2 gyereknél megoszlik a gyerektartás?
Figyelt kérdés
Az ex párommal akitől van egy 3,5 éves kislányom, nem fizet gyerektartást. De persze nem is kell, ezt megbeszéltük. Van egy közös nagy hitel, így segítem. És a viszonyunk is kiváló, nem is akarok ezen változtatni. Viszont neki van egy 12 éves, tartósan beteg gyereke, az előző házasságából. Az enyém is tartósan beteg, de nekem nem véglegesített, és nem szellemi, a másik gyerek véglegesített szellemi beteg gyermek. Na most, én azért sem kérek gyerektartást, mert a másik után fizet 20%-ot, 17.000-et. Ott nagyon rossz a viszony, érdekes egy nő. Én segítem ruhákkal stb. De most mivel ismét cseszteti a volt párom, de elég keményen, arra gondoltam, hogy be adom a gyerektartás igénylésem. Mivel neki semmi nem elég, így ennyit se fog kapni. Ha én be adom a gyerektartás kérelmem (Persze csak papíron) akkor is 20%-ot fog kapni a volt feleség? Vagy megoszlik? Vagy hogy van ez? Köszi előre is a válaszokat.2012. jan. 13. 14:45
1/5 anonim válasza:
Mindketten 20-20 %-ot fogtok kapni, azaz összesen 40%-ot vonnak le a fizetéséből.
2/5 anonim válasza:
A volt férjed fizetése 50%-ig terhelhető gyerektartással,ha Te beadod akkor neked is 20% és az eddig fizetett gyerek után is 20% lehet,ha 3 helyre fizetne akkor lenne kicsit kevesebb mert az 50% 3 fele oszlana.
3/5 A kérdező kommentje:
Azt még mellékelem, nagyon rendes apuka, mindent megtesz, és megvesz a gyerekeinek. Most épp azt követelik, hogy ő hordja iskolába a gyereket, mert ők nem bírják üzemanyaggal. Hozzáteszem, ebbe is bele menne, de 70km-re dolgozik az iskolától, és nem ér oda 3-ra, mert 2-ig dolgozik. Ilyenkor nem láthatja a kislányt, ha nemet mond.
2012. jan. 13. 14:51
4/5 anonim válasza:
A gyerektartás összesen 50%-ig vonható, vagyis mindketten 20-20-at kaptok majd.
Viszont így nem pereskedhet a volt nő többért, mert max. 5%-ot adhatnak még neki.
5/5 A kérdező kommentje:
Hát ez marha jó, vagyis semmit nem érek vele. Köszi mindenkinek.
2012. jan. 13. 14:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!