nem indok, hogy miért ne csinálja amit akar. Kb olyan mintha azt mondanád "Azért mert CSAK! Én vagyok az anyád!".
Az ilyen próbálkozásokat 3× körbe röhögtem már 15 évesen is mert ez nem egy vita lezárása.
20N
# 12/13
pont erről beszélek. a smink tönkreteszi a bőrét, az mehet, ellenben a b vitaminnal teli sört nem kéne... pont ezért kéne hagyni a gyereket, vagy legalább tájékozódni, mielőtt szabályokat húzunk neki, vagy tanácsot adunk.
"Feltéve ha nincs egy prűd apjuk/anyjuk aki úgy véli, ehhez még kicsik vagytok, nem világosítalak fel." - ott a pont
sajnos ha a gyerek félénk, mondjuk azért, mert a szülő agresszív, nem meri körberöhögni, ha meg igen, pimasz kölyök, az ilyet meg kell kövezni
# 13/13
észre sem veszed, mekkora marhaságot írsz. nem tiltasz meg mindent, nem vagy prűd, de azért ne sminkeljen, ne igyon, ne bulizzon, ne aludjon a barátainál :) ha téged az zavar, hogy a gyereked nem egy antiszociális, életképtelen alak, akkor dugd albérletbe vagy kollégiumba. másrészt meg csak azért mert te gyerekkorodban havonta váltogattad a kapcsolatokat, nem lesz feltétlenül ő is ilyen. és mi van ha máshol szívesen látják, és nem otthon csinál átjáróházat? mi a következő kifogás?
és miért lesz hülye az a szülő aki megengedi a gyerekének, hogy másnál aludjon? vagy ezek szerint mégis megengednéd neki? akkor meg magadat hülyézted le. olyan nincs hogy meg is engedem meg nem is, ha azt mondod, hogy liberálisan neveled, akkor megengeded neki, hogy önmaga legyen, ha meg nem, akkor szabályokat húzol fel, és mindegy, hogy az élet nem minden részén, de korlátozod.
ebből a szempontból a 86%ossal sem értek egyet, mert nincs olyan hogy középút, a szabadság és a szabályok közt, mert 1 szabály is már szabadságot tör.
de ez már részletkérdés, énem győzködni akarlak, csak bizonyos dolgokkal nem tudok egyetértni
# 15/15
a vegyszerevés meg az ottalvás közt van 1 kis különbség. szerintem.
a liberális nevelés nem arról szól, hogy nem törődsz vele, hanem hogy tiszteletben tartod a döntéseit, amikor már képes dönteni. persze még mindig nem kaptam értelmes választ arra, hogy miért baj, ha valaki máshol alszik, csak félrebeszélést.
"ameddig az én házamban lakik/eszik azt csinálja amit én mondok"
Én 21/F vagyok, de itt még mindig ez van. A barátnőm 18, a nevelői rendszeresen büntetik, eltiltják tőlem akár egy hónapra is, mindenféle apró piti dolog miatt (pl. elfelejt valamit stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!