Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek, hogy ne hasonlítga...

Mit tegyek, hogy ne hasonlítgassam magam másokhoz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

14 éves vagyok. Mint a kérdésben is láthattátok az a problémám, hogy mindig másokhoz hasonlítgatom magam. Ez az utóbbi évben már odáig fajult, hogy vagdosom magam és órákat sírok délutánonként. Ha valaki jobb nálam valamiben egyből hozzá kezdem hasonlítgatni magam és jön az önmarcangolás. Például egyik osztálytársamnak nyelvvizsgája van és mindig dicsekszik vele én viszont csak szeptemberben vizsgázhatok. Vagy van egy fiú o. társam aki kitűnő tanuló semmi tanulással és a sportban is ügyes. Ő állandóan szapul engem , hogy én soha nem leszek olyan jó mint ő. A beszólásaitól órákat bírok zokogni.

A szüleim nem segítenek szerintük hülye vagyok és inkább kerülik a témát.

2012. febr. 29. 18:30
 1/3 anonim ***** válasza:

A betegség neve "hasonlitisz":)

Először is minden ember más.Hétmilliárdan élünk a földön de ebből nincs két egyforma,hát nem csodálatos,Te egy egyedi remekmű vagy,hidd el!

Mit tegyél?

Foglald el magad hasznos dolgokkal,ami érdekel,mindenképp rendszeresen sportolj!!Nagyon fontos!

Ne feledd az életben mindig lesznek olyan emberek akik jobbak lesznek Nálad valamiben de másban meg Te vagy a jobb.

2012. febr. 29. 18:58
 2/3 anonim válasza:
100%
Nagyon fontos, hogy elfogadd magad! És találj magadban pozitívumokat... Ha sportban nem vagy olyan jó, attól azért énekben, rajzban, kézügyességeben nagyon jó lehetsz!! És barátszerzésben, kinézetre, szépírás, egyedi stílus... Nagyon sok dolog van amiben te is nagyon jó lehetsz!! Tartsd ezt mindig szem előtt!! ;) És nézd azt is, hogy minden embernek vannak rossz tulajdonságai is! Szerintem nem kéne beszólogatni, dicsekedni... és próbáld ezeket a dolgokat ne magadra venni!! :)
2012. febr. 29. 21:27
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Áááh, mintha csak magamat hallanám egy évvel ezelőtt. Először is találj valami olyat, amit szeretsz csinálni, élvezed és valami tehetséged is van hozzá. Ha ez megvan kezdj el rá dolgozni és ne hagyd abba, amíg az osztály legjobbja nem leszel belőle. "Vagy van egy fiú o. társam aki kitűnő tanuló semmi tanulással és a sportban is ügyes. Ő állandóan szapul engem..." Hát lehet, hogy kitűnő tanuló, de semmiképpen sem intelligens. Egy intelligens ember nem vág fel a genetikai adottságaival (mert akárhogy is nézzük, aki nulla tanulással kitűnő, az igen erős genetikai áldással rendelkezik), hanem segít másoknak, hogy jobbak legyenek. Szóval ő egy barom, ne foglalkozz vele. A nyelvvizsga meg nem akkora dolog, oké nem megy át mindenki, de egy sok gyakorlással és egy adag bátorsággal neked is simán menne. (Majdnem) minden csak szorgalom és kitartás kérdése! Ha nem is érzed úgy, próbáld meg bebeszélni magadnak, hogy te márpedig igenis szép, okos és tehetséges vagy, csak még a kis hernyónak pillangóvá kell változnia.

Sírás, vagdosás... Ne! Illetve, persze sírd ki magad, ha ettől megkönnyebbülsz, de ne bántsd magad! Hiába tűnik úgy, hogy a vérrel együtt kifolyik a düh és a szomorúság, ez csak tüneti kezelés, ami semmire se jó. A hozzáállásodat kell megváltoztatni. Legyél makacs! Mielőtt a következő vágást ejtenéd magadon, hunyd be a szemed és ismételd el tízszer, hogy "nem adom fel, vagyok olyan jó, mint ti, majd meglátjátok". Mire végzel minden kedved el fog menni az önpusztítástól.

Én azt vallom, hogy minden ember különleges és senki sem pótolható, még ha kezdetben úgy is tűnik. Az írásodból nekem az jön le, hogy te igenis okos vagy. Nem vagy kitűnő, na és? A beszólóknak szólj vissza, mond meg hogy bunkók, és akárhogy is próbálkoznak, nem tudnak megbántani. Persze ez nem igaz, tudom én is, hogy a sértés (még ha alaptalan is) fáj, de el kell hitetned velük, hogy nem. Kitartás és még egyszer NE BÁNTS MAGAD! Nem éri meg. 16L

2012. márc. 4. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!