Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért nem érdekel sok fiatalt...

Miért nem érdekel sok fiatalt semmi a számítógépen kívül?

Figyelt kérdés

És hogy lehet a számítógépes játékok világában élni, meg a facebookon? Nekem is van facebookom, de nem az teszi ki az életem felét, játékokat pedig egyáltalán nem játszok, helyette inkább énekelni tanulok és írok, plusz még sok mással foglalkozom. Érdekel a divat is, a ruhák, a smink, stb. A fiatalok jelentös részét nem érdekli semmi. Kimennek bandázni, isznak, hulyeségekröl beszélnek (ki kivel jött össze és hasonló hasznos dolgok) aztán hazamennek és számítógépeznek.

Hát, sokszor ki vagyok akadva, hogy nem tudok a kortársaimmal beszélgetni, mert állandóan a telefont nyomják és arról beszélnek, hogy mi van a facebookon, ki meddig jutott el ebben meg abban a játékban, nincs értelmes témájuk.

Tényleg jól van ez így? Hol vannak már a több órás közös kávézások, moziba vagy mondjuk sportklubba járás, beszélgetések esetleg valami hobbi?

17/L

2012. ápr. 20. 23:56
 1/7 Sókristály ***** válasza:
100%

Szerintem kicsit sarkítva látod a dolgot. Persze akadnak olyan srácok is, akikről te írsz, de remélem nem Ők a többség!

Hogy mitől van ez? Változik a világ. A szülők elfoglaltak, nehéz a megélhetés, és mivel fogyasztói társadalommá váltunk, nem elégszünk meg a minimummal. Ha meg otthon vannak, fáradtak, leteszik a kicsi gyereket a tévé elé. Ő pedig megszokja a készen kapott inputokat, nem is erőlteti meg magát az önálló játékkal, ami meg ugye kellene az egészséges fejlődéséhez. Aztán jön a gép, az okostelefon, és ha már van, használják. Sokszor az egykeség is gondot okoz. Nem vállal a család több gyereket, mert annak az egynek akar mindent megadni, és ebbe a mindenben beletartoznak ezek a pótszerek is.

Nincs is nagy baj ezzel, amíg egyensúly van

Nekem 3 kamasz gyerekem van. WOW-oznak, Facebook-oznak, és tényleg van olyan, hogy valamelyikük még rendrakás közben is pötyög valamit a telefonján (ver is a víz tőle). De attól még család maradtunk, Ők pedig normális kamaszok. Mert sportolni járnak, segítenek itthon, beszámolnak a napjukról, barátaik vannak, a mai napig tudnak a 2 kistestvérükkel önfeledten játszani, akár négykézláb a homokozóban is. És nem hiszem, hogy csodagyerekek lennének, mert a környezetünkben is hasonló kamaszok vannak, csak kicsit meg kell kotorni a felszínt.

A bandázás mindig létezett, gyerekkoromban sokat üldögéltünk a játszótéren csapatostól. És hogy miről beszélgettünk? Például hogy ki kivel jött össze, meg hasonló fontos dolgokról :-)

A pia már más kérdés. De olyan családban, ahol ezt is nyitottan kezelik, tehát nem zárnak el álszent módon minden csepp alkoholt, és egy családi összejövetelen akár a kamasz is ihat egy pohár sört, nem szokott ez sem problémát okozni.

Ilyen lett a világ. És ebben része van a pénzhajtásnak, az oda nem figyelésnek, a fejlődő technikának, a médiának, és még sok minden másnak is. De ez nem újdonság. Kérdezd meg a szüleidet, fiatal korukban Ők is hallgatták eleget, hogy "ezek a mai fiatalok"

Örülj neki, hogy nem tartozol az általad felvázolt csoporthoz, és tegyél azért, hogy megtaláld a hozzád hasonló gondolkodásúakat. Mert szerencsére vannak.

2012. ápr. 21. 07:25
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, ezek menő dolgok mostanság, de szerinted a divat, a smink, a cuccok sokkal érdekesebb. Hát szerintem szörnyű, ha valaki a divatot majmolja, és nagyon trendi akar lenni. Lehet akkor jobb a fb.
2012. ápr. 21. 08:10
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem is igazad van ez nem nagyon jó igy,sokat változott a világ vele a gyerekek is,mondjuk én is sokat számitógépezek de mégis csinálok sok mindent mellette mást pl.. segitek itthon,barátnőimmel vagyok,szoktam futni,sétálni,hintázni stb..és ez nagyon jó:)elbileg azt mondták hogy a net után kell majd vmit fizetni na majd akkor szerintem nem fognak sokan netezni, és akkor gondolom irány ahogy mondtad a mennek inii stb ezen is változtathatnának normális barátok stb.bocsi a helyesirásért tagolásért:)15/L
2012. ápr. 21. 11:47
 4/7 A kérdező kommentje:

Én nem majmolom a divatot, saját stílusom van, nem a tinimagazinokból öltözködöm, hanem megpróbálom kialakítani a sajátomat, nem azért mert az menö, hanem mert érdekel.

Nem vagyok szent, én is szoktam inni és bulizni, de nem hol ész nélkul hol jobban, hanem ha van pár jófej ember elmegyek veluk bárokba vagy klubokba és olyankor olyasmiröl beszélgetunk, mint a muvészetek, zene, stb., mert tudom, hogy mit akarok kezdeni az életemmel, de sajnos sok fiatal ezt sem tudja. Nem is olyan régen történt, hogy az osztállyal az órán arról beszélgettunk, hogy kinek mik a céljai és hasonlók, hát ki voltam akadva azon, hogy miket hallottam. Nincs semmi elképzelésuk, csak össze-vissza vihorásztak, hogy mégis most miröl van szó, és a tanárok szerint is ez így rendben van. Ja, a másik dolog, hogy az átlagos iskolákban sem próbálják fejleszteni a diákokat, nálunk még programok, körök sincsenek, mert egyszeruen nem érdekli a diákokat. Azt sem tudják mit akarnak, és csodálkoznak, ha éveken keresztul kidolgozzák a lelkuket 300 euroért egy olyan munkahelyen, amit ki nem állhatnak. Sajnos ezért van ez, hogy olyan sok savanyodott arcú felnöttet látni az utcán is.

Ja, és én is egyke vagyok.

2012. ápr. 21. 14:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát engem szüleim visszafognak nagyon, maradt nekem a számítógép... (Én szertnék downhill-ezni, motorozni, de ezt a motorozást 3 évig könyörögtem... Szóval engem kényszerítenek rá, persze féltenek, de azért soha nem engedtek meg semmilyen hülye ötletet...://)
2012. ápr. 21. 20:26
 6/7 anonim ***** válasza:
EGYSZERŰEN UNATKOZNAK NINCS JOBB DOLGUK
2012. jún. 29. 20:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Azért mert játékban olyan dolgokat csinálhatnak és élhetnek át amit a valóságban soha.

Pl lehetnek Kandallók, Istenek, Tikos ügynökök, F1-es pilóták...

És ez számukra sokkal jobb mint a valóság, izgalmasabb mert sokkal több ingert kapnak a játéktól.

Ezt vizsgálatok is alátámasztják játék közben megemelkedik a szívverés, fokozódik az izzadás...

Persze azért nem miden ember ilyen de az ilyeneket inkább hagyd békén. Ők így boldogok és pont kár ezzel foglalkozni. Mindig voltak vannak és lesznek is.

2013. szept. 22. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!