Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 18 éves lányom nemsegít...

18 éves lányom nemsegít valami sokat. Másnak is ilyen a 18 éves lánya? Szeintem már nagy ahoz hogy bordel legyen a szobájában

Figyelt kérdés
2012. ápr. 26. 13:06
 1/6 anonim ***** válasza:
en 19 vagyok, igaz a suli sok idomet elveszi, de segitek ahol tudok... mosok, fozok ha van idom, elpakolok, de vannak olyan napok, hogy nem tudok csinalni semmit, bar nem haragszanak ram, van, hogy este 9ig is suliban vagyok, nem varjak el, hogy olyankor is elpakoljak... de a lanyod gondolom jobban raer, legalabb is ahhoz, hogy maga korul elpakoljon
2012. ápr. 26. 13:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Gondolom, most érettségi előtt van és tanul. Két hetet még ki kell bírnod, aztán biztos segít majd.
2012. ápr. 26. 16:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Az érettségi egy nagy kalap... kibúvó szövegnek nem utolsó mindenesetre.

Én is készültem érettségire, sőt, anatómia vizsgára is, ami kb. 100x nehezebb, mégis volt időm segíteni, ha megkértek, v már untam a tanulást.

A szobája pedig az ő dolga, amíg csak ott csinál rendetlenséget, ne törődj vele. Ha megunja, majd elpakol.

2012. ápr. 27. 08:05
 4/6 anonim ***** válasza:
Semmit ne moss ki, ami az övé, ne vigyél ki a szobájából semmit, akkor sem, ha már annyira rég ott van, hogy lassan visszaköszön! Ha rárohad minden, kénytelen lesz megcsinálni magának. Tudja, hol van a mosógép, és a szemetes, gondolom. Hidd el, idegesíteni fogja egy idő után. Csak legyen kitartásod kivárni!
2012. ápr. 27. 22:54
 5/6 anonim ***** válasza:

én 22 vagyok, minden házimunkát én végzek, mert anyám külföldön dolgozik, ha nincs itthon teljes mértékben átveszem a munkát. Sokszor fárasztó, én is csinálom a sulit, dolgozom is hetente több napot, ezért a saját szobámra semmi erőm és kedvem.. a többi helyiséget tisztán és rendben tartom, amennyire lehet, de valamiért mindig a szobám az utolsó, aminek nekiállok.. talán mert nem is szeretem és nem sokat vagyok benne.

Na mind1, szerintem egyszerűen mond meg a lányodnak, hogy legyen szíves ma pakoljon el ő, holnap mosogasson ő, segítsen kiteregetni, te vasalsz ő hajtogasson, addig is beszélgettek, segítsen az ebédnél/vacsoránál, megtanítod főzni ha nem tud még.. te legyél az okosabb és ne erőltesd túlságosan, mert az csak rosszabb lesz.

takarítani én speciel utálok anyámmal, inkább megcsinálom egyedül, de ő ne legyen ott - bár mindennek így vagyok :D

2012. ápr. 28. 21:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Már korábban el kellett volna kezdeni, hogy ráneveled erre. Kicsi kortól folyamatos elvárásokkal kell szembesíteni a gyereket, mert ha azt látja, hogy te úgyis mindent megcsinálsz, akkor ő nem fog önként ajánlkozni, hogy kitakarítson.
2012. ápr. 29. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!