Gyerektartás és gyermekelhelyezés?
A kérdésem 2 részből áll.
1., Gyerektartás:
Édesanyám és édesapám bírósági úton állapodott meg a gyerektartás kérdésében. A bírósági papíron az van,hogy az apum által fizetett 20ezer forintot nem szabad belevonni a számlák kifizetésébe és egyebekbe(mivel anyu vállalta,hogy nála maradhatok),hanem azt teljes egészében rám kell költeni,valamint anyunak még ugyanennyit kötelessége hozzátenni. De én ebből semmit nem kapok meg. (Gyakorlatilag apum ad külön még ennivalóra is pénzt, mert anyu még azt sem képes venni.)Nos, mivel tudom,hogy nem azért nem segít a lányának,mert anyagi gondjaink lennének(ha így lenne egyáltalán nem nyafognék)..az a kérdésem lenne,hogy valami papírt nem lehet-e apumnak követelni,hogy azt a pénzt igenis rám költötte (pl. számlával).
2.,Gyerekelhelyezés:
Anyum és a párja kitalálták,hogy visszaveszik a gyerekeket, akiket régebben anyum barátja állami gondozásba dobott.A gyerekek közben kikerültek nevelőszülőkhöz, szóval teljes életet élnek. Anyumék meg rengeteg célzást tesznek arra, hogy csak a pénz miatt fogadnák vissza őket. Kiszakítani 2gyermeket a valós környezetéből, a nevelőszülőiket(akik x éve nevelik őket) tönkretenni és társai szerintem undorító dolog.(Arról nem is beszélve, hogy mik folynak itt.Pl.: alkoholizálás,ami tettlegességig is fajult már nem egyszer).
Szóval az érdekelne,hogy hogyan tudnék ez ellen tenni valamit, hogy ne tudják meg anyuék, hogy én voltam (mert akkor gyakorlatilag kirúgnának itthonról 17éves korom ellenére ~4/2tesómmal is ezt csinálta anno..). Gondolkoztam egy névtelen levél küldésében,amiben mindent leírok.De azt hova lehet ilyenkor küldeni? Bíróság, gyámhatóság vagy merre...?
Előre is köszönöm a választ annak/azoknak,aki/k elolvasta/elolvasták és válaszol/válaszolnak!:))
Apum messze lakik,én pedig nem szeretném itt hagyni a barátaimat,amúgy már régóta nála laknék.És mivel másfél év múlva megyek fősulira már sok értelme sem lenne :)
Akkor írok a gyámhivatalnak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!