Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nem lehetséges, hogy a gyereke...

Nem lehetséges, hogy a gyerekek /kamaszok/ ezért túlsúlyosak?

Figyelt kérdés

Az az elméletem ezzel kapcsolatban,hogy a szülők direkt "hízlalják fel" a gyerekeiket.De nem azért,mert nem szeretik őket,hanem azért,mert szeretnék,ha a gyerekük egész nap otthon lenne,ne lenne pasija/barátnője.Ne járna el a barátaival,ne legyen annyi barátja,mint vékonyan lenne.Mert ugye,ha a gyerek vékony lenne,nagy valószínűséggel mindig a barátaival lenne,nem a gép előtt ülne,fiúzna/csajozna,bulizna,strandolna.Meg ha vékony lenne,több ruhát is kellene neki venni.

Remélem érthetően fogalmaztam.Még mielőtt valaki megsértődne,nem sértésnek szántam,ez csak egy ártatlan elmélet.

2009. máj. 26. 16:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

kamaszként nem volt gondom a súlyommal, gyerekként meg pláne pedig imdtuk a cukros zsíroskenyeret és az nem arról híres hogy kalóriaszegény. mégis egészségesebb volt a mi (most 30 vagyok) korosztályunk gyerekként és kamaszként mint a mostani. szerintem az is baj, hogy a szülő lerakja a tv elé a gyereket pici korától csak maradjon csendbe és ne kelljen vele foglalkozni később pedig jön a számítógép. sok gyereken látom hogy nem lehet semmivel lekötni. nálunk ilyen soha nem volt. állndón kint voltunk a levegőn és sosem unatkoztunk. sajnos változik a világ. az iskolabüfében pedig pékárún és kakaón tejen kívül nem sok minden volt.

megnézném a mostani gyerekek közül melyik mászik azért fára hogy még több gyümölcsöt ehessen.

régi szép idők...

2009. jún. 7. 14:22
 12/14 anonim ***** válasza:
74%

Van benne valami....meg abba a nagyisban is.

Bár én maximálisan egészséges akarok lenni. Alig gépezek egy kicsit. Ásványvizet iszok és nem kólát,cukros löttyöket.A tesiórát még életemben nem lógtam el még menzeszkor is tesizek.Itthon járok futni, korizni, deszkázni, bicajozni, sétálni. Egészségesnek gondolom magam.

13/L

2010. júl. 1. 17:56
 13/14 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem rosszul gondolod. Én úgy gondolom, hogy a probléma az hogy a szülők túl engedékenyek. 14 éves (lány)vagyok és kérlek ne pontozzatok le, mert nekem is megvan a véleményem. A legfőbb probléma az, hogyha a gyerekük elkezd bociszemmel nézni, hogy kapjon édességet, a szülőnek meglágyul a szíve és teletömi chipssel a gyerekét, és hagyja hogy gész nap a TV előtt üljön, és boldogan nézi hogy milyen jó étvágya van a gyereknek, mikor a gyorséttermekben falja a hamburgert. Az is aggasztó, hogy a szülők szinte semmit nem tudnak az egészséges életmódról. Én ebből a szempontból szerencsésnek érzem magam mert anyukám jógázik, vegetáriánus, és sokszor eszünk barnarizst, szóját, salátát, és ásványvizet iszunk, sokat sportolunk. A másik nagy gond szerintem az iskolai büfé. Mivel szinte minden gyerek kap pénzt, és a büféből kiáradó illatoknak nem tud ellenállni, minden pézét elkölti chipsre, kólála, netalántál pizzára. De sajnos a legördögibb dolog, a fogyasztók átverése. A gyorséttermeket agyonreklámozzák, hogy minnél több pénzt költsenek el ott az emberek, és minnél jobban meghízzanak és pattanásosodjanak hogy elkezdjék venni a fogyasztótablettákat, pattanás elleni tonikokat, és több és több és mégtöbb pénzt költsenek. Sajnos ez így működik. Az emberek hülyítéséből keresnek pénzt, de ez sajnos tragikus következményekkel jár. Én is totál le vagyok döbbenve, a mi sulinkban is pl. az alsó osztályosok több mint fele el van hízva. Borzalmas! A mi korosztályunkban meg mégroszabb, mert kilóg a csípőnadrágjukból a rengő háj, már szinte minden 15 éves D-s melltartót hord, és olyan kivágott ruháka vesznek fel, amilyet csak lehet és nem ismerik fel hogy undorító amit művelnek:/ Az egyik osztálytársam például épp a küszöbön áll a túlsúlyos és a normális testalkat között, és én mindig arra buzdítom hogy menjünk le egyet futni, de sajnos felesleges mert otthon az anyja meg folyton belevési az elméjébe hogy szerinte túl sovány és föl kéne szednie pár kilót. Szóval azt hiszem reménytelen dolog, és lassan már az lesza megdöbbentő ha valakinek 22 körül mozog a BMI-je :/
2010. szept. 7. 16:51
 14/14 anonim válasza:
Engem megbántottál én is "túlsúlyos" vagyok és tudod mit öngyilkos leszek mert már elegem vagy hogy a kövéreket senki nem tudja elfogadni!
2013. szept. 4. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!