Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak? Nagyon unom...

Mit csináljak? Nagyon unom már! 14L

Figyelt kérdés

Teljesen erőtlen vagyok már vasárnap óta. Kitűnő tanuló vagyok, megírtam a központi felvételit, és egy teljes üresség szakadt rám. Tudtam, hogy a központi egyszerű lesz, az is volt. És mi maradt? A tehetséggondozó magyar felvételi, és a szóbelik, amik a megjelölt sulikban nem arról szólnak, van-e kutyám, vagy testvérem. El kell olvasnom egy könyvet a szóbelire, át kell vennem 4 év töri anyagát, plusz olvasni a kötelező olvasmányt, meg még tanulni/házit írni. No mivel energiám az semmi ezért nem is írok mostanában házit, ma írtam, ráment az egész délutánom a takarítás után. Majdnem elaludtam közben...

Az iskolában is elalszom az órákon, a szünetben valahogyan életben maradok. Elcsevegek a többiekkel de igazából marhára unom az egészet. A gyerekes fiúk a fárasztó poénjaikkal meg a pletykázós, vagy unalmas lányok... az órákon nincs színvonal, fegyelmezni próbálás van...

Ötletem az lenne, hogy mit csináljak, tehát ha valaki azt mondaná, hogy néhány hétig senki sem fog itthon lenni és sehová sem kell mennem, akkor egy füzet betelne azzal, mit szeretnék csinálni. És ehelyett mit csinálok? "Tanulás" (már amikor) után leülök gépezni (ezalatt se csinálok semmit, bezombulok), eszek (már ha van mit, mert ált. nincs és pénzem sincs..), és ennyi. Fürdök és megyek aludni.

Pedig a központi felvételi előtt, meg úgy néhány napot kivéve alapjában véve a természetem energikus, életvidám, beszédes, lelkes, érdeklődő, kreatív, de ez úgy hogy NAGYON, tehát "az a tipikus".

Semmi energiám, semmi kedvem... csak álmos vagyok...

Pedig állandóan (vagyis kb. 5-6 nappal ezelőtt még) pszichológiai, buddhista, vagy csak egyszerűen önismereti könyveket olvasok, meditálok, stb. igazi "élő" vagyok. Most meg nem hogy nem csinálok semmit, nem is gondolkozom. És ugye az jó ha nem godolkozom, de nem csak úgy vagyok, és élvezem azt, hanem hulla vagyok..élettelen báb..

14l

2012. jan. 24. 18:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen vagyok, de nem pár napja, hanem lassan FÉL ÉVE! Én ma kipróbálom azt, hogy jó korán lefekszem aludni, olyan 9-fél 10-kor. Ugyanis a kevés alvás depresszív hangulatot okoz, lehangoltságot. Bár nekem nem ez a fõ problémám, hanem az, hogy nem szeretek abba a suliba járni, ahova most járok. Idén lettem gimis, az elõzõ sulimat imádtam, ott mindig vidám voltam. Keresd meg, hogy mi érdekel igazán, máris vidámabb leszel. Vagy csak írd ki magadból, mi bánt, írj naplót, blogot, regény, fess, rajzolj, készíts ékszereket gyöngybõl, légy kreatív! Ezek az elfoglaltságok nyugtató hatásúak, alkotsz, és közben remekül lehet szórakozni! 15/L
2012. jan. 24. 18:28
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen, 100 ötletem van, hogy mit csináljak, és eme tevékenységeken belül kreatív is, de egyszerűen nincs kedvem hozzá. Nem akarom csinálni. De mondjuk ha holnaptől kezdődne a nyári szünet vagy valami hosszú akkor lenne! Szóval igazából szerintem csak a suli fáraszt le! Hogy nem tanulunk SEMMIT vagyis én nemigen, ami érdekel megjegyzem, nagoyn érdeklődő vagyok, de van ami abszoolút nem érdekel pl. fizika, azon alszom, dogára bemagolom a képeleteket és a meghatározásokat és kész. Értem is valamennyire de nem tudnám elmagyarázni. Az angolt utálom, mert ha intenzív órákon részt vennék néhány hétig akkor le is tehetném már a középfokút, olyan B1 és B2 szint között vagyok és ilyen A2-n tanuljuk a dolgokat... ilyenkor megőrülök.. rajzolok vagy ilyenek.. AMi érdekel, töri, biosz, azt szertem, figyelek, stb. de házit abból se írok. Szünetbe szoktam...

van rengeteg regényötletem (nagyon humán beállítottságú vagyok, de az irodalom és nyelvtanóra unalmas mert mindig ugyanazt rágjuk mert az oszt. társaim nem képesek megáérteni mi a különbség a rag és a képző és afőnév és a melléknév között) azokat úgy írnám, festenék, rajzolnék. Énekelni is imádok de mostanában elkezdek énekelni és elmegy tőle a kedvem. Februárban énektanárhoz fogok járni, már egyszer voltam, és majd elkezdek hangot képezni...

Meg járnék drámára meg ritmukus sportgimnasztikára, meg gitárórákra meg úszni csak mindez a jelenlegi óráimmal együtt sok pénzbe kerül és nem jó így... Most is van anyunak kb 500 forintja hó végéig.. ezért nincs itthon semmi kaja.

2012. jan. 24. 18:36
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Tehát akkor a fõ probléma a pénzhiány? Körülbelül mikor fekszel le aludni? Szerintem ez az elsõ lépés, hogy egy kicsit vidámabb légy. Gondolom ismerõs az az érzés, hogy nagyon lassqn telik a suliban az idõ. Nekem ilyenkor az segít, hogy figyelek órán, elhitetem magammal, hogy ez ténykeg érdekes, aktív vagyok órán, ilyenkor secperc alatt elmegy az óra, és még nem is alszom el, mert nagyon figyelek. Tudom, hogy nehéz rávenni magad, de hidd el, segít! Én az unalmas órákon a pad alatt szoktam a telefonomon játszani, internetezni. :) Mi is angolból kb. olyan szinten haladunk, mintha 5.-esek lennénk, pedig 9.-be járok...
2012. jan. 24. 18:49
 4/6 anonim ***** válasza:

Próbálj picit többet meditálni! Teljesen kapcsold ki akkor az agyadat, ne gondolj semmire. :)

Üdv!

2012. jan. 25. 12:19
 5/6 anonim ***** válasza:

Tarts egy szabad napot. Csak fekszel alszol elmész fél órát sétálsz tehát ilyen nagyon egyszerű dolgokat pihend ki magad. :)

Amúgy nekem ilyenkor a futás segít.

2012. jan. 25. 15:24
 6/6 A kérdező kommentje:
pénteket már kitűztem! amúgy megjött a kedvem egy kicsit már..:)
2012. jan. 25. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!