Szerintetek is normális ha lenézik azokat akik szakközépiskolába járnak?
Nem normális dolog! Természetesen a Gimnáziumok tényleg erősebbek, mint a Szakközépiskolák, de a végeredménye ugyanaz: Kapsz egy érettségit a kezedbe.
Szakközépről pedig lehetséges, hogy azért mondják, amit mondanak Neked, mert oda könnyebb bejutni, és nem kell felvételit sem írni. Egyértelmű, hogy több ,,olyan" megy oda, mint ahova felvételit kell írni. (persze, átlagot néznek, még, ha nem is kell felvételit írni, és felénk a Szakmunkás részleg ,,mindent visz" :D)
Megnyugtatlak, én is Szakközépbe megyek, és mondtak pár dolgot arról az Iskoláról. De, valahogy úgy vagyok vele, hogy én jó döntésnek tartom, ahova jelentkeztem, mert ott van olyan szak, ami engem érdekel. :)
Legyél Te is ebben a hitben, és aki ezt állítja, ne foglalkozz vele. Te döntésed végül is, nem? :)
Az általános elgondolás eredményezheti ezt, miszerint a gimik erősebb oktatást nyújtanak a szakközepeknél (következésképp a zülött, életet nem elég komolyan vevő gyerekek is kisebb arányban találhatóak meg bennük). Ez többnyire meg is állja a helyét, de az oly sokszor emlegetett kivételekről se feledkezzünk meg. Gimnazistának készülök ugyan jövőre, de eszem ágába sem jut majd lekezelni azt, aki másképp lesz ezzel.
14/L
egyáltalán nem normális, ha emiatt lenéznek. és épp a szüleid?...
amúgy érdekes, amit a 18:27-es írt.. nekem kellett felvételiznem a szakközépbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!